Capture The Flag (ctf.pl)
Forum dyskusyjne CTF.PL

archiwum - Admin V. i O.

Kribol - Nie Lis 23, 2003 4:20 pm
Temat postu: Admin V. i O.
Hi.
Chcialem wam pokazac obraz dwoch naszych wspaniałych adminow (wiadomo o kogo chodzi vitez, orlan).
Sprawa wyglada nastepujaco:
Gralem pod fejkiem "tank" w sobote w nocy (pod fejkiem gdyz bylem podpity :) i nie mialem ochoty grac pod real nickiem "mam do tego prawo"). Zostalem posadzony przez Viteza o granie z wallhackiem (bo strzelalem do wrogiej rury w wodzie i akurat wychodzil z niej Vitez) strasznie sie obuzyl chlopak i zaczal sie do mnie czepiac ze mam wallhacka. Odpowiedzialem mu krotko zeby sie odczepil bo mam NoCheat i nie moge miec wallhacka, bo jak wiadomo NC w 100% chroni przed podstawowymi cheatami (jak dobrze pamietam koza sie cos jeszcze wtracal w mojej obronie chyba) ale to nic nie dalo. Dalej sie cos czepial i zapytal, nie przepraszam zagrozil ze jak nie podam mu real nicka to bedzie ban. Nie zrobilem tego i zostalem zbanowany.
Skonczyla sie mapa i wrocilem na server znow pod nickiem "tank" i zapytalem dlaczego mnie wywalil skoro nie moge miec wallhacka skoro mam NC (a grania pod fejkiem nie moze mi zabronic). Znow mi zagrozil ze jak w ciagu 10 sek nie podam mu real nicka znow mnie zbanuje.. nie podalem.. i zostalem zbanowany. 3 mapa wrocilem juz pod real nickiem i go zrugalem (bo mnie zdenerwowal) za bezspodstawne banowanie.

Z cala sprawa zglosilem sie do Orlana i co sie stalo nic, bronil Viteza oto czesc naszej rozmowy:

przedstawilem mu jak wygladala sytuacja...

Kribol 03-11-23 14:37 chodzi mi o to ze jak mam NC to nie moge
zostac posadzony o czity, racja?

Orlan 03-11-23 14:38 moja rada jest taka graj z real nickiem

Orlan 03-11-23 14:38 fejki zawsze sa zle traktowanie przez viteza

Orlan 03-11-23 14:38 dlaczego ?

Kribol 03-11-23 14:38 ale czy fejk to podstawa zeby kopac z servera,
mysle ze nie

Orlan 03-11-23 14:39 a no dlatego iz fejk jezlei dobrze gra to znaczy
ze jets to tobry gracz ukrywajacy sie pod fejkiem
albo cheater

Kribol 03-11-23 14:39 cheater z NC?

Orlan 03-11-23 14:39 osoby ktore niegraja codziennie niemoga dobrze
grac ze zrozumielych wzgledow

Orlan 03-11-23 14:40 wiec automatycznie sa podejrzne

Orlan 03-11-23 14:40 NC nie jest absolutna bronia w walce ze
cheaterami

.....

Kribol 03-11-23 14:42 ale wiesz NC chroni 100% przed tymi podstawowymi czitami.

Orlan 03-11-23 14:42 to prawda

Kribol 03-11-23 14:43 a wallhack to podstawowy .. wiec jak on mogl mnie o to posadzic?

Orlan 03-11-23 14:43 vitez neilubi fejkow

.....

I tak to wyglada, jeden broni drugiego.. Nie ma zadnego nakazu ze na coolnecie trzeba grac zawsze pod real nickiem.. wiec to jest poprostu naduzywanie admina. Ktos inny za bezpodstawne zbanowanie gracza odrazu zostal by pozbawiony admina.. a Vitez ? hm watpie

btw.
Chodz jest topic o Vitezie i zabraniu mu admina, ale tam jest niezly burdel juz wiec napisalem to w nowym.

