|
Capture The Flag (ctf.pl) Forum dyskusyjne CTF.PL |
|
archiwum - sync timery i gra w trybie public na polskich serverach
orlan - Sob Paź 30, 2004 11:38 pm Temat postu: sync timery i gra w trybie public na polskich serverach Krib prosil mnie abym poruszyl te sprawe wiec niniejszym to czynie . Czy uwazacie ze gra w trybie public z synchronizacja timera pojawiania sie artefaktow jest cheatowaniem czy nie i czy powinno sie za do wywalac z polskich serverow? Ja osobiscie nie mam co do tego wyrobionej opini kiedys sam urzywalem kfk timera, od czasow Clan Base kfk popadl w nielaske i jest zabroniony w rozgrywkach. Czy przeniesienie tej zasady odnosnie gry w trybie public jest sluszne? Zapraszam do dyskusji .
pyz - Nie Paź 31, 2004 10:19 am
IMHO tak.
KfK Timer był rewolucją - wielką, timer wyświetlany na ekranie + dźwięki + skiny + synchronizacja. Wszystko to miało na calu "zwiększyć teamplay" ale niestety było przesadzone, właśnie to tą synchronizacje. Jest to zdeka nie fair, że ja będąc na jednym końcu mapy mam włączony timer przez kogoś z drugiego końca mapy - powinienem sobie sam go włączyć albo liczyć na puszczanie komunikatów od tego kogoś. Ale to jeszcze mało:
Panowie z x|M mają automatyczne włączanie się tego timera + synchronizacja. No ja bardzo przepraszam ale jakim prawem np. Nuclearowi ma się właczać na legalu timer i jego kolegom przy okazji w różnych miejscach na mapie skoro ja coś wziąłem a on tego nawet nie widział tylko np. biegł z quadem do enemy base zrobić dym - no sorry ale w takim trybie nikt nie włącza timera od armora
Jest to uznawane za cheat ogólnie, prawda?
Tak samo jak wszelkie zboty, wallhacki i inne duperele typu trajektorie lotu rakiet i ch*j wie co jeszcze. Dlaczego zatem ludzie ci mają być tępieni a inni (x|M) nie?
Powinni chłopaki po ostatnich wydarzeniach w końcu dorosnąć (a podobno są dorośli, ale to chyba tylko fizycznie, bo nie mentalnie) i przestać robić krzywe akcje, może wtedy w końcu zyskają jakiś szacunek
W sumie to mam kaca i się rozpisałem i trochę nie do końca spójny tekst ale coś tam naskrobałem ;] peace.
pyz - Nie Paź 31, 2004 10:21 am
kaszub ustaw czas na serwie w końcu bo są złe godziny
Kribol - Nie Paź 31, 2004 1:12 pm
Moje zdanie jest wiadome i brzmi podbnie co pyzmena.
Vote no dla Timera XM
PogromcaDziewic - Nie Paź 31, 2004 8:20 pm
timer wyswietlany na ekranie jak BiteMe! - TAK
synchronizacja AUTOMATYCZNA bo ktoś coś wziął - CHEAT
Grzdyl - Pon Lis 01, 2004 2:29 am
fakt... nie powinni grac na tych tajmerach bo na ctf1 praktycznie wszystkie armory ich... wlasnie dlatego dzisiaj dostalismy od nich w dupe podczas sparringu...
btw 10000 jubileuszowy wpis dedykuje wszystkim autobusom rozsianym po calym swiecie...
pyz - Pon Lis 01, 2004 8:45 am
Cytat: | Grzdyl:
fakt... nie powinni grac na tych tajmerach bo na ctf1 praktycznie wszystkie armory ich... wlasnie dlatego dzisiaj dostalismy od nich w dupe podczas sparringu... |
HEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHE
Pamiętajcie, PKS nie przegrywa bo jest słabsze, PKS przegrywa bo ma pecha, albo ktoś oszukiwał. Nie ma innego wytłumaczenia..
p.s.
to jest q2 i tu się strzela!
Sensei - Pon Lis 01, 2004 12:19 pm
Cytat: | fakt... nie powinni grac na tych tajmerach bo na ctf1 praktycznie wszystkie armory ich... wlasnie dlatego dzisiaj dostalismy od nich w dupe podczas sparringu... |
Grzdyl już nie przesadzaj. Tylko ja i Nuclear mieliśmy timer z czego Nucek stał na defie cały czas a ja pół meczu zlagowany byłem. Więc wszystkich armorów nie byliśmy w stanie wam zarąbać
A na ctf1 dostaliście bo coś kiepsko wychodziliście do quada
Kumanus - Pon Lis 01, 2004 2:26 pm
niech sobie maja .. jak wam zal to sobie tez zalaczcie takie cos ;o
wy z tego q2 robicie jakas olimpiade czy co ? wszystko wg zasad itd...
pyz - Pon Lis 01, 2004 2:59 pm
idź zaprzyjaźnij się z e-ziomem Skalarem, będzie z was fajna e-parka
PogromcaDziewic - Pon Lis 01, 2004 5:30 pm
no sory automatyczne liczenie jak ktoś coś weźmie to przegięcie. Może jeszcze niech co minute Quad bedzie na was automatycznie ? ;s
CHEATS SUX!
vitez - Wto Lis 02, 2004 7:53 am
Jezeli ktos cos bierze a komus innemu z teamu ktory TEGO NIE WIDZI automatycznie wlacza sie timer to oczywisty cheat, ktory dla mnie rowna sie po prostu wallhakowi co najmniej - gosc nie widzi co sie dzieje a wlacza mu sie :?
szyna^ - Wto Lis 02, 2004 8:34 am
ja ot musze zrobic jakiegos czita zeby sie w scianach chowac ;D
Grzdyl - Wto Lis 02, 2004 4:12 pm
Cytat: | By niedorozwój...
HEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHE
Pamiętajcie, PKS nie przegrywa bo jest słabsze, PKS przegrywa bo ma pecha, albo ktoś oszukiwał. Nie ma innego wytłumaczenia..
p.s.
to jest q2 i tu się strzela!
|
kolejny dowod na to jakim niedorozwojem jest pyzmen...
http://www.grzdyl.neostrada.pl/quake00.jpg
http://www.grzdyl.neostrada.pl/quake01.jpg
http://www.grzdyl.neostrada.pl/quake02.jpg
http://www.grzdyl.neostrada.pl/quake03.jpg
akcja sprzed dwoch dni gdzie xm i pks gralo sobie sparra ale sielanke przerwala wycieczka dzieci z niedorozwojem umyslowym... jezeli ten czlowiek o godzinie 1:30 nie ma nic lepszego do roboty niz przez 30 min walic w dwa klawisze to bardzo mu wspolczuje bo to o nim za dobrze nie swiadczy... ba... co ja sie bede rozpisywal... kto jest glupi juz wszyscy wiemy... kto uprzykrza zycie grajacym tez juz wiemy... kto sie cofnal w rozwoju tez wiemy... to teraz tylko czasem wrzuce kolejne akcje niedorozwoja jak na takowe wpadne... albo bede ich ofiara co jest bardziej prawdopodobne... bo niedorozwojowi nic nie wytlumaczysz... on zyje w swoim smutnym swiecie internetu gdzie "wszyscy go lubia"...
a zdaje mi sie ze ctf2 wygralismy...
Magnus - Wto Lis 02, 2004 5:59 pm
Fajny quake grzdylu, a poza tym to nihil novi
Grzdyl - Wto Lis 02, 2004 6:09 pm
ta magnus ale chcialem pokazac do jakiej skrajnosci to doszlo...
pyz - Wto Lis 02, 2004 9:46 pm
nie naciskałem 2 klawiszy, mam scrolla zresztą, drogi przyjacielu, polecam pliczek README.txt w NoCheat a ja, wyświadczałem przysługe komuś kogo lubie bo zostałem o to poproszony, a że jesteś dla mnie śmieciem to nie zawachałem się ciesz się, że nie spełniłem całej prośby pod tytułem "wyjeb tą bande geji z serwera" (czyt. PKS, z pominięciem oldboys)
Magnus, a ty jesteś fajny ;( chciałbym być jak ty ;( nauczysz mnie?
Grzdyl - Wto Lis 02, 2004 10:48 pm
Cytat: | By niedorozwoj...
ciesz się, że nie spełniłem całej prośby pod tytułem "wyjeb tą bande geji z serwera" (czyt. PKS, z pominięciem oldboys)
|
Nawet domyslam sie czyja to prosba...
Pewnie Tanka albo Maliny... No i moze tez Adolf byc w to zamieszany bo przeciez on tez mnie nie lubi... Bo tylko w S "psucie zabawy innym" jest na topie...
Kumanus - Wto Lis 02, 2004 11:00 pm
[quote="pyz"]
Cytat: | nie naciskałem 2 klawiszy, mam scrolla zresztą, drogi przyjacielu, polecam pliczek README.txt w NoCheat a ja, wyświadczałem przysługe komuś kogo lubie bo zostałem o to poproszony, a że jesteś dla mnie śmieciem to nie zawachałem się ciesz się, że nie spełniłem całej prośby pod tytułem "wyjeb tą bande geji z serwera" (czyt. PKS, z pominięciem oldboys)
Magnus, a ty jesteś fajny ;( chciałbym być jak ty ;( nauczysz mnie? |
a ty myslisz ze fajny jestes? czt. wczesniejszy post grzdyla[/quote]
Kribol - Sro Lis 03, 2004 5:19 am
A w co niby Tank jest zamieszany?
vitez - Sro Lis 03, 2004 6:47 am
Cytat: | nie zawachałem się |
http://portalwiedzy.onet....t&ch=1&x=17&y=5
Chyba ze chodzilo ci o "wąchanie" ?
pyz - Sro Lis 03, 2004 9:38 am
chodziło mi o wciąganie
szyna^ - Sro Lis 03, 2004 10:55 am
heehhehhe wciaganie ;P kogo w co ?
Magnus - Sro Lis 03, 2004 11:53 am
[quote="pyz"]
Magnus, a ty jesteś fajny ;( chciałbym być jak ty ;( nauczysz mnie?[/quote]
Jeszcze troche i napewno się uda! GL
szyna^ - Czw Lis 04, 2004 3:22 pm
a tak btw. to dla mnie te Xm moze grac na timerach i tak zjechac ich to nie problem ;P
Wujek Jamal - Pią Lis 05, 2004 5:50 pm
A w co niby Malina jest zamieszany?
kozako - Pią Lis 05, 2004 9:42 pm
Malina jest zamieszany w afere "Czarnej pożeczki" bo chlopaki sobie ceny na sok ukladali i chcieli zawladnac calym lasem ...
szyna^ - Sob Lis 06, 2004 12:34 am
malina jest proszony do stoiska z sokami ;.D
|
|