Capture The Flag (ctf.pl)
Forum dyskusyjne CTF.PL

ctf.pl - Pomocy !!

Unknown - Czw Kwi 21, 2005 12:43 pm
Temat postu: Pomocy !!
Witam! Jestem tutaj po raz 1 i mam pytanie, niedawno kupilem sobie nowego kompa (p4 3ghz, 256 mb ramu i Radeon 9600 - 256 mb) i zalozylem sobie neta i pomyslalem ze pogram sobie na necia ,kiedys gralem na marnej konfiguracji w domu z botami i pamietam ze mialem ponad 100 fpsów, a na takim sprzecie jaki teraz mam wyciaga mi nei wiecej niz 45fps. Wylaczalem Veritical Sync i no i dalej to samo, szukalem tutaj po forum takich tematów znalazlem ale to co tam bylo nic nie pomoglo. Pomozcie!! Chcialbym sobie pograc wkoncui normalnie a na takim czyms to klatkuje mi tylko... :/ Nie odsylajcie mnie do innych forów bo szukalem po kilku i nic nie znalazlem... :/
chrom - Czw Kwi 21, 2005 7:02 pm

zrob tak wjedz na pulpicie we wlasciwosci ustawienia zaawansowane open gl i przesun w strone wydajnosc moze cos pomoze ja mialem 50 fps zrobilem tak i mam ponad 300 na srodku ctf1
szyna^ - Czw Kwi 21, 2005 7:31 pm

graj na okienku a nie fullscreenie wszyscy pro tak graja :P
Grzdyl - Czw Kwi 21, 2005 11:23 pm

szyna idz sprawdzic czy cie tam nie ma... fajnie ze walczysz o mega lamer-spamer tittle ale lepiej to robic na przeterminowanych topicach a nie na takich gdzie ktos oczekuje niekoniecznie twojej pomocy...

a moze masz w cfg limit fpsow...
albo sprawdz to co chrom powiedizal...
albo poczekaj na inne propozycje...

pzdr

szyna^ - Pią Kwi 22, 2005 10:06 am

Grzdyl Ty psi wydmuchu ja gram w OKIENKU, OMEN i chyba ktos jeszcze i mam kurwa ponad 500fps wiec zamknij dupe bo pisalem powaznie. Btw. w tym momencie mnie wkurwiles.
Yokai - Pią Kwi 22, 2005 10:58 am

hm..kolejny flame? :wink:
===========
a wracajac do tematu....sprobuj uzyc programiku RefreshLock-wiem ze mozna dzieki niemu zmieniac odswiezanie...byc moze to w jakims stopniu Ci pomoze...jezeli nie to jedyne co jeszce moge doradzic to kombinowanie z innymi sterownikami-no ale to jush zapewne robiles... :? ...jesli nie-sprobowac nie zaszkodzi

pyz - Pią Kwi 22, 2005 12:45 pm

szyna, wybacz mu.. w końcu to PKS :)
gacu$ - Pią Kwi 22, 2005 3:22 pm

wybacz przepraszam już nigdy tego nie zrobie... :>
croix - Pią Kwi 22, 2005 4:46 pm

przepraszam ze zyje , przepraszam ze to napisalem ,
Wybacz Miiii ........... ;(( =>

Yokai - Pią Kwi 22, 2005 5:13 pm

swietnie ...czlowiek potrzebuje pomocy i jak widac doczekal sie jej jak to zwykle ...zalosne
Grzdyl - Pią Kwi 22, 2005 7:47 pm

na powaznie pisales ze jestes pr0? wspolczuje...
i kultury troche pr0-staku bo pr0-wokujesz swoim "pr0-fesjonalnym" wy-pr0-znianiem na forum... wiesz... watpie ze gdyby zmienil sobie na okienko NAGLE dostalby 10-krotnie klatek wiecej ;)

moj l33t niGGa from Bstox! :wink:

btw
Unknown
cos tam ruszylo czy dalej max 45?

vitez - Pią Kwi 22, 2005 8:14 pm
Temat postu: Re: Pomocy !!
Cytat:
niedawno kupilem sobie nowego kompa (p4 3ghz, 256 mb ramu i Radeon 9600 - 256 mb)

Przebijam... Athlon 3500+, 2GB RAM Kingston HyperX 400, Geforce 6800GT i wszystko to na plycie Asus A8N Deluxe SLI.

A przebijam bo chce zadac glupie pytanie - a jaki system operacyjny i dlaczego Windows XP i dlaczego nie uzyjesz jakiegos Refresh Rate fix albo jak ktos wspominal - Refresh locka ?
Ewentualnie zmien system ;)
Btw ja na swojej Win 2000 jeszcze Q2 nie probowalem odpalac... jutro :}

szyna^ - Sob Kwi 23, 2005 10:49 am

Grzdyl czy Ty kiedykolwiek zmadrzejesz ? bo Twoje posty sa conajmniej bezurzyteczne
Unknown - Sob Kwi 23, 2005 11:44 am

Nie Grzdyl to nic nie dało, ale dzieki za dobre chęci... Moze ktos ma inny pomysl??
f3jk - Sob Kwi 23, 2005 4:35 pm

zgadzam sie z yokai'em :!: powinienes uzyc RefreshLock'a ( http://www.majorgeeks.com/download1268.html) chycaj linka :!: , odpisz czy pomoglo, bo powinno!