Pozdrawiam..

fr0z3n - Nie Lis 23, 2003 5:19 pm

lol...
a moje oko to orlan w kazdy mozliwy sposob unika konfliktow z vitezem. troche nie qmam czemu tak vitez nienawidzi fejkow przeciez to z jakim nickiem sie gra to tylko i wylacznie sprawa osobista jak bede chcial to codziennie bede gral pod innym nickiem i co to za przeproszeniem ma interesowac adminow servera ze sobie lubie nicki zmieniac lol?? absurd.

btw vitez niezle przecholowal imo. a to ze ktos jest dobry (lepszy) to nie jest podstawa do posadzania od razu o cheaty hacki bo to jest chore, to co jak ktos dobrze gra w szachy to co od razu maja go wywalac z turniejow ze oszukuje etc? poza tym nie rozumiem czemu vitez sie czepial ciebie skoro miales NC, bo skoro NC chroni przed cheatami to nie ma dyskusji zadnej, a jak nie chroni przed to na chuja wogole go wymagac na servie?!?!

vitez - Nie Lis 23, 2003 5:32 pm

Wyszly dwa nowe czity ktore udaja nocheat, dopoki nie wyjdzie nowa wersja nocheat tym bardziej ostroznie trzeba traktowac graczy ktorzy "smierdza" . Ja do fejkow nic nie mam poki sa grzeczni. Jezeli smierdzi i prosze o real nicka to niech nie pyskuje - bo to zadna odwaga pyskowac spod fejka, tak jakbys komus nabluzgal przez telefon z numeru zastrzezonego. Tak wiec poki fejk sie do mnie nie zacznie odzywac spod fejka to nic do niego nie mam. A jesli jakis gracz gra za dobrze i to pod fejkiem to co mu szkodzi podac real nicka?
Przez te nowe czity trzeba wzmoc czujnosc na takich, a nuz ktos wlasnie chcial potestowac? Tym bardziej podejrzane byly odzywki "przeciez mam nocheat i co mi zrobisz?" .
Nastepnym razem kribol jak sie schlejesz i bedziesz chcial pokozaczyc pod fejkiem to podawaj real nicka gdy grzecznie prosza, inaczej konsekwencje juz znasz.

Edit: moze i koza cie bronil ale dwoch innych graczy na specu tez potwierdzalo ze smierdzisz mimo nocheat, to w polaczeniu z wiadomoscia o nowych czitach dalo podstawy do bana, a nie twoj fejk.
Gdybys gral pod real nickiem zadnego bana by nie bylo - bo twoj poziom jest znany, a ze jakis fejk wymiata to oznacza podejrzenie ze testuje nowe czity. Masz nauczke - jezeli grasz za dobrze to graj pod real nickiem bo inaczej bedziesz posadzany o czity (szczegolnie te nowe). Takie to trudne?

Kiler - Nie Lis 23, 2003 5:37 pm

co dop tych nowych cheatow to potwirdzam ze w tym miesiacu wyszly i symuluja nc ;/
Kribol - Nie Lis 23, 2003 6:19 pm

Cytat:
Ja do fejkow nic nie mam poki sa grzeczni. Jezeli smierdzi i prosze o real nicka to niech nie pyskuje - bo to zadna odwaga pyskowac spod fejka, tak jakbys komus nabluzgal przez telefon z numeru zastrzezonego. Tak wiec poki fejk sie do mnie nie zacznie odzywac spod fejka to nic do niego nie mam.

kto pyskowal?.. na Twoje posadzanie mnie o czity odpowiedzialem grzecznie.. po tym jak mnie zbanowales i wrocilem tez zadalem normalne pytanie (bez rzadnych wulgaryzmow bez niczego)a ty mnie zbanowales. Po 2 banie wrocilem z nikiem [S] Kribol i wtedy Ciebie zrugalem.. wiec mi nie piepsz o tym ze pyskowalem spod fejka czy cos w tym stylu.

