|
Capture The Flag (ctf.pl) Forum dyskusyjne CTF.PL |
|
archiwum - neosrtada - q2 ?
mero - Wto Lut 24, 2004 4:11 pm Temat postu: neosrtada - q2 ? Powie mi ktos kto sie orientuje jak to wyglada...?
pingi i takie tam ...
thx
-=ff=-alien3 - Wto Lut 24, 2004 5:06 pm
neo+
Kraków
pingi średnio 40-60 na xs4all , podobnie coolnet (wina serwera)
poznan - 30-40
zawsze (poza coolnetem) 0% pl
kfak - Wto Lut 24, 2004 5:40 pm
podobnie, jednak ja mieszkam na wsi [zajebiste peryferia lublina], do centrali po kablach mam pareDZIESIAT km + skrzynko-bezpieczniki [oslabiaja sygnal , ale zabezpieczaja przed burza, jest takich po drodze okolo 100] i pingi mam troche wyzsze niz a3, jednak porownywalne.
w q2 mam pl'e jednak w opcji /ping nie
mam neo+ 512kb/s w testach raz mialem z 450 ;] a tak wacha sie w granicach 350-80 kb/s
nie jest zle. lepsze niz sdi i jak na wiejskie warunki spox
z tego co wiem to w miescie neo+ bzyka zajebiscie[w moim]
nawet moj kumpel co mieszka z 10 skrzynek blizej ma troche lepiej [gra w q2 dm ] ma mniej pl niz ja w q2 i lepszy transfer w testach
;P
Kiler - Sro Lut 25, 2004 7:54 am
::KILER.J:: Gdańsk
skorzystałem z promocji "neo+ 512kb/s na 1mc za 1zl"
no i wzialem do testow to diabelskie urzadzenie od monopolistycznego diabła.
No i powiem tak:
jezeli chodzi o ping to podobny a czasem nawet 2x mniejszy! [noc ponizej 30 udalo mi sie uzyskac.. i to na coolnecie albo kubusiu]
w szczytowych porach sprawował się podobnie jak sdi [koło 80 na cool]
Porównując do sdi działa lepiej i to jest widoczne...
Ale jest jeszcze jedna rzecz!
To urządzonko [od diabła ] fajnie SSA
sdi niby 128kb/s ale ma ograniczenie do 15kb/s
neo+ niby 512kb/s mi ssało 485kb/s
Do tego włączę kazze na sdi to nie spadnie ping poniżej 400 [a moge nawet miec i 999
na neo wlacze kazze i mam dalej ponizej 100...
I wszystgko jasne tylko tego ***** ***** ***** ****** urządzenia od **** ***** ****** tepsy nie mozna ***** dzielić w lanie ;/
tzn. w umowie pishe ze 3ba napisac aneks do umowy no i u nas tepsa sie na to nie zgodziła ;s
NA nielegalu wolę nie ryzykować ;s
Tur!n - Sro Lut 25, 2004 9:06 am
kille 95% ludzi ma neo na nielegalu...czlowieku nie sraj sie u qmpla na neo+ podlaczyl 9 osb... z 300 metrow kabla przez ulice z 2 razy przelatuje u mnie 3 osb. tesz przez ulice:) tepsa sie nie rzuca hehehe pozdrufka a pingi 40-60 cool i podobne w sumie na xs:)
LLLLUUUBBBLLIIIINN:)
Jimi - Sro Lut 25, 2004 9:56 am
Mero dobra chlopaczyna ... - pytalem sie Go czy wie cos na tematan neostrady a On topic zalozyl co mi na mysl nie przyszlo ... :> - piszcie piszcie ... - fajnie byloby wiedziec jak to dziala w Bialym i okolicach ... :>. pozdrawiam ... i sle po laczach zielone opary mocy.
------ dT back soon ... :> ------ kaski i ochraniacze nalezy powyciagac z szaf i szafek ... ------
Grzdyl - Sro Lut 25, 2004 11:26 am
Wroclaw niestety na swojej drodze do glownej centrali w Warszawie musi pokonac Lodz... Przez to wspaniale rozwiazanie na wstepie mam 10 pinga w plecy...
