|
Capture The Flag (ctf.pl) Forum dyskusyjne CTF.PL |
|
archiwum - Moze nowy mod CTF'a ?
kfak - Pon Gru 29, 2003 12:27 pm Temat postu: Moze nowy mod CTF'a ? przeczytajcie uwaznie: http://q2tv.org/news.php?id=276 -> opis NOWEGO moda w dm'a do teamplaya, zapowiada sie obiecujaco. moze by sie tak pokusic i polaczyc moda TDM z CTF'em i wyjdzie nam nowy CTF !
mogla to by byc ciekawa rewolucja w swiecie CTF'a
co o tym sadzicie? bo ja sie np. napalilem na nowego CTF'a
/z tego co zrozumialem to polacy napisali TDM
Kiler - Pon Gru 29, 2003 12:49 pm
1. nie polacy a jeden polak ;] [harven]
2. mi ten ctf pasuje
3. nowy ctf= nowy mod = nie ta bajka :]
tdm fajnie nawet działa tyle że nie widzę żadnego serva na ktorym chodzi ;]
szyna^ - Pon Gru 29, 2003 2:00 pm
ja tam sie nie pcham ;] mi styka
kfak - Pon Gru 29, 2003 2:01 pm
ad. 1 polacy - oni dyryguje ;D
ad. 2 kubus3, ale zalagowany podobno jest ( w newsie pisze )
ad. 3 hmm inna bajka ? inny wyglad po pros2 troche ulepszen, sprawniej by sie rozgrywalo mecze, mniej admini mieli by do roboty. [ z tego co zrozumialem]
mozna by poprawic troche bajerow, np. tego huda z prawej zmniejszyc i przezucic go na druga strone
szyna:
styka, ale moze byc fajniej przeciez nikt tego nie narzuca, jakbysmy chcieli to mozna pogadac i zrobic fajnego moda.
omen - Pon Gru 29, 2003 2:09 pm
fajnie by bylo, mozna by bylo pogadac z tym gosciem, zeby to polonczyl, or cos nowego zrobil
pyz - Pon Gru 29, 2003 2:36 pm
IMHO nie ma sensu
Kiler - Pon Gru 29, 2003 3:49 pm
sluchajcie pyza, on ma racje :]
trzeba pogadać z harvenem żeby zrobił jakiegoś bekowego moda np coś w stylu ctc ;]
bo mod ctf sam w sobie jest idealny : D : D
kfak - Pon Gru 29, 2003 4:59 pm
czemu pyz uwazasz ze nie ma sensu ?
zmieniony lekko hud, automatycznie zrobiony fast słicz i inne takie.
upgrejd totalny, hmm moze byc fajnie
ankiety nie ma co robic - bo po co. lepiej pozbierac troche info na temat tego co chcemy, niech zrobi, a czas pokaze czy sie przyjmie czy nie.
ja mysle ze jak bedzie gotowe to sie przyjmie z takim aplauzem jak w dm'ie
a ty kiler dupy nie liz
Kiler - Pon Gru 29, 2003 9:08 pm
kfaku dalej jestes "z lekka" ograniczony
1. dupy nie liże bo pyz nie jest moim autorytetem [takze nikt inny z tego forum, nie ublizajac nikomu]
a że napisalem swoja wypowiedz i pyza napisal swoja i mamy takie same zdanie [przeciwne twojemu] to widzisz problem. [jak zawsze]
2. mowisz ze to no probblemos troche info tu i tam i bedzie nowy mod
Myslę że trzeba by naprawdę chcieć i widzieć sens dopiero wtedy zawracać dupe Harvenowi.
Zastanowmy sie czy faktycznie jest sens....
Dla mnie moze byc 1000 modow, wybiore ten, ktory mi bedzie pasował ale czy Harven będzie miał czas/chęć żeby to zrobic? I czy po 100 pomyśle się nie zrazi ?
kfak - Pon Gru 29, 2003 10:23 pm
wiesz, mysle ze nie ma sensu powtarzac po 50 razy "vote no" innymi slowami, tak jak ty to robisz
ale wracajac do sedna sprawy nie masz zadnych kontrargumentow.
mowisz ze inny mod CTF to inna bajka - wrecz przeciwnie, lekko zmieniony DESIGN i automatyczne wrzucanie ustawien, wiele udogodnien, a gra pozostaje taka sama.
widze problem w tym ze probojesz cos pokazac a tak naprawde nie wnosisz nic do tematu.
tak apropo to ma byc upgrejd CTF"a, czyli jego nowa wersja.
mowisz ze pisze ze to "no probblemos" -> nigdzie tak nie napisalem, ale to prawda. z naszej strony zaden problem w zebraniu pomyslow na forum, poskladanie ich do kupy i przeslac harvenowi, zrobic upgrejd, zainstalowac na jakims probnym servie, potestowac i zobaczyc co jest latwiejsze w obsludze, gdzie wszystko jest kraina piwem i miodem plynaca
apropo ograniczenia, to chyba ty jestes ograniczony w rozumowaniu informacji naplywajacych do twojej glowy, albo nawalaja receptory bodzcowe albo ci pakiety do glowy nie dolatuja, co powoduje ftyki i czesty zwis systemu operacyjnego, pewnie windows 95
vitez - Pon Gru 29, 2003 11:18 pm
Nie ma sensu... bo ludziom sie nie bedzie chcialo przesiadac.