Cytat:
"przeciez mam nocheat i co mi zrobisz?"

takiej odzywki tez nie bylo.. znow pipszysz glupoty.. postaraj sie lepiej

Cytat:
Nastepnym razem kribol jak sie schlejesz i bedziesz chcial pokozaczyc pod fejkiem to podawaj real nicka gdy grzecznie prosza, inaczej konsekwencje juz znasz.

grzecznie? "masz 10 sek na podanie real nicka bo ban" .. staraj sie dalej

btw. To ze strzelam zawczasu (jak wszyscy gracze reprezentujacy jakis poziom) nie znaczy ze mam czity (wallhacka). A Ty nie strzelasz np. z kiosku do kiosku (ctf1) przed quadem chociaz ze tam nikogo nie ma a liczysz ze zaraz bedzie?
Az tak Cie to dobilo ze byles napakowany i zginoles zanim wyszedles z ruru.. ?chciales sie poprostu odegrac.. i szukales bzdurnego powodu.

Icer - Nie Lis 23, 2003 6:29 pm

Ej Vitez a po pierwsze ty jakims bogiem jestes ze kazesz podawac real nicki ... kazdy se gra jak chce i pod jakim nickiem u sie podoba ... i w tym momencie nauzyles admina ... i za bezsens zbanowales kribola ... i nie tlumacz sie bo kribol ma racje ..a orlan broni sie tym ze ty nie lubisz fejków ?? hehe a ja nie lubie pomidorów .. i co z tego ?
omen - Nie Lis 23, 2003 6:47 pm

pomidory - blech, tez nie znosze ;)
fr0z3n - Nie Lis 23, 2003 7:12 pm

Cytat:
..a orlan broni sie tym ze ty nie lubisz fejków ?? hehe a ja nie lubie pomidorów .. i co z tego ?

a no to z tego ze vitez ma admina a ty nie :wink:
vote yes dla kribola.

Grzdyl - Nie Lis 23, 2003 7:12 pm

gdyby nie killer to bym twardo broniu kriba...
ale poniewaz "podobno" wyszuy jakies nowe czity udajace NC to vit jest po czesci usprawiedliwiony... pisze "po czesci" poniewaz moim zdaniem nie powinien sie zachowac tak jak sie zachowau...

vit czasem przesadzasz... odczekaj chwilke... policz do 10... sobie a nie podejrzanemu typowi... :wink: bo czasem dziauasz zbyt pochopnie i wychodza z tego niemiue sytuacje...

powiedz ze kot cie ugryzu albo ze serio sie wkurzyues i chciaues sie odgryzc... albo kotu odgryzc.... yyyy... pazurki... :wink:

Kribol - Nie Lis 23, 2003 8:22 pm

Ja nie chcem zeby ktos mnie bronil czy cos.. tak samo wiem ze i tak Vitez nie straci admina. Chcialem poprostu pokazac jacy sa admini V i O, innych adminow oskarzaja o wykorzystywanie admina do wlasnych celow i korzysci, i wymiezaja im jakies kary, sami wykorzystuja adminy w tych samych celach a nie ponosza zadnych konsekwencji.

To jest tylko moj przyklad.. jest jeszcze wiele innych.

Najlepsze rozwiazanie to wychodzic z servera kiedy pojawiaja sie maniacy cheatow: Orlan i Vitez. (era cheatow juz minela, teraz moze i sa pojedyncze przypadki, chociaz w to za bardzo nie wieze bo o tych przypadkach mowil albo Orlan albo Vitez, a oni juz tylko cheaty wszedzie widza). Przy takich ludziach gra traci swoj urok.

Moje zdanie jest takie: Vitez i Orlan chowaja sie za cheatami w usowaniu niewygodnych i nieodpowiadajacych im graczy.

Wspolnik - Nie Lis 23, 2003 8:50 pm

[quote="vitez"]
Cytat:
Edit: moze i koza cie bronil ale dwoch innych graczy na specu tez potwierdzalo ze smierdzisz

Smierdzisz tez mi cos. Popil troceh i dawal czadu ! (zawsze tak jest przeciez :wink: )

Po drugie moim zdaniem jedna z niewielu osob ktora moze cos sensownego napisac w tym topicu jest koza ktory chyba mniejwiecej sledzil te gadke i kazdy kto sie przygladal calemu temu zajsciu bo oczywiscie jak to zawsze w takich sytuacajch bywa, mamy dwie rozne historyjki... :D i ktora jest prawdziwa ?? Ha ?