Co do serverow to powiem ze tylko na coolnetcie jest zajebiste pl a tak to na xs-ie i innych mozna smialo grac w ciagu dnia przy 50/60 a w nocy juz tylko mniej i lepiej...
Do sciagania plikow polecam... Do grania polecam... Do dzielenia sie
polecam...
Tylko cos ostatnio zauwazylem taki maly problem ze zdarza sie ze neo zaczyna wariowac i na kilkanascie sekund "raz na ruski rok" ping skacze po sufit a pozniej spowrotem spada... prawdopodobnie to wina zle skonfigurowanego XPka ale do konca nie moge byc pewien...
w kazdym badz razie polecam...
-=ff=-alien3 - Sro Lut 25, 2004 12:47 pm
Cytat: | Kiler
I wszystgko jasne tylko tego ***** ***** ***** ****** urządzenia od **** ***** ****** tepsy nie mozna ***** dzielić w lanie ;/
tzn. w umowie pishe ze 3ba napisac aneks do umowy no i u nas tepsa sie na to nie zgodziła ;s
NA nielegalu wolę nie ryzykować ;s |
ADSL Planet 4000 Modem /Router
mam 4 porty
i tak korzystam tylko z 2
jak sie nie da
brzoza - Sro Lut 25, 2004 4:38 pm
lol kfak pojechal ostro
nie znam ADSLa ktory wyciagnie wiecej niz 4-8km.... ale moze sie nie znam... :/ napewno nie paredziesiat km
Kiler - Sro Lut 25, 2004 5:41 pm
ja nie mowie ze sie nie da dzielic neło w lanie tylko ze to jest illegal.
wolę jednak nie ryzykować kjorzystajac z nielegalnego netu [w koncu net na parę lat] ;s
//offtopic
Bayern grał dobrze a Kahn dał doopy ;s
Czego się nie robi dla Carlosa ;]
brzoza - Sro Lut 25, 2004 6:46 pm
dzielenie neo jest legalne ... jezeli dzielisz tylko w obrebie lokalu na ktory masz podpisana umowe...
Kazwa - Sro Lut 25, 2004 8:27 pm Temat postu: hm .. Ja tak troche spoza tematu wyskocze ... Jesli macie dostep w miescie do Dialogu .. to wydaje mi sie, ze ma troche lepsza oferte od Tepsy [norma?]
Za 160 zl per miech (z VATem) mozna dostac ADSLa 1mb/256 kb/s .. no fakt - Dialog troche szaleje ze swoim laczem i jego CDI jest niedoporownania z SDI, ale i tak i tak ten ADSLek bedzie porownywalny do Neo+ co do q2 .. a sciaganie bedzie lepsze koles mi mowil, ze ze strony microsoftu sciagal 115 kb/s ... [ja wyciagam 8 kb/s ]
Zastanowcie sie .. pozdro
Kiler - Sro Lut 25, 2004 8:45 pm
bzuska w naszym wypadku jest to wlasnie pozalokalem [niestety]
kazwa co to za dialog ?
to firma ?
Kazwa - Sro Lut 25, 2004 8:48 pm Temat postu: ;) No taki dostawca uslug telefonicznych jak TePSa ...
http://www.dialogok.pl/
^^ Przykro mi :P
Tur!n - Sro Lut 25, 2004 10:21 pm
na dialogu stoja niezle servy... do Wolfenstein Enemy TEritory... i chyba jakies do q2 dm
kfak - Sro Lut 25, 2004 10:37 pm
brzoza, moja centrala telefoniczna jest w swidniku [dowiadywalem sie]
troche to smieszne bo to po drugiej stronie lublina, zreszta wez sobie mape, znajdz na mapie krężnice jara i trojaczkowice. postaw kropke po srodku tych 2 miejscowosci, nastepnie znajdz swidnik.
