Capture The Flag (ctf.pl)
Forum dyskusyjne CTF.PL

archiwum - myszka ze scroll'em - jak to sie je?

AL_BUNDY - Pią Gru 26, 2003 10:02 pm
Temat postu: myszka ze scroll'em - jak to sie je?
poniewaz Mikolaj przyniosl mi myszke :) (mx 310) a jest to moja pierwsza myszka ze scrollem, zastanawiam sie jak to wykorzystac w q2ctf?
jakie polecacie bindy pod to i na jakiej zasadzie to wogole dziala?
dodatkowo mam jeszcze 3 przyciski, ktore tez chetnie bym jakos wykorzystal, wiec poradzcie cos :)

Kumanus - Pią Gru 26, 2003 10:42 pm

na scrolu daj se quita.. a na 3 guziku exit :] ;p
ryq - Pią Gru 26, 2003 11:31 pm

ja na scrollu mam zooma ;]
Icer - Sob Gru 27, 2003 7:13 am

a ja nic nie mam ... mialem kiedys zmine broni ale ale to w q3 :pstare czasy
omen - Sob Gru 27, 2003 8:47 am

alias edek d1
bind MWHEELDOWN edek
alias d1 " say :[;wait;alias edek d2"
alias d2 " say =(;wait;alias edek d3"
alias d3 " say =[;wait;alias edek d4"
alias d4 " say :<;wait;alias edek d5"
alias d5 " say :{;wait;alias edek d1"

o tak o ;)

Wspolnik - Sob Gru 27, 2003 8:53 am

Ja na scrollu w gore i w dol mam maxfps. Na mouse 1 (jak krogoth) chodzenie do przodu, na mouse 2 do tylu, a mouse 3 strzelanie :wink: dobra jest faza raz strzelam z palca wskazujacego a raz z palca od fucka :D no ale za to cala lewa reka jest wolna :D
kozako - Sob Gru 27, 2003 10:06 am

do gory to MWHEELUP a do dolu MWHEELDOWN a reszta to normalnie ;] czyli use czy say ;]
szyna^ - Sob Gru 27, 2003 10:58 am

AL popros Ziuta On ma w kij motywow ;]
AL_BUNDY - Sob Gru 27, 2003 1:25 pm

no to zescie mi pomogli :)
:(

Nuclear - Sob Gru 27, 2003 1:37 pm

WOW co niekturzy dopiero wkroczyli w 21 wiek :wink:
Użyj tego
bind MOUSE1 "use Blaster;wait;wait;wait;say sraka;gl_modulate 100;vid_restart"
bind MOUSE2 "kill;rate 1;hand 0;error Tak_dziala_ten_wspanial_konfig_:P;"
bind MOUSE3 "fov 1;say KURWA OSLEPŁEM"
bind MWHEELDOWN "sensitivity 1000000;say mam nową myszke i sie nie chwale :P "
bind MWHEELUP "use Blaster;wait;wait;kill;echo SEPUKU;say SEPUKUUUUUUUUU"

Działa doskonale ja na tym konfigu gram od zawsze i z zajebistymi efektami, Kazdy powinien spróbować

omen - Sob Gru 27, 2003 2:46 pm

nie kozacz?
Wspolnik - Sob Gru 27, 2003 3:07 pm

Cytat:
szyna^ : AL popros Ziuta On ma w kij motywow ;]

A jaki motyw ma ziut ??
Ziut podziel sie bo mnie ciekawos zżera :D

Tur!n - Sob Gru 27, 2003 4:55 pm

to scroll-a mozna do q2... wykorzystac? hm...ciekawe ciekawe...:Pziut POPISZ sie :) i napis nam cosik :)
Kiler - Sob Gru 27, 2003 9:02 pm

wersja 1:
zoom [przwijajac do gory to sie zwieksza a w dol sie zmniejsza]
wersja 2:
bronie [przewijajac do goy to albo ssg albo sg a w dol to chain/machinegun]
[to znaczy pod ruchem w gore zbindowane sa ssg i sg i oba dzialaja]
tak samo z bindem w dol tyle ze machine i chain :]
jeszcze mozesz dropy zbindowac

staryy w scrolla wszystko mozna ale najlepiej najpotrzbniejsze rzeczy bo blisko ;]

jak nie zrozumiales to napisze jeszcze raz jak wytrzezwieje

Magnus - Sob Gru 27, 2003 9:15 pm

Kiedys miałem myszke 6 przyciskowa to była faza :) :D
Tur!n - Sob Gru 27, 2003 9:24 pm

ja mam LogiTecha podtstawowa w sumie 2 przyciki i scroll nie umiem grac na innej.... od zawsze taka mialem i tylko taka kupuje :)
kfak - Sob Gru 27, 2003 11:57 pm
Temat postu: Re: myszka ze scroll'em - jak to sie je?
[quote="AL_BUNDY"]poniewaz Mikolaj przyniosl mi myszke :) (mx 310) a jest to moja pierwsza myszka ze scrollem, zastanawiam sie jak to wykorzystac w q2ctf?
jakie polecacie bindy pod to i na jakiej zasadzie to wogole dziala?
dodatkowo mam jeszcze 3 przyciski, ktore tez chetnie bym jakos wykorzystal, wiec poradzcie cos :) [/quote]

alias zoom_90 "echo FOV 110; sensitivity 3; fov 110; bind MWHEELUP zoom_60; unbind WHEELDOWN"
alias zoom_60 "echo FOV 90; sensitivity 2; fov 90; bind MWHEELUP zoom_40; bind MWHEELDOWN zoom_90"
alias zoom_40 "echo FOV 60; sensitivity 1; fov 60; bind MWHEELUP zoom_30; bind MWHEELDOWN zoom_60"
alias zoom_30 "echo FOV 30; sensitivity 0.5; fov 30; bind MWHEELUP zoom_20; bind MWHEELDOWN zoom_40"
alias zoom_20 "echo FOV 20; sensitivity 0.3; fov 20; bind MWHEELUP zoom_15; bind MWHEELDOWN zoom_30"
alias zoom_15 "echo FOV 10; sensitivity 0.1; fov 10; unbind MWHEELUP; bind MWHEELDOWN zoom_20"
alias 1zoom "echo FOV 100; fov 100; bind mouse3 2zoom"
alias 2zoom "echo FOV 10; fov 10; bind mouse3 1zoom"
alias zoom "bind MWHEELDOWN zoom_60; bind MWHEELUP zoom_60; bind MOUSE3 1zoom; echo MOUSE ZOOMING; bind ins item"
alias item "bind MWHEELDOWN invprev; bind MWHEELUP invnext; bind MOUSE3 invuse; echo MOUSE INVENTERY; bind ins zoom"
bind MWHEELUP "zoom_90"

bind mouse3 "weaplast"

na przyklad ;)

[u mnie jest tak ze machajac scrollem do gory robie zooma, w dol to cofam] a klikajac tym 3 przyciskiem(aka skrolem ;p) zmieniam na next item

vitez - Sob Gru 27, 2003 11:59 pm

Cytat:
Kiedys miałem myszke 6 przyciskowa to była faza :) :D

Z MX500 to dopiero zabawa... ja dluugo gralem na dwuprzyciskowej to tych dodatkowych w q2 nie wykorzystuje, na scrollu tez nic nie mam. Ale gdybym chcial miec to MX500 ma: 2 glowne przyciski, 3 przyciski w poblizu kolka od scrolla, 2 przyciski w poblizu kciuka = 7 , do tego oczywiscie scroll, ktorego wcisniecie mozna potraktowac jako kolejny przycisk =8 . Kazdy z przyciskow mozna albo ustawic w sterownikach albo przypisac w quaku. Niestety q2 obsluguje tylko 3 przyciski, wiec trzeba w sterownikach te dodatkowe inaczej przypisac np "dolny przycisk pod scrollem" mozna ustawic jako f12, a w quaku zrobic bind f12 costam - jak wcisniemy ten dolny przycisk pod scrollem to system odczyta to jako f12 i zarazem quake2 odczyta to jako wcisniecie f12 i wykona binda spod f12 ; wcisniecie f12 na klawiaturze oczywiscie rowniez zadziala.
Namieszalem? No to dla malego wyjasnienia zdjecie tej myszki dla tych ktorzy nie wiedza gdzie jaki przycisk :) :
http://www.pl.tomshardwar...21013-mx500.jpg
Zwroccie uwage na male przyciski - 1 nad kolkiek scrolla i 2 pod kolkiem scrolla :) . W windowsach sluza do - scroll w gore 3 linijki (konfigurowalne), scroll w dol 3 linijki, i ten najnizej do zmiany okienek (tak jak alt+tab).

Al : co do uzycia scrolla... gdyby mi sie chcialo pewnie tez bym zooma wrzucil, ale nie uzywam scrolla w q2 :)

kfak - Nie Gru 28, 2003 12:00 am

ja mam mx500 i jak sie upre to zbinduje sobie 10 ;P

scroll ( w gore w dol oraz przycisk ) przyciski przewijania (gora dol) nastepna poprzednia strona mouse1 mouse2 i przycisk do zmiany okien w windowsie ;)

eh to wszystko o czym piszecie to mam w cfg ;p [podano wyzej ;p] kiler nie oslabiaj bo DYKTUJESZ moj cfg ;p

vitez - Nie Gru 28, 2003 12:05 am

Cytat:
ja mam mx500 i jak sie upre to zbinduje sobie 10 ;P

Wymienilem wszystkie 8 mozliwosci przyciskania w mx500 (7 przyciskow + wcisniecie kolka) , kolejne dwa bindy to przewijanie kolka = nie przyciskiwanie :P

kfak - Nie Gru 28, 2003 7:29 am

tak napisalem ;d
Cytat:
przyciski przewijania (gora dol)

no moze prawie tak... ;p
ale chodzilo o sckorla. WIEC ZE SKROLEM JEST 10 ;)

a vitezowi chodzilo oto ze klawisze na zajebiscie wykurwistej myszce mx500 mozna zbindowac na klawiaturze :D a pozniej klawiature w cfg , i obslugiwac myszka ;D :D :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

btw. te 2 posty napisalismy razem =] no prawie... ;d

kurz - Nie Gru 28, 2003 9:08 am

:shock: macie problemy :shock:
bind mwheelup wave 0 :D
bind mwheeldown wave 2 :P
bind mouse3 play 20s <- zbroje jakby ktos nie wiedzial :twisted:
i tak ich nie uzywam :P chyba ze ctf5 :oops:

kozako - Nie Gru 28, 2003 10:42 am

ja do dolu mam floda "ps 10" a do gory "niach niach :) " i tak jets fajnie ;]
Adolf - Nie Gru 28, 2003 12:39 pm

koza jak dopadne kiedys twoja myszke to jej wyrwie te kolko.
twojego spamu czasami nie da sie wytrzymac psychicznie :)

szyna^ - Nie Gru 28, 2003 12:55 pm

Ziuta zapodaj im te bindy, bo pamietam ze Grima je ma gdzies na kompie ;]
Wspolnik - Nie Gru 28, 2003 1:35 pm

No no ziutek, dawaj. tylko zeby to niebyly kurwa jakies kretynskie bo ja tu na nie czekam juz 2 dzien i sie mocno rozczaruje jak to bedzie cos w stylu nucleara :wink:
Wspolnik - Nie Gru 28, 2003 2:02 pm

A propso czy ktos moze wie, kiedys byl taki bind pod klawisz, obrot o 180 stopni albo centralnie w gore lub w dol ??? Czy ktos moze pamieta jak to sie robi albo wie gdzie moge sobie czegos takiego poszuakc ?? Kurz mowi ze planetqauke ale nie moge tam znalesc :?
AL_BUNDY - Nie Gru 28, 2003 3:35 pm

Kfaku wszystko cacy tylko..
[STa]AL_BUNDY tried to floof the server (2)
[STa]AL_BUNDY was kicked

:)

kfak - Nie Gru 28, 2003 8:09 pm

rotfl lol :D ?

mi na noczit dzialalo :)

hmm! sproboj w ustawieniach myszki, scorlla ustawic jako "autoscrool"

mouse -> buttons

;)

kurwa ale jaja ;]

albo wrzuc tego skrypta do innego cfg a w swoim glownym wpisz exec myszka.cfg ;)

jasne? ;P

szyna^ - Nie Gru 28, 2003 9:32 pm

Ziuta!!!!!!! zapodaj bindy prosze.
kfak - Pon Sty 05, 2004 9:18 am

ziutex ? czekamy...

btw. jezeli ktos ma problemy z ustawieniem srodkowego przycisku jako mouse3 oraz ze scrollem to musi zrobic takie cos:

właściwości MYSZ -> BUTTONS -> znalezc numerek scrolla -> klik na modify, wybrac AUTOSCROLL i zaznaczyc use ms office compatible scroll only (works as middle button )

wtedy dziala :D

vitez - Pon Sty 05, 2004 10:58 pm

A ja sie niedawno milo zdziwilem w q2 bo wykrywa ladnie dodatkowe przyciski mx500 - te dwa pod kciukiem jako mouse3 i mouse4, wcisniecie kolka jakos mouse5 (chyba). Tych trzech przy kolku nie wykrywa jednak :/
kfak - Wto Sty 06, 2004 4:15 pm

vitez!

u mnie wykrywa dwa najblizej kolka - tak jak mhewell up i down :]

przycisk scroola to jest na 100% mouse3 ! i to raczej nie powinno byc zmienione na inny mouse!

szyna^ - Wto Sty 06, 2004 8:22 pm

Wez ktos z Ziutem zagadaj on ma wyjebane bindy bez kitu.
Ziutek - Wto Sty 06, 2004 8:45 pm

[quote="szyna^"]Wez ktos z Ziutem zagadaj on ma wyjebane bindy bez kitu.[/quote]

jakie bindy?

Kumanus - Wto Sty 06, 2004 8:49 pm

no to rotfl :D
Spidi - Czw Sty 08, 2004 9:36 pm

Nie no najlepsze to dal nuclear :)
mysle ze nie znajdziecie bardziej przydatnych :)
Chodz jak sie ma takie to myszke mozna tylko przez okno chyba wyzucic :)

ryq - Nie Sty 11, 2004 7:13 pm

ja tam na scrollu zoomik ale i tak go nie uzywam :D
szyna^ - Nie Sty 11, 2004 10:43 pm

Ziutek Grimi ma bindy na scrolla mowil mi i chcial mi dac masz je na kompie czy w Grima execu wez obadaj ..... costam ze naciskasz i jest flaga ktoredy a jak nacisniesz znow to quad ...... cos takiego ale wiem ze masz bankwowo.