[quote="Kribol"]
Cytat:
V i O, innych adminow oskarzaja o wykorzystywanie admina do wlasnych celow i korzysci, i wymiezaja im jakies kary, sami wykorzystuja adminy w tych samych celach a nie ponosza zadnych konsekwencji.

Jak juz o tym mowimy to nie omieszkam znow sie przypomniec :wink: "Wspoals vote yes"
http://ctf.pl/forum/viewt...er=asc&start=15
8)

Grzdyl - Nie Lis 23, 2003 8:53 pm

demonizujesz stary...

kiedy ja wczoraj dostauem bana za brak nc to po prostu juz tego dnia nie wlazuem na coolnet... olauem bo nie bede powtarzau setny raz mojego problemu... jedyna nadzieja w tym ze vitez wyciagnie konsekwencje...

nie ma problemu z adminem viteza... tylko zeby nie dziauau tak pochopnie...

krib... a poza tym zgadzam sie ze stwierdzeniem ze fejkowanie zabija ta gre... czesc ludzi gra nei dla samego faktu przyjemnosci jaka sprawia ta gra ale dla kontaktow z tymi ludzmi... a jezeli wiekszosc to nowi starzy gracze i nie wiadomo do kogo sie odezwac to juz wole poczytac jakas ksiazke niz pauowac sie z dochodzeniem real nickow... daj przykuad innym i nie graj na fejku... zapewniam cie ze nic na tym nei stracisz...

Diax - Nie Lis 23, 2003 9:36 pm

nie myslcie sobie ze zaczne rzucac kurwami!!!!Po 1 Vitez a wiesz co to jest gra na słuch??Jeżeli nie wiesz to sie dowiedz!!!Po 2 Vitez a jeżeli ktos nie wiedzial nic o colnecie i gral na xs (noi zaczol dobrze grac)przyszedl na Coolnet (z Nc oczywiscie) i to jest jakis nowy nick moge dac sobie reke uciac ze bys go posądził o fejkowanie i bys go zbanował!!!Ktoś napisal na forum ze tu jest burdel!!!moim zdaniem to w adminach jest burdel!!bo jeżeli ktos oskarża kogos o banowanie i inne a sam robi to samo i jeszcze nie ma z tego zadnych nieprzyjmności to faktycznie jest to burdel !!!!!
P.S. co z tego że Vitez już długo gra w q2 ??a jak ja pogram pare lat w q2 to czy dostane admina i bede mógł banowac kogo chcial i nie bede za to miec nieprzyjemnosci!!!!!!!na 100% tak nie bedzie

Kribol - Nie Lis 23, 2003 9:40 pm

Cytat:
krib... a poza tym zgadzam sie ze stwierdzeniem ze fejkowanie zabija ta gre... czesc ludzi gra nei dla samego faktu przyjemnosci jaka sprawia ta gra ale dla kontaktow z tymi ludzmi... a jezeli wiekszosc to nowi starzy gracze i nie wiadomo do kogo sie odezwac to juz wole poczytac jakas ksiazke niz pauowac sie z dochodzeniem real nickow...

mi tez sprawiaprzyjemnosc rozmowa na serverach.. ale czasem lubie od tego uciec i se zwyczajnie pograc dla przyjemnosci, nie odzywajac sie do nikogo "mam do tego jak najwieksze prawo". A taki Vitez zabiera mi ta przyjemnosc.

Cytat:
daj przykuad innym i nie graj na fejku... zapewniam cie ze nic na tym nei stracisz...

od dluzszego czasu gram prawie zawsze, ale.... jw.

Diax - Nie Lis 23, 2003 9:43 pm

kolejny argument !!!wczoraj w nocy byla mapa ctf1 red zaczelo wygrywac!!nagle w polowie mapy vitez zmienil mape nie pytajac sie nikogo(po prostu sobie zmienil bo tak chcial)
P.S. kolejna rzecz Vitez ktorą ja rowniez robilem
wiec Vitez mam już 2 argumenty na ciebie
1.zaczynsz przegrywac odrazu masz podejzenia o czity i banujesz!!
2.zmieniasz mapy kiedy ci zechce(posądzales mnie o to )

Orlan wg twego regulaminu vitez powinien miec juz 2 żółte kartki
mamy znazeźć 3?i czy straci on admina jezeli ją znajdziemy
przecież 3 żółte kartki=Czerwona
czerwona=utrata admina

Kala - Nie Lis 23, 2003 9:55 pm

Dokladam sie do tego o czym Kribol pisal bo widzialem cale zajscie wczoraj wnocy na serwerze !!!. Do Diaxa wypowiedzi tez sie dokladam AMEN. Nie ladnie Vitez postepujesz (podobnie bylo ze mna !!!) mialem bana , a nie levelbana tak jak Krib. Bo dla Viteza nie podobaja sie fejki i nie umie przegrywac !!. Mial dola i mnie zbanowal , tez padl tekst o chetowanie ja jeszcze gralem na q2ace !! thx
szyna^ - Nie Lis 23, 2003 10:39 pm

Ej powiem tak chuj mnie obchodzi ze nie lubisz fejkow Vitez. Kazdy ma prawo do grania na nich, a ze Ty wielki maczo wojujesz adminem to inna sprawa. ZROZUM: WIEKSZOSC WALI TWOJE ZDANIE! i kazdy MOZE GRAC NA FEJKU!
Grzdyl - Nie Lis 23, 2003 11:16 pm

krib... masz w sumie racje... ale nie wiem czy pamietaqsz niedawno tez miauem problemy z adminem na coolnecie... kolega z Twojego klanu nie tyle ze kopnau mnie za fejka czy brak NC tylko po prostu dla zabawy i wuasnej satysfakcji... jezeli kazdy kto zrobiu jakies guupstwo musiauby stracic admina to wtedy jedynie orlan (z racji ze on jest guownym administratorem servera a nie dlatego ze nie robi guupstw) miauby admina... wydaje mi sie ze vit juz wie ze popeuniu buad i nastepnym razem dwa razy sie zastanowi niz kopnie jakiegos fejka...
Ziutek - Pon Lis 24, 2003 12:03 am

moze to zabrzmi tak jakbym vita nie lubil (co nie jest prawda), ale grzdylu, ty chyba w cuda wierzysz :) a swego czasu mialem juz tez fejkowa przygode z vitezem, ale po co roztrzasac...
vitez - Pon Lis 24, 2003 1:16 am

Cytat:
wydaje mi sie ze vit juz wie ze popeuniu buad i nastepnym razem dwa razy sie zastanowi niz kopnie jakiegos fejka...

Zle ci sie wydaje. Fejk smierdzial, wylazlem na speca obejrzec, dwie inne osoby wspomnialy ze ten tank cos smierdzi wiec w obliczu zagrozenia z powodu nowych czitow (jest jakas szansa ze jakis cziter wejdzie na Coolnet, a im bardziej ktos zaprzecza i twierdzi ze era czitow minela tym bardziej jest podejrzany :/ ) smierdzacy fejk zostal NAJPIERW poproszony o real nicka (i tu wykazal sie glupota - mogl podac dowolnego nicka dobrego gracza, ja bym to lyknal i bylby spokoj, tak samo gdyby podal swojego real nicka to tez dalbym spokoj) , od tego momentu zaczelo sie cos co nazywam pyskowaniem i kozaczeniem. Pyskowanie to nie bluzgi, to proby dyskusji spod fejka - dzieci i fejki glosu nie maja, chcesz podyskutowac - przedstaw sie a nie bohatera zamonitorowego zgrywasz bos anonimowy. Jak juz porownywalem - jak rozmowa z zastrzezonego numeru bez przedstawiania sie - mile? Watpie...
Po tym jak fejk smierdzacy czitem nie przedstawil sie (a powiem po waszemu: a mogl scieme odwalic, dowolny nick dobrego gracza podac i ja bym to lyknal, i byloby luz), dostal levelbana na przemyslenie swojego stanowiska. Coz, alkohol mu nie wywietrzal, stwierdzil ze wroci nadal pod fejkiem i nadal bedzie probowal dyskutowac nie przedstawiwszy sie. A ze ja z fejkami nie gadam to wiadomo, wiec mial 10 sek na przedstawienie sie - zeby bylