| 

| 

|  | Capture The Flag (ctf.pl) Forum dyskusyjne CTF.PL
 |  |  archiwum - Explorer

gacu$ - Sro Lip 28, 2004 12:35 pm
 Temat postu: Explorer
 mam taki problem mianowicie nie moge w ogóle odpalić Internet Explorera , ani zadnego linku (np jak ktos na gadu mi sle) , moze nie dziwiło by mnie to tak (kochane windowsy) gdyby nie fakt ,że gdy wchodze w jakiś folder i na www przez ścierzke dostępu to strona wyświetla mi sie normalnie , tylko że jeśli na tej już "odpalonej stronie" jest jakis link czy odnosnik do strony w nowym oknie nie odpala sie ona.
 Przeinstalowałem windowsy 98 (ale nic nie formatowałem) i dalej to samo. No i co tera zrobić ? tylko nie piszcie ,że to wina neostrady (czyt. w P.S)  albo zebym przeszedł na xp ;p

P.S mam kumpla w innej sieci osiedlowej i miał to samo ale na wirusa to to nie wygląda ;p
 PogromcaDziewic - Sro Lip 28, 2004 2:06 pm

...ale na wirusa to to nie wygląda...

ja bym się co do tego upewnił.
 weź przeskanuj nortonem
 jak nic nie znajdzie towejdz na
 http://skaner.mks.com.pl/
 ściągij co trzeba i wtedy przeskanuj.
 co do linków z gg toumnie  tesh siękopały
 alboniemogłemotworzyć
 albko ktos mi wysyłał a ja wogole nie dostawałem, ale zmieniłem wersje i było ok
 Kala - Sro Lip 28, 2004 3:00 pm

komputer + imadlo + 5 kilowy młot = retupmok
   gacu$ - Sro Lip 28, 2004 8:02 pm

more ... more ...
 vitez - Czw Lip 29, 2004 12:52 am

Jak bardzo jestes uparty by uzywac Eksplorera?

Sproboj np Opere?
 Trigger - Czw Lip 29, 2004 6:16 am

popieram vitka
 opera, mozilla and more
 new window sux - new tab rox

co do explorera  jest defaultowym obiektem wszelkich atakow  nie tylko wiry ale wszelaki spyware i addware lepiej lub gorzej napisany w nim grzebie - widzialem juz takie objawy jak u ciebie i wiele innych.
 polecam dobry antywir, dobry firewall + profilaktycznie cos jak cleaner  z  www.moosoft.com
 pyz - Czw Lip 29, 2004 12:30 pm

Również, odradzam używać MS IE, tak samo jak Netscape.

Mozilla, Opera, FireFox, w porywach Avant Browser, tylko że on wykorzystuje elementy MSIE i też jest potencjalnie narażony. Osobiście używam FireFoxa - jest świetny, wersja pod Windowsa też jest, Adolf używa
   Kazwa - Czw Lip 29, 2004 1:04 pm

ah ash mnie przekonaliscie by zmienic przegladarke .. damn ... zaczynam sciagac
   Trigger - Czw Lip 29, 2004 1:42 pm

firefox, firebird moje no1 !=]
 gacu$ - Czw Lip 29, 2004 6:45 pm

ściągłem fire foxa i chuj dało ;/
 Trigger - Pią Lip 30, 2004 6:54 am

no widzisz ciezko jest cos diagnozowac zdalnie  bez dostepu do "chorej" maszyny.
 ja bym sugerowal  pelny skan skan systemu  antywirusem i  cleanerem  z najnowszymi bazami danych, nastepnie instalacje firewalla  np sygate   dosc dobry darmowy w wersji personal:   http://smb.sygate.com/sup...pf_download.htm

potem dopiero  korzystac z ktorejs z mozilli.
 vitez - Sob Lip 31, 2004 12:35 am

Po jakosci ostatniej odpowiedzi podejrzewam jednak problem po drugiej stronie ...
 Moze jakis remount /dev/brain by pomogl
  . PogromcaDziewic - Sob Lip 31, 2004 7:56 am

Trigger - Sob Lip 31, 2004 11:22 am

y!

|  |