zobacz ile to jest w linii prostej.
pamietaj ze kabel nie idzie w linii prostej tylko zapierdala do okola
po nastepne, to jest wiocha, a nie scisle miasto, wiec po drodze jest WCHUJ uziemiaczy[tych jebanych bezpiecznikow]
GL :/
Kumanus - Sro Lut 25, 2004 11:04 pm
Ja poczekam az do ue wyedziemy ... moze cos lepszego sie znajdzie .. nie ma sensu inwestowac w polskich zlodzieji ..
pyz - Czw Lut 26, 2004 8:58 am
kfak, nie chodzi o centrale tylko o skrzynke TPSA. Musisz miec ja mniej niz 8km od siebie, bo taki zasieg ma Neo. Oraz im wieksza jest odleglosc, tym gorsze moga byc warunki, wiec napewno nie masz wiecej niz 8km bo by Ci nawet nie zestawili Neostrady
-=ff=-alien3 - Czw Lut 26, 2004 12:03 pm
jasne że legalne w obrębie lokalu (ew budynku jednorodzinnego :] )
miła Pani w tepsie nawet mi wyjaśniła co i jak
ups.. powiedzialem cos miłego o TPSA ....
btw :
ostatnio mam problem, jak ktos do do mnie dzwoni, w momencie podniesienie słuchawki tracę sygnał tzn net.
I odzyskuje połączenie dopiero jakaś minutę po odłożeniu słuchawki
jakies pomysły >?
Kumanus - Czw Lut 26, 2004 12:39 pm
uzyj buta luk
Nuclear - Czw Lut 26, 2004 12:52 pm
Wiadro wody na komputer i po kłopocie
kfak - Czw Lut 26, 2004 3:58 pm
no to moze gdzies jest po drodze taka skrzynka ;/ tego to nie wiem. nawet nie wiem czy neo+ ma cos takiego jak zasieg ;p. aha jeszcze jedna sprawa: jestem na samym koncu linii tel
chuj, gejowo mi dziala neo w porownaniu z innymi ludzmi majacymi neo, ale nie narzekam - jak na taka wioche taki net to ho ho hoo
mero - Czw Lut 26, 2004 8:41 pm
no to git :}
jesli to dziala to ja sie pisze :}
puki co place 100 za miesiadz za 3 kompy i ip wyjsciowe, moge 150 placic jesli to bedzie mi chodzic bo puki co musialem w quka skonczyvc grac bo nieda sie poprostu sie nieda :}
mero - Czw Lut 26, 2004 8:42 pm
a tak wogule to jesli ma ktos Neo z Bialego to prosiłbym by sie wypowiedział
thx
kfak - Pią Lut 27, 2004 12:14 am
pamietaJ ZE NEO MA ZMIENNE IP
mero - Pią Lut 27, 2004 12:28 am
spoko spoko, wiem wiem, w poscie nic nienapisalem o IP :}
chodzi mi jak to w Białym dziala bo jesio niemialem okazji na wlasne oczy zobaczyc...
vitez - Pią Lut 27, 2004 2:47 pm
Ja swoja Neostrade zazwyczaj chwalilem ale od grudnia klne dosc czesto. Powod? Rozlacza sie cholerstwo - zdazra sie ze pol minuty podziala potem czerwona ikonka, potem sie polaczy znowu na pol minuty i tak urwa do ajebania :/ przez godzine lub caly dzien potrafi szalec. Nie zmienialem ani konfiguracji sprzetowej, ani software/system operacyjny - nic na moim kompie, w moim lokalu nie bylo zmieniane a sie bydle jedno rozlacza.
Na Infolinii Neostrady posprawdzali, posprawdzali i nasciemniali ze to gdzies linia jest uszkodzona (kabel, przerdzewaile zlaczki w skrzynce itp) i zwalili sprawe na ogolny numer tepsy (Blekitna Linie) zeby do nich uderzac niech poprawia jakosc polaczenia.
