Capture The Flag (ctf.pl)
Forum dyskusyjne CTF.PL

archiwum - Pomocy...

SiDq - Sro Sty 19, 2005 10:21 pm
Temat postu: Pomocy...
aplikacja nie została właściewie zainicjowana (oxc0000142) - Wyskakuje u mnie taki błąd, gdy chce uruchomić "nocheat". Może ktoś pomóc? :cry: :? Skopiowałem to z topicu "pomocy" ale tam chyba nikt nie zagląda...
d3 - Czw Sty 20, 2005 3:18 pm
Temat postu: Re: Pomocy...
usuń plik wsock32.dll który pozostał Ci zapewne z BiteMe z foleru q2
Kazwa - Czw Sty 20, 2005 4:49 pm

Ja mam cos takiego .. ze gdy lacze sie z serverem to wyskakuje mi czasem "Nocheat.exe wykonal nieprawidlowa operacje" i wylatuje spowrotem do windy .. Probowalam juz roznych sposob, podanych na forum bryceinc, wylaczylam Dr Winstona czy jak to sie nazywa w tym XP .. ale dalej mam ten sam problem.
Aby temu przeciwdzialac, kilka razy musze uruchamiac Q2 ash w koncu zaskoczy i uruchomi sie w porzadku. Irytujace to jest, szczegolnie gdy musze wejsc a nie moge, albo gdy zmienia sie mapa a ja wylatuje z takim bledem :
Ktos wie ocb ? :/

SiDq - Czw Sty 20, 2005 4:52 pm

Zajebiście :D Dziękówa :wink:
d3 - Czw Sty 20, 2005 6:54 pm

Caz też tak miałem,próbowałem wszystkiego i nie udało mi sie tego naprawić, prawdopodobnie jest jakaś luka w xp (też go używam) który w przy nc powoduje jakiś bład bądź na odwrót - moja rada zmien win albo zacznij używac biteme :wink:

Sid pomoglo ? :]

SiDq - Czw Sty 20, 2005 7:58 pm

Pewnie, że pomogło 8) :wink:
SiDq - Czw Sty 20, 2005 9:04 pm

Ok! Kolejny problem... zainstalowałem nocheat'a bo myślałem, że z icp wyrzuca mnie właśnie z tego powodu, wchodzę dziś na owy serv i dostaje kick'a za niby speed hack'a :| Wie ktoś coś może w tej sprawie? :shock:
d3 - Czw Sty 20, 2005 9:41 pm

to sie czasami zdarza... rozmawiałem z osobą która bardzo dobrze sie orientuje w tych sprawach i mowi ze to moze byc przez laga - np masz vtyke i po niej bardzo szybko sie poruszasz server to wylapuje i masz kica ;) - ale nie jestem co do tego pewien... jesli mowie zle to niech ktos mnie poprawi :wink:
pyz - Czw Sty 20, 2005 9:56 pm

speed hack protection często omyłkowo przez gubione pakiety 'włączany', ja nic na to nie mogę poradzić.
SiDq - Pią Sty 21, 2005 2:01 pm

:wink: Zrozumiałem. Dzięki za wyjaśnienie...
Qnik - Pią Sty 21, 2005 2:38 pm

Ja mam cóś takiego.. Czesto kiedy na ctf mam ping ponad 100 to na tp mam kolo 50.. No i wchodze z Nc 2.34 na ten tp i dupa.. Po jakis 3 sekundach wyskakuje error ze mam zassac Nc 2.34 i mnie wypierdala z servera.. Jak ja taki mam.. Na wiekszosci serverow TP/DM wyskakuje ten blad.. Niech mi ktos wreszcie powie ocb :( :cry:

a i jeszcze cus takiego mi wyskakuje po odpaleniu q2 with nc tu daje linkoslawa :arrow: http://img148.exs.cx/img148/2885/quake004eb.jpg

HELP ME !

POZDRO 6000000000000000 !

pyz - Pią Sty 21, 2005 5:07 pm

tak jak napisane: ref_gl.dll nie pasuje do żadnej ze znanych wartości sum kontrolnych.

w skrócie -- według NoCheat, masz "podrabiany" a.k.a. "cheaterski" ref_gl.dll :)

Qnik - Pią Sty 21, 2005 5:46 pm

a.. tzn co powinienem zrobic :wink:
pyz - Sob Sty 22, 2005 8:27 am

poprosić jakąś dobrą dusze o przesłanie Ci reg_gl.dll -- najlepiej Kazwe, ona jest bardzo uczynna :)