WoLF - Sob Kwi 23, 2005 7:16 pm

...heheh Fejk :D ..ten na avarcie to Ty?:D juz wiem jak Cie poznam na miescie ;) hehe...
f3jk - Nie Kwi 24, 2005 9:24 am

Wilczq moj kochany chce cie poinformowac ze ten na avatarku to ni ja :P . Jestem w 100% przekonany co do tego :) .
A tak apropos Unknown!, pomogl ci ten programik czy nie.

SiDq - Nie Kwi 24, 2005 2:14 pm

f3jk... link nie działa :wink:
Yokai - Nie Kwi 24, 2005 5:00 pm

"wojt a z ciebie to nadal cipa jest wiesz ??"....pawelku..jak gdzies wyjdziemy na jakies piwo na weekend to Ci kopa zasadze ash podskoczysz :)
==========
ps. przepraszam ze nie na temat pisze...ale fejk mnie rozwalil :)

f3jk - Nie Kwi 24, 2005 5:09 pm

Sidq :D , nie dziala madra glowo :D (hahaha), bo tam jak widzisz nawiasik jest przy linku, tzn za linkiem i sie z nim skleil... tak wiec cza go se wykasowac i wcisnac ENTER (to ten kolo strzalek, wiesz taki duzy :lol: ) no i bedzie git.

PS. PEACE SID! :P

vitez - Nie Kwi 24, 2005 6:46 pm

Sprawdzilem - win2000 nie ma takich problemow z refresh :P .
Tylko vsynca wylaczyc i smiga... jakies 1000fps - milutko 8)

Joseph - Pon Kwi 25, 2005 2:21 pm

Kamiku kochany - od tego jest klaiwsz 'edit' :D

A co do problemu. Faktycznie w Win2000 wystarcza wyłączyć Vertical Sync. U mnie skoczyło z 60.0 do około 102.5 [najmniejszy ekranik, windowed mode i 320x240 :D ]. Natomiast pod Win98 wyłączenie VS nic nie daje i nadal jest limit [u mnie 60.0]. Próbowałem RefreshLocka uruchomić pod Win98 ale albo złą wersję ściągnąłem albo coś nie tak robię i w ogóle nie mogę go uruchomić.

Moja rada - zainstaluj Win2k :) Albo kombinuj z RefreshLockiem. Powodzenia.

Joseph - Pon Kwi 25, 2005 2:23 pm

Hm... jednak coś nie tak... bo na 640x480 windowed mode full ekran mam 97.5 :| a 800x600 - 87.0

Nie powinienm mieć w takim razie na 320x240 dużo więcej? :|

szyna^ - Wto Kwi 26, 2005 10:53 am

Joseph ile masz bitow na pulpicie ? jak masz 32 to zmien na 16.
Joseph - Wto Kwi 26, 2005 11:15 am

Jak zapewne wiesz, mam 16 :P

A o co chodzi z Refreshlockiem? Co on ma pomóc i dlaczego miałby pomóc?

Kribol - Wto Kwi 26, 2005 12:05 pm

use google..
Joseph - Wto Kwi 26, 2005 12:48 pm

No i po jaką trąbę to piszesz?
Adolf - Wto Kwi 26, 2005 2:52 pm

Zebys tam wszedl i zobaczyl co to RefreshLock ;)
Takie proste, a dziala.

M!ng - Wto Kwi 26, 2005 4:51 pm

Powinno sie napisac jakis manual dla ludzi zakladajacych sobie Net, Wielu tym ktorzy go maja tez sie by przydal. A pierwszym punktem bylo by: Zanim zadaz pytanie, poszukaj czegos o tym na google.com
vitez - Wto Kwi 26, 2005 7:39 pm

Cytat:
Powinno sie napisac jakis manual dla ludzi zakladajacych sobie Net, Wielu tym ktorzy go maja tez sie by przydal. A pierwszym punktem bylo by: Zanim zadaz pytanie, poszukaj czegos o tym na google.com

Przeciez jest ;)

http://rtfm.killfile.pl/

Joseph - Sro Kwi 27, 2005 9:35 pm

Jezu. Pole głąbów kapuścianych.

Oklepane "Use google, stupid" to se możesz do rodziców mówić, albo innych głąbów, którzy Internetu nie odróżniają od Internatu. Gdybym miał czas na takie rzeczy to bym nikogo nie prosił o wytłumaczenie. No tak, przecież nikt nie ma czasu, żeby w 2 zdaniach wyjaśnić... żeby odpowiedzieć... ale żeby ukazywać swoją wątpliwą wyższość nad innymi i żeby pochwalić się faktem, iż znają lokację pewnej wyszukiwarki o której nikt inny poza nimi nie wie [koniec sarkazmu], zawsze się znajdzie czas.