Tyle ze ja w to ich tlumaczenie nie wierze bo - w nocy (po 23) dziala super, tak jak dzialalo - pingi niskie, PL nie liczac Coolnetu brak, sciagac bardzo szybko, a w dzien sie jerdoli :/ - wniosek? Podlaczyli bydlaki za duzo uzytkownikow i centralka nie wyrabia.
Btw Kiler - naucz sie rozrozniac i przeliczac kb/s (kilobity) a kB/s (kiloBajty).
Predkosc SDI to 128 kb/s , Neostrady to 512kb/s
Predkosc sciagania podawana jest w kB/s czyli kilobajtach. A Bajt ma bitow 8 czyli maksymalna teoretyczna predkosc sciagania (podawana np w Kazie, DC++, FTP itp) to odpowiednio:
128/8= 16kB/s w SDI i 64 kB/s .
Przy czym uwaga - niektore testujace programy moga podawac rzeczywiscie predkosc w kb/s i w ten sposob wydaje sie wam ze osiagacie ponad 400 kB/s ale to nieprawda - trzeba zwrocic uwage na to w jakiej jednostce jest pomiar robiony.
mero - Pią Lut 27, 2004 6:54 pm
Dzis zamowilem neo :} = wracam do quaka zaczelo mi brakowac was zabardzo moje mordy
Kiler - Pią Lut 27, 2004 9:16 pm
tak viteŹ masz racje, wiem o co chodzi ale z mojej nie rozwagi nie zauwazylem
Jimi - Sro Mar 10, 2004 10:30 am
mam juz w pelni chodzacy modem - i jakos mozna juz z tego kozystac ...- tylko msblaster naprzykrza mi sie niesamowice ale to jedynie do dzisiejszego wieczoru. pingi na coolnecie 35/50 bez pl ze strony ms ciagne ok 150 kilo i wtedy odziwo ping rosnie tylko o 5/10 hyhy. Blogoslawiony szybki internet ale mam nadzieje ze nie bede mial problemow z diskonektami tak jak kolega vitez albo inni nie szczesliwi posiadacze tego dobrodziejstwa ... :> M3ro robaczq dzwon i ponaglaj chlopakow to szybciej Cie podlacza ... :]
------------ zaraz zaraz czy on na pewno jest zdrowy ... ? --- nie ! on zachorowal na Zycie... -------------
Zielek - Sro Mar 10, 2004 2:42 pm
uwaga nie krzyczec : mam NEO+ to super na usb ,poradzccie jakie ustawinia sieciowe zapodac na polskie i zachodnie servery ... w q3 mialem rate 25000 a na zachod 15000 a jak zobaczylem ustawienia CB = 8000 to wymiekam ... pomozcie albo dajcie chociaz swoje rate i i i i no wlasnie nie znam innych komend sieciowych [q3 rate/snaps/cl_maxpackets/cl_nopacketupd sostakiego/cl_timenudge]
merci
mero - Wto Mar 16, 2004 2:05 pm
Mam Neostrade, lacze podobno zkrosowane, wsio podlaczone i gut zainstalowane, formatowalem i reinstalowalem se system i dalej nic niedziala, niechce mnie laczyc, wyskakuje ze niewidzi lini telefonicznej(jest sprawna i zkrosowana)
Czy musze miec jakos konkretnie porty usb dotego skonfigurowane ?
bo juz niewiem jaki moze byc roblem
vitez - Czw Mar 25, 2004 5:22 am
Cytat: | jakie ustawinia sieciowe zapodac na polskie i zachodnie servery (...)pomozcie albo dajcie chociaz swoje rate |
rate 12000 , cl_maxfps 120 jest jeszcze pare innych komend ale uzywam ich standardowych wartosci (chyba?).
Wszystkie podstawowe komendy masz tu:
http://www.planetquake.co...ds/quake_2.html
A dodatkowe komendy w zaleznosci od modu i exe (ace, nocheat, biteme) to musisz poszukac na stronach producentow/w readme.
|
|