Capture The Flag (ctf.pl)
Forum dyskusyjne CTF.PL

ctf.pl - Mapy na coolnecie

pyz - Sob Kwi 15, 2006 5:37 am
Temat postu: Mapy na coolnecie
No wiec naszlo mnie, aby wywalic kilka map z coolnetu ;) oczywiscie musi to przejsc przez Orlana, ale chce by i inni sie wypowiedzieli na ten temat.

* mcshmin1,5 - perfidna podrobka lfctf7, schrzanione troche rozlozenie ammo, pozatym to praktycznie to samo - po co udziwniac?
* clones3b - lfctf4 wita? sporo amunicji nie ma na clones3b, ktora jest na lfctf4
* samurai1 - to samo co lfctf5 czy 6, nie pamietam, Samurai's Castle, tylko znowu glupie rozlozenie ammo moim zdaniem, sio z tym.
* rtctf1 - to samo co rtctf1a, tylko ze rtctf1a przynajmniej ma quada na srodku a nie w red bazie

Te mapy bym wogole wywalil z serwera, a nastepujace mapy usunal z maploopa, z racji ze najczesciej ludzie najnormalniej wychodza z serwera jak ktoras z tych map jest:
* ceminictf
* geminictf
* graphap
* 3botctf
* as2m* (tylko as2m7 jest grywalna o ile dobrze pamietam, wiec ja mozna zostawic)
* colo2
* mcd2m1
* q2ctfwr
* rctf4
* rocky1
* sctf6
* xax2 (mapa jest niedokonczona)
* xax3n (strasznie ciemna, xax3d lepsze moim zdaniem i ona powinna byc bardziej grywalana a xax3n na zyczenie)
* xax4 (mapa jest niedokonczona)
* xlctf2

Zostana tylko grywalne mapy, te mniej i bardziej, ale znikna mapy ktorych ludzie w ogole nie graja i to zapobiegnie sytuacjom:
1. lfctf10 konczy sie (10 osob)
2. q2ctfwr wpada
3. zostaja 2 osoby
4. konczy sie gra :)

Jesli popieracie lub nie, zaglosujcie tylko w ankiecie, jesli chcecie dodac cos sensownego w tym temacie to wtedy piszcie. elo pozdro [S] rlz? :)

emilio - Sob Kwi 15, 2006 10:32 am

Cytat:
Pyz jest fajny i ma fajny pomysl!
alez oczywiscie, ze tak

dzialaj ;)

szyna^ - Sob Kwi 15, 2006 10:45 am

rozjebales mnie pyz tym "jestem glupi i mysle ze nie" ;d
jigsaw - Sob Kwi 15, 2006 1:48 pm

ja bym dodal BW, bo to fajna mapa i ja lubie
a lubie ja, bo jest szybka, ciasna i goraca
jak nie jak tak

Prezes_Kiler - Sob Kwi 15, 2006 3:56 pm

alez oczywiscie, ze tak
Yokai - Nie Kwi 16, 2006 4:24 pm

stare dobre q2ctf1-5 i do boju :)

te nowe mapy sa zalosne...niestety-tak wiec pyzie dzialaj, jak ktos juz zauwazyl.

btw-do starych ctfowych mapek dorzucilbym (chociaz wcale mi sie to nie podoba bo to denny dm ale ludzie je chca...ech fuck;/) lf4,10 + jakies samurai castle np plus jeszcze jakies as2m7-i moze cos tam jeszcze. Tak czy inaczej,co stare to dobre-i to powinoo dominowac :wink:

Adolf - Nie Kwi 16, 2006 4:32 pm

Jak dla mnie to q2ctf2 i q2ctf1 na przerwe na papierosa. No moze byc jeszcze lfctf10 zeby pobanowac kozakow.
SiDq - Pon Kwi 17, 2006 12:29 am

ojej, powiało grozą ;p
orlan - Wto Maj 23, 2006 6:43 am

Niejaki Grzegorz W zaproponowal dodatkowe mapy na cool :
as2m6.bsp
as2m7rb.bsp
b4ctf.bsp
b6ctf.bsp
beerctf2.bsp
beerctf3.bsp
marics_ctf21.bsp
sherm_ctf7.bsp

nowe mapy do ogladniecia na
http://kubus.sta.ctf.pl/coolnet_mapy.rar

dodac, nie dodac ?

pyz - Wto Maj 23, 2006 4:06 pm

nie
Kazwa - Wto Maj 23, 2006 4:42 pm

nie
kurz - Wto Maj 23, 2006 7:58 pm

jw
Nuclear - Wto Maj 23, 2006 8:04 pm

"Nie" - to mówi tylko klan S który zresztą juz prawie wcale nie gra w q2ctf, a jak juz jest ktos z S na serwerze to obstawia speca i w zyciu nie widzieli zaproponowanych przez "Grzegorza W" map, wiec Orlan nie bierz pod uwage ich głosów!!! Kolejna sprawa normalni gracze wchodza na to forum rzadko lub tez wcale, wiadomo dlaczego, bo nic tu sie nie zmienia od lat, zawsze gównem obrzucają kogos kto normalnie sie wypowie. A pozatym "ten niejaki Grzegorz W" z tego co wiem to Tiger i on byle jakich map by nie chcial dodac na Coolnet, bo po co by mial tracic czas na utrudnianie zycia ludziom którzy graja na Coolnecie. Widze od jakiegos czasu Tygrysa codziennie grającego na Coolnecie wiec dobrze zna mapy jakie są grywanie i takie zaproponował na Coolnet.

Ja codziennie grywający na Coolu odnośnie tych map to jestem na TAK

vitez - Wto Maj 23, 2006 8:10 pm

Cytat:
"Nie" - to mówi tylko klan S

Z 3 powyzszych glosow na 'nie' tylko jeden pochodzi z S :roll: .
Masz paranoje na tym punkcie i to widac, w byle kazdej wypowiedzi probujesz jechac na S mimo ze np w tym przypadku nie masz racji. I dlatego proponuje w twoim stylu - twoj glos jest niewazny bo masz krzywe spojrzenie na "swiat" :P .

Adolf - Wto Maj 23, 2006 8:57 pm

Nuclear normalni gracze tu wchodza, ale sie nie wypowiadaja. Pozostala czesc wogole nie wie o istnieniu forum. Nie sadze zeby tutaj wszyscy sie obrzucali blotem. Rzeklbym ze tutaj jest spokoj jak cholera ;d Chyba w zyciu nie czytales innych for, gdzie obrzucanie sie blotem to lagodne stwierdzenie. Tutaj poprostu panuje wolnosc slowa i nie wiem co w tym zlego.
Druga sprawa to klan [S] i jego aktywnosc na scenie. Nie liczac osob ktora wpadaja raz na miesiac i faktycznie siedza na specu, to pozostale osoby graja dosyc czesto ( pyz, shi, bator, madmax ).
Co do samych map. Mozna je przeciez wrzucic na server - to chyba nikomu nie przeszkadza. Byle nie dodawac tego gowna do cycle, bo znajac zycie zaraz poleci vote i to bynajmniej nie ze strony e[s]ek ( uprzedzam fakty ).

Nuclear - Wto Maj 23, 2006 9:10 pm

Wypowiedź skierowana do VITEZA !!!!!
będe drobiazgowy, zebyś zrozumiał.

[s] Pyz
[s]Kazwa
Co do nich nie musze Ci tłumaczyć znajdziesz skład S na ich stronie http://slaves.intermoz.pl/slaves.html ale o tym pewnie "nie" wiedziales :shock:
Wiem ze nie wejdzesz na ten link bo oczywiście "nie masz czasu" wiec dam Ci wycinek ich squadu prosto ze strony klanu [s]:

Ekipa Slaves of Pain w składzie:
Pyzmen 44258031 GG - 81442
Niekatywni:
Kazwa - GG - 1503653

Co prawda Kazwa jest w nieaktywnych graczach ale wczoraj 22 maja 2006 okolo godziny 12 - 12:30 w nocy Kazwa była na coolnecie z tagiem klanowym - [S]Kazwa (jest dokładnie 4 światków)

Co do kolejnej wypowiedzi na NIE był to kurz napisał: " jw " czyli był na nie

[inv]kurz (InVisible - głownie klan S z dodanymi kilkoma graczami, pod rzadami CL'a Kazwy - o tym napewno wiesz bo byles adminem w CB w poprzednim sezonie)

Klan - InVisible (lista członków pochodzi ze strony Clanbase z poprzedniego sezonu http://www.clanbase.com/claninfo.php?cid=825623):
aci
blade
bOGI
Duke (s)
faya
kala (s)
Kat (s)
Kaz (s)
Kaziu
krb (s)
kurz
Pyzmen (s)
Warr (s)

Wiec Vitez na koniec twoimi słowami:
"...Masz paranoje na tym punkcie i to widac, w byle kazdej wypowiedzi probujesz jechac na S mimo ze np w tym przypadku nie masz racji..."

ach musialem zadac sobie tyle trudu zeby pokazc ze nie masz racji.

A jak widze to Adolf jeszcze normalnie tu rozmawia chociaz jest z [s] (chyba tam nie pasuje :wink: ). W sumie ma racje dodac mapy i zeby mozna wybrac je za pomocą vote.

A tak w ogóle to dajmy sie wypowiedziec innym np. Grzegorzowi W :)

Pozdro

Kazwa - Wto Maj 23, 2006 11:51 pm

Miedzy [S] a Kazwa powinna byc spacja :(
kazpex - Sro Maj 24, 2006 5:03 am

jak wyrzucicie as2m6 to wam jaja urwe ;)
Killer - Sro Maj 24, 2006 5:27 am

Tesh chyba jestem w [S] i nawet zdarza mi sie dosc czesto grac. Moj ziomal Jagi tesh pyka wiec wcale to [S] nie jest tak malo aktywne ;)
Moje zdanie jest takie ze mapy mozna wrzucic jezeli sa ludzie ktorzy chca na nich grac. Ja nie widze zadnego problemu. VOTE i wszystko w temacie.

BTW: GRZEGORZ W. hehehe chocby jakis kryminalista ;)

pyz - Sro Maj 24, 2006 6:02 am

ja uwazam ze [S] to jeden z najbardziej aktywnych klanow w chwili obecnej (zapewne z racji ze mamy okolo 30% aktywnych graczy w swoim skladzie :D ), nie zapominajmy o tazie, omenie, szynie i jak killer wspomnial on sam i jogi (:P).. ostatnio porti pogrywal rowniez. zdaza sie ze wpadnie czasami tez jigsaw, no i spidi gra prawie codziennie.. nawet fatum sie ostatnio pojawil (nadal uznajemy go jako czlonka [s])... zatem prosze mnie tu nie rzucac miesem, ze [s] nie gra

p.s.
świadek, nie światek.. światek to ty nuc mozesz miec swoj wlasny wyimaginowany :/ od viteza waruj bo do piet mu nie dorastasz. plonk.

p.s.2.
ja bylem w inv? =] chyba tylko na liscie do CB i nawet nigdy nie gralem hehe

kurz - Sro Maj 24, 2006 8:30 am

jeszcze ja z S tego na samym dole listy :twisted:
Matrix^^ - Sro Maj 24, 2006 1:18 pm

Chyba tydzien temu tygrysek poprosil mnie o wejscie na jego server w celu zapoznania sie z tymi mapami. Niektore! mapy sa dokladnie dopracowane i dobrze sie na nich gra wiec nie widze powodu mowienia z gory nie !

Vote yes!

emilio - Sro Maj 24, 2006 2:46 pm

yes :>
pyz - Sro Maj 24, 2006 5:06 pm

no kurzu tez byl w [s] tym tym co ja mialem 13-14 lat jak on byl w [s] hehe.. no i w sumie jak jest napisane na stronie - kurz i inni zawsze moga do nas wrocic ;)

[S]EKTA !

vitez - Sro Maj 24, 2006 6:56 pm

Cytat:
Wypowiedź skierowana do VITEZA !!!!!
będe drobiazgowy, zebyś zrozumiał.

[s] Pyz
[s]Kazwa
Co do nich nie musze Ci tłumaczyć znajdziesz skład S na ich stronie http://slaves.intermoz.pl/slaves.html ale o tym pewnie "nie" wiedziales :shock:

Jesli chcesz byc drobiazgowy to sie upewnij kiedy ostatnio stronka na ktora sie powolujesz byla aktualizowana, bo inaczej jak mozesz miec pewnosc ze opierasz sie na wiarygodnym zrodle, zawierajacym AKTUALNY sklad S ?

Btw ja w S prawie rok bylem a nie bylo/nie ma mnie na stronce... to rowniez argument swiadczacy o jej "wiarygodnosci" :P

A co do tego, co ja wiem a o czym nie wiem to ... no nic nie moge wiecej napisac poza tym ze pocieszny jestes :) .

Prezes_Kiler - Sro Maj 24, 2006 7:58 pm

orlan: jak ci to nie sprawi kłopotu to je wrzuć, adolf ma racje nie wrzucaj do maplisty ale jak ktos bedzie miał ochoe wieczorkiem te mapy pograć to niech ma możliwość. Czasami robimy takie maniany ze gramy old sqlowe mapy wiec mozna te równierz wrzucić.

nuc: to ze ludize nie podzielają twojego zdania to nie znaczy ze musisz je wciskać w klan i "ujmować" im głosu jako nieaktywnym [co nie jest prawdą..]

vit: co jak co ale nuc cię rozsądnie pojechał , bez zbędnych bluzgów a z konkretnymi argumentami a twoj ostatni post to chyba kapitulacja :wink: Nie daj się !!

ok, ide spać bo zrypany jestem
cya

emilio - Sro Maj 24, 2006 8:39 pm

vitez sie wykaraska z obelg.. jest w tym najlepszy ;D
Wujek Jamal - Czw Maj 25, 2006 8:13 am

Ja tam sie rzadko pojawiam ale chętnie bym pograł na nowych mapach.
vitez - Czw Maj 25, 2006 6:52 pm

Cytat:

vit: co jak co ale nuc cię rozsądnie pojechał , bez zbędnych bluzgów a z konkretnymi argumentami

Bazowanie argumentow na nieaktualnym i nigdy prawidlowo nie uaktualnianym spisie to rozsadek?

Mysli ze pokazal ze nie mam racji... a ja mysle ze nic nie pokazal poza potwierdzeniem tego, co o nim i jego podejsciu do graczy S mysle - paranoja.

Na tym trzeba by zakonczyc OT . Reszta glosow odnosnie nowych map jest sporo bardziej rozsadna - wrzucic, niech sobie beda do wyboru ale nie w cyklu.

Adolf - Pią Maj 26, 2006 7:11 pm

Lekki OT, bo wlasnie wpadlem na strone clanbase.
Vitez GJ! Naprawde.

vitez - Pon Maj 29, 2006 8:20 pm

Cytat:
Lekki OT, bo wlasnie wpadlem na strone clanbase.
Vitez GJ! Naprawde.

Q2 czy Q4? ;)

A jeszcze wiekszy OT - Q4 ogolnie jest taki sobie ale po pierwszych closed betatestach DeltaCTF morda mi sie szczerzy i juz sie full wersji doczekac nie moge - to jest dopiero gameplay, gamestyle w wiekszosci rodem z q2ctf choc nieco podretuszowany (movement doskonaly, hak bdb choc do lekkiej poprawy, mapy fajne,drop weapon, drop flag i sporo innych fajnych drobiazgow) - a wy juz mozecie sie slinic na wersje open beta.

pyz - Wto Maj 30, 2006 6:29 am

q2 > q4, EOT :)
ChMiElU! - Wto Maj 30, 2006 7:32 am

dlaczego na coolnecie nie ma lfctf4 z quadem ? ta bez quada jest nudna..
Killer - Wto Maj 30, 2006 1:21 pm

[quote="ChMiElU!"]dlaczego na coolnecie nie ma lfctf4 z quadem ? ta bez quada jest nudna..[/quote]

Dolaczam sie do pytania/stwierdzenia

kfak - Czw Cze 01, 2006 8:09 am

ale wy glupi jestescie nic sie nie zmienilo :lol:

nie wrzucajcie gejowych map :S

ps. mialem zaczac grac, ale dysk mi padl po paru dniach i szukam mojego q2 ;/ moich cfg i innych takich pierdol ;d

vitez - Czw Cze 01, 2006 6:42 pm

Cytat:
q2 > q4, EOT :)

Udowodnij... chociazby grajac te zalegle mecze w CB :p

Adolf - Pią Cze 02, 2006 4:01 pm

Q4 do Q2 nie ma co porownywac. Q2 to byla rewolucyjna gra, a Q4 to poprostu dobra gra, ktora niestety, nie cieszy sie zbytnia popularnoscia jako platforma turniejowa ( wiadomo ze graja w q4 na turniejach, ale gra to jedno, a sponsorzy to drugie ). Nie wroze mu dlugiej przyszlosci. Wiec pyz ma racje, bo Q4 nigdy nie pociagnie tak dlugo jak Q2. Nie ta liga :)
Mysle ze Q3 nawet przebije Q4, bo Q3 sam w sobie nie jest zla gra ( do rozgrywania meczykow idealna ).
Szczerze mowiac to nie widze powodu zaczynania w Q4. To ze jest wiecej graczy? To nie jest zaden powod, bo na jednym serverze oni i tak wszyscy nie siedza. To co jest w q2 jest dobre, jeden pelny server przez wiekszosc dnia. Szkoda tylko, ze nie ma juz mobilizacji do grania.
W fpp niestety nie da sie juz nic ciekawego wymyslec. Najlepsze gry z fpp juz dawno powstaly. Teraz jedyna szansa jest stworzenie porzadnego klonu czy tez polaczenia tych gierek. Dla mnie jedyna nadzieja jest STALKER ( dev team naprawde odwala kawal porzadnej roboty, aczkolwiek idzie im to strasznie wolno i to moze ta gre pograzyc szybciej niz ujrzy swiatlo dzienne ) i ET:Quake Wars ( Splash Damage + ID - omfg ).
ET:QW bedzie rzadzilo na dobrych pare lat. Splash Damage w ET odwalilo kawal dobrej roboty. To jedna z lepszych gierek fpp, a byla robiona calkowicie za darmo. Maja talent + kosmiczne silniki Carmaca ... bedzie git.

vitez - Pon Cze 05, 2006 5:25 pm

Narzekanie na Q4 w tym samym tonie co na q2 i q3 przez ich pierwszy rok "obecnosci" . Ja tam bede obserwowac jak sie rozwinie.
Enginy carmaca? -> Warsow ... mnie nie wciagnela bo... za szybka ;)
A ET:Quake Wars to swoja droga, na pewno zajrze do tej gry, tylko mam takie zboczenie ze kieruje sie tylko w strone CTF - jak on nie jest grywalny (w Q4 bedzie, oj bedzie... DeltaCTF jest palce lizac i to ledwie first closed beta) to gra nie jest grywalna ;)