Jak juz to na nowa gre lepiej niz na nowy mod. Ja tam sobie smaka robie na Q4 i tyle. Do tego czasu: "my jestesmy normalni. Nie bedzie zadnych udziwnien" (bodajze z filmu "Poranek Kojota" ).
Kribol - Wto Gru 30, 2003 12:01 am
Zapytam tutaj bo po o nowy topic
Da sie w NC ustawic automatyczne nagrywanie demek?
ps: to TDM stfu.. po co to komu
Sensei - Wto Gru 30, 2003 12:10 am
Ja tam bym sobie sprobowal nowy mod skoro jak Kfaq mowi jest to nowa ulepszona wersja CTF'a.
Cytat: | "my jestesmy normalni. Nie bedzie zadnych udziwnien" |
Viciu to jest z "Chlopaki nie placza"
Kiler - Wto Gru 30, 2003 12:54 am
aj tam kwak roobta co chceta, zobaczymy jak wyjdzie
jedyne co proponuje zmienic to wrzucic timery takie jak w bitme....
kazdy moze miec timery wave to kazdy moze miec timery w hudzie [takie jest moje zdanie]
czyli by bylo set_timers_[item] 1/0
np. set_timers_rarmour 1 [wlaczone]
ale to jest jedyna rzecz za ktora bylbym sklonny dac vote.
a co do reszty to po prostu mi bardzo odpowiada wiec nie widze potrzeb uptade...
szyna^ - Wto Gru 30, 2003 10:43 am
a sie przesiadajcie
Nuclear - Wto Gru 30, 2003 11:41 am
Dla mnie może być, tylko żę timery każdy ma, a usprawnienia dla admina to po KIEGO WAŁA NAM - PRZECIEZ ADMINI SĄ POJEBANI (większość), no jedynie vote jest dobre w tym TDM bo bardziej widoczne.
Magnus - Wto Gru 30, 2003 1:03 pm
Mi sie podoba ze mozna na vota kogos kicknąc zajebioza
vitez - Wto Gru 30, 2003 8:31 pm
Cytat: | Mi sie podoba ze mozna na vota kogos kicknąc zajebioza :twisted: |
W CTF tez jest, to kwestia admina serwera czy to wlaczy. Jest taka komenda p_vote kick .
Druga sprawa: w NoCheat nie ma autorecord, musisz sam klikac paluchem na zbindowane nagrywanie dema.
Ziutek - Sro Gru 31, 2003 3:44 am
mi to jest raczej obojetne ctf jest dobry tak jaki jest i nie widze powodow by go zmieniac...
Tur!n - Sro Gru 31, 2003 9:22 am
jakbym kcial ajkis zmian pykalbym nie w "leciwe" q2 tylko hm.... q3... czy inne te smieszne gry... ktore wzoruja sie na ideale... jakim jest QQUUAAKKEE2 =)
szyna^ - Sro Gru 31, 2003 10:52 am
Ziuta :* za madre zdanie ;]
FireBird! - Sro Gru 31, 2003 1:40 pm
[quote="Tur!n"]jakbym kcial ajkis zmian pykalbym nie w "leciwe" q2 tylko hm.... q3... czy inne te smieszne gry... ktore wzoruja sie na ideale... jakim jest QQUUAAKKEE2 =)[/quote]
Tu nie chodzi o zmiane fizyki gry, grafiki, a tym bardziej samej rozgrywki tylko dodaniepare nowych komend itp...
kfak - Sro Gru 31, 2003 10:35 pm
no jeden z niewielu co zrozumial oco chodzi
chyba wszyscy przeczytali sam temat a postu nie
zyz - Czw Sty 01, 2004 4:22 pm
phi....ctf to ctf lepiej nic nie zmieniac bo nikt poniej nie bedzie gral jest dobrze jak jest ;] chociaz przydaloby sie kilka ulepszen naprzyklad cos w stylu zeby mi wyswietlalo ile mam ps'ek w zanadrzu ja sie nie mam zamiaru przerzucac na 'cos' innego Wystarcza mi nowe paki ktore czynia q2 coraz to bardziej kosmiczna gra i zmieniaja jej wyglad o 180 stopni
kfak - Czw Sty 01, 2004 6:55 pm
zyz kurwa mac umiesz czytac ?
