|
Capture The Flag (ctf.pl) Forum dyskusyjne CTF.PL |
|
archiwum - Kubusie/coolnety...
Kiler - Pią Lut 20, 2004 8:09 pm Temat postu: Kubusie/coolnety...
Cytat: | Niestety, ale kubus.rulez.pl po raz kolejny ma przycięte pasmo tym razem do 512 kb/s. Yossarian podaje że "firma GTS, z ktorej lacza korzysta Kubus, ogranicza jak moze pasmo do TPSA poniewaz nasz kochany narodowy prowajder dyktuje ceny i nie da sie z nim negocjowac. Cena za lacze z TPSA jest w tej chwili duzo wyzsza niz lacza miedzynarodowe - paranoja"
kubus2.rulez.pl z przyczyn technicznych jest obecnie wylaczony, co się z tym wiąże Fajny Board także nie działa. Już niedługo wszystko ma wrócić do normy. |
źródło q2tv
Z tego co kojarze to tam stał kubuś ctf ;[
Nextsprawa - czy coolnet jest tesh z firmy GTS ??
Ja tam się tej firmie nie dziwie, że nie zgadzają się na "taką" "współpracę" z monopolistą ;/
Co wy na to?
omen - Pią Lut 20, 2004 11:33 pm
a my na to jak na lato
ha!, masta blasta!
Grzdyl - Nie Lut 22, 2004 2:37 am
tpsa korzysta z pozycji...
chca sie nachapac ile moga poki nie wstapimy do Ue....
Kazwa - Nie Lut 22, 2004 12:26 pm Temat postu: :) No coosh, nie dziwie sie TePSie ... Po wejsciu do UE ich sytuacja sie zdeka zmieni ... wiec korzystaja teraz ile wlezie :) Skubance ... Musimy cierpliwie poczekac jeshcze te 3 miechy ... a wtedy pokazemy tepsie gdzie raki zimuja ;)
Skad inad, ich taktyka jest boska ^^
szyna^ - Nie Lut 22, 2004 12:38 pm
Ja chce łacze z Ue zeby Polska miala na xs 20 pingu ;D i miazga ! POLSKA !
Grzdyl - Nie Lut 22, 2004 2:49 pm
ja chce wodafone...
pyz - Pon Lut 23, 2004 10:53 am
szyna, 40-50 to najlepsze co bedziesz mogl miec, nie chodzi tutaj o przepustowosc lacza tylko o droga [fizycznie, odleglosc] jaka pakiety musza przebyc. A to 40-50 to i tak wersja bardzo optymistyczna, pamietam kiedys z mojego domowego komputera pingalem sobie xs4all.nl w chwili gdy TPSA dala czadu i lacza do Holandii pociagneli - mialem od 35 do 50 ms
kazwa, nie 3 miesiace a z rok, bo zanim AOL czy xs4all czy jakas inna firma zacznie dzialalnosc na skale masowa to rowniez potrwa, do tego czasu pewnie nasza scena q2ctf bedziesz jeszcze mniejsza niz jest
Kiler, www.ripe.net, whoisdb i wpisz IP coolnetu
Kiler - Pon Lut 23, 2004 3:27 pm
coolnet:
role: GTS Internet Partners IP address administration
address: GTS Internet Partners
address: Al. Niepodleglosci 69
address: 02-626 Warsaw, Poland
phone: +48 22 458 80 00
fax-no: +48 22 458 80 01
e-mail: ripe@ipartners.pl
remarks: ITPOLAND (pl.it) registry administration
Wspolnik - Pon Lut 23, 2004 9:00 pm
Cytat: | pyz: szyna, 40-50 to najlepsze co bedziesz mogl miec, nie chodzi tutaj o przepustowosc lacza tylko o droga [fizycznie, odleglosc] jaka pakiety musza przebyc. A to 40-50 to i tak wersja bardzo optymistyczna... |
Ja mam teraz jak jest na xs nie wiecej niz 10 osob i w miare przyzwoitej porze (czyli nie wtedy jak pol polski rabie w necie podczas pracy) 40-50. To znaczy ze lepiej miec nie moge ?? i nie bede mial nigdy w zyciu ?? A po II tak szczerze mowiac to ja nie widze az tak wielkiej roznicy u mnie miedzy 40 a 60 na xs, gra sie tak samo i wtyczy tak samo
brzoza - Wto Lut 24, 2004 2:25 am
z GTSem jest taka sprawa ze poprostu oszczedza na interkonekcie z TPSa a prawda jest taka ze wiekszosc graczy dochodzi do cool'a przez polpak tak wiec to jest wlasnie przyciecie lacza i stad te wtyki. GTS ma jeszcze bramke z ATMmanem ale zdaje sie ze atman ich routuje przez lacze miedzynarodowe (obie firmy niezbyt sie lubia) .. maja pewnie jeszcze wiecej laczy ale to jest margines jesli chodzi o graczy w polsce. wiekszosc to polpak i tyle.
wspolas to prawda do xs min z polski to jakies 30 ms ale to absolutny min (dorzuc jeszcze opoznienie jakie daje sam quake pewnie z 15ms)
to tak samo jak ze stanami... minimalny ping jezeli idziesz przez kabel oceaniczny to pewnie jakies 80 - 90 ms ale jak masz pecha i twoj provider ma routing przez satelite to minimum 230 ms (predkosci swiatla nie potrafimy jeszcze przekroczyc)
Icer - Wto Lut 24, 2004 5:40 am
ja mam 40-60 i nie nazekam:p
mero - Wto Lut 24, 2004 3:24 pm
a ja mam w chuj i nazekam :}
Takie pytanko :
ma ktos neurostrade? chcialbym wiedziec jak chodza pingi na cool i xlesie...
chce zalozyc ale jesli bede mial podobne pingi co mam to pochuju mi zmieniac lacze
sliw - Wto Lut 24, 2004 3:40 pm
Bawie sie w cos co sie nazywa Vatsim. ( www.vatsim.net ). Tam jest taki fajny programik ServInfo. ( http://www.avsim.com/hangar/utils/servinfo/ )
i servinfo pokazuje takie srednie pingi
kraj/miasto:ping w (ms) : obciazenie w osobach
hongkong:419 : 5
brazylia: 405 : 13
Niderlandy: 48 : 70
Czechy: 52 : 7
Polska1: (2 wtyki) : 2
Polska2: 66 : 0
portugalia: 120 : 2
Melberne : 381 : 3
Anglia: 60 : 40
SanFrancisko:194 : 3
Houston:160 :13
grecja: same wtyki (ping na poziomie 140 : 0 osob
I tak widac ze dobry serv w czechach badz na niderlandach jest leprzy niz w polsce :>. I tak bywa ze wiele ludzi z polski wybiera jednak ten z angli czy niderlandow. Zreszta temat byla walkowany wielokrotnie, a jak ktos chce troche odpoczac od durnego strzelania to zapraszam do podniebnego bractwa :>.
http://pl-vacc.org/
Pozdrawiam
Sliw
ps. xs4all to sa niderlandy wiec one moga spokojnie miec pinga ponizej 50 tylko musza miec leprze lacza niz to co teraz maja :>
pyz - Czw Lut 26, 2004 8:53 am
W kwestii pingow sluchajcie brzozy, w koncu on sie tym na codzien zajmuje i zna te sprawy
|
|