Chore... A od kogo to pochodzi? Cały czas ci sami. Gratulacje, właśnie osiągneliście kolejny oszałamiający poziom głupoty :)

Adolf - Sro Kwi 27, 2005 9:50 pm

Nie wiem kto tu jest glabem, ale zamiast czasu poswieconego na pisanie tego posta, moglbys po prostu wpisac 'refreshlock' w google i bys sie dowiedzial co to jest. No ale ty wolisz narzekac, co zreszta mozna zauwazyc nie tylko w tym poscie. Jestes stary i leniwy, ot co.
Ja sobie zdaje z tego sprawe, ze wiesz co to jest google, jak i pewnie wiekszosc osob wie co to jest , ale to nie jest powod zeby krytykowac posty typu 'use google', bo to naprawde tak dziala. Proste i szybkie, a nie trzeba innym zawracac glowy. Nie musisz pisac, ze nie jestes glabem i wiesz co to internet, bo to nikogo nie obchodzi. Tu chodzi o zwiane mentalnosci i nawykow, zeby wejsc na te pieprzone google i poszukac to czego nie wiesz ;P
Zreszta co ja bede pisal, pewnie twoj next post bedzie kopia poprzedniego + pare nowych zrzedliwych uwag... a moglbys po prostu uzyc tej pieprzonej wyszukiwarki i zakonczyc dyskusje.

btw. sprawdzenie co to refreshlock na google zajelo mi pare sekund, google rzadzi, chyba sobie zmienie xywke na google :(

Joseph - Sro Kwi 27, 2005 10:30 pm

Zmieniaj ;)
Joseph - Sro Kwi 27, 2005 10:31 pm

A.. jeszcze do Twojego PS'a

Widzę, że nie zrozumiałeś mnie, ja wiem co to RL. Ale po co się trudzić czytaniem co ja napisałem...?

Zmieniłeś już ?:D

Adolf - Czw Kwi 28, 2005 4:50 am

Nie potrafie zmieniac, potrafie jedynie banowac.
Joseph jezeli w jednym poscie piszesz 'o co chodzi z tym refreshlockiem', a w drugim, ze nie masz czasu na googlowanie, to jest oczywiste ze nie wiesz co to jest refreshlock albo przynajmniej piszesz ze nie wiesz. A ten twoje 'zawsze sie znajdzie czas' na koncu zdania jest wogole nielogiczne. Ja czytac umiem dobrze - o to sie nie boj, ale widze ze ty z pisaniem to masz powazny problem.

M!ng - Czw Kwi 28, 2005 8:52 am

Joseph, jezeli cos cie sie przypomni nastepnym razem i bedziesz chcial to dopisac, to w okienku twojego posta, po prawej stronie w gornym rogu, masz 2 przyciski, quate i edit. Za pomoca Edit mozesz edytowac ( jak sama nazwa wskazuje ) swojego posta i dopisac co ci przyjdzie do glowy, zamiast pisac niepotrzebnie drugiego posta.
Bo rozumiem ze robisz to z niewiedzy, a nie z dziecinnej potrzeby nabijania postow.

Joseph - Czw Kwi 28, 2005 8:48 pm

Adi, wiem że umiesz banować ;) Ale wiem także, że nadal nie umiesz czytać. Wiem tylko tyle, że RL modyfikuje odświeżanie na danych rozdzielczościach ale chcę wiedzieć co to ma wspólnego z ograniczeniem do 85 fpsów w moim przypadku. Jeśli mi to znajdziesz w Google, tu Ci pogratuluję.

Ming, Twojej wypowiedzi nie będę komentował zbyt długo. Zastanów się tylko kto tu nabija posty zbędnymi wpisami ;-)

M!ng - Pią Kwi 29, 2005 5:31 am

No Wlasnie chodzi o to ze sie zanstanowilem i poczytalem twoje posty typu :
"ahahah Skalar Ten to był niezły"

"Zmieniaj"

Niewspomne juz o pisaniu jednego postu pod drugim.
Wiec To bylo przemyslane i napewno nie wyssane z palca.

Kribol - Pią Kwi 29, 2005 9:45 am

Jak dla mnie to Joseph walczy o miano lammer-spamer, Adolf na szczescie lubi takich banowac =]
szyna^ - Pią Kwi 29, 2005 2:41 pm

a lapster pisze cos na mnie co za wytluk ;S Joseph MORDA!
Yokai - Sob Kwi 30, 2005 9:14 am

a tak wracajac do tematu...Unknown-co z kompem?...dziala jush tak jak powinno czy nadal zbied?ten refreshlock na cos sie przydal?
=======
ps. pytam bo chyba nadal zagladasz do tego topicu mam nadzieje...(choc na Twoim miejscu dal bym jush sobie spokoj :? )

f3jk - Sob Kwi 30, 2005 9:36 am

Od normalnego tematu jak to zwykle bywa do wojny na wypowiedzi, kto co powiedzial jaki jest glupi itp :P . Boshe 8)

Unknown ty zyjesz jeszcze czy dales se spokoj z quakiem ?.