WLASNIE O TAKIE DODATKI CHODZI
FIZYKA CEL GRY ZOSTAJE TAKIE SAMO :/
zmienia sie TYLKO wyglad HUDA + nowe komendy. LUDZIE naprawde nie umiecie czytac :/ ?
Kiler - Czw Sty 01, 2004 9:50 pm
nie pasuje ci nasze zdanie to zwalasz na to że nie zrozumieliśmy
jeszcze raz powtarzam że moznaby dodac tylko timery jak w bitme ;s
hud ok, vote ok , all ok ;s
kfak - Pią Sty 02, 2004 10:29 pm
kiler, mnie to J E B I E czy bede gral na lekko podretuszowanym ctf'ie czy na tym co jest. mam to gdzies, liczy sie dobra zabawa i zeby bylo jak najfajniej. ja tam sobie po to gram. z racji tego ze do ctf.pl nowego nie sa rozdane konta, vitez nienadaza z pisaniem newsow, i nic sie nie zmienia, czytuje q2tv.org. tam sa ludzie ktorym zalezy na rozwoju sceny, na poprawie tego czy owego. przejrzalem niuwsa o nowym modzie i wyobrazilem sobie jakby wygladal poprawiony CTF.
wydaje mi sie ze jakies 90% osob, ktore powiedzialy ze to "imho zbedne", nawet nie czytaly tamtego newsa. i nie zrozumialy ze to TYLKO poprawa WYGLADU HUD'a + pare komend nowych.
oco mi chodzi... chodzi oto ze wywnioskowali z tego posta ze dalem propozycje zbudowania INNEGO CTF'a.
stad cale nieporozumienie. mam nadzieje ze kiler rozumiesz moja bulwersacje i juz wiesz czemu sie unioslem.
imho po co mam zwalac? bo co, wg. ciebie czuje sie przegrany, ze pomysl poprawionego moda nie wypalil?
ehh... po 1. duzo osob ze sceny ctf'a czytuje q2tv.org o czym nawet swiadczyla ktorastam ankieta. wiec wnioskujac to kto inny mogl zarzucic taki temat. zrobilem to ja bo naleze do osob ktore chcialy by poprawic to i owo na tej smiesznej scenie bluzgiem plynaca i zachecic nowych do gry w q2 CTF, bo jakby nie patrzec scena wymiera...
ekhm, wnioskuje ze zmieniles zdanie na temat tych poprawek ?
"hud ok, vote ok , all ok ;s"
btw. nie zaszkodzi jak zbierzemy troche pomyslow =] a co dalej - niewiadomo nikt niczego nienarzuca
Adolf - Pią Sty 02, 2004 10:54 pm
p_vote kick kfak
nie radze ruszac, bo tu wszystko jest delikatne ... hud i komendy ? toc to rewolucja w tej grze !
Kribol - Pią Sty 02, 2004 11:08 pm
kfak nie czytaly bo poprostu nie chca zmian zadnych to chyba proste ..
Kiler - Pią Sty 02, 2004 11:45 pm
to co krib + uswiadomienie cie że wypowiadam się [od samego poczatku] po przeczytaniu newsa na q2tv i fb
i nie po ukazaniu sie nowej wersji ale i wczesniejszej i dokladnemu śledzeniu topika na fb...
kfak - Sob Sty 03, 2004 7:52 am
bezsensem jest sie wypowiadac czy ktos cos chce czy nie chce czegos jezeli nie wie CO TO JEST.
kilerq: to nie bylo do ciebie, spoczko ;]
chuj, poddaje sie z wami ;] adolf mnie dobil ;P
p_vote kickban adolf
szyna^ - Sob Sty 03, 2004 12:53 pm
P_vote end of topic ;]
zyz - Sob Sty 03, 2004 1:32 pm
kfaK kurwa !!!!!! wez im nie mow ze ja czytac nie umiem ... no to mi teraz zjebales opinie....:( ja mam paka kurza i jest fajnie P i tak was miazdze;) w tetrisa
Kiler - Sob Sty 03, 2004 3:27 pm
pak optimizera tesh fajny ;s
szyna^ - Sob Sty 03, 2004 5:17 pm
Pak szefa jest da best ;]
zyz - Nie Sty 04, 2004 12:31 am
moze powrzucajcie screeny ?:D
Kiler - Nie Sty 04, 2004 8:44 am
5zł
szyna^ - Wto Sty 06, 2004 1:10 pm
U mnie to 5 piw ;]
Sensei - Wto Sty 06, 2004 1:32 pm
Cytat: | U mnie to 5 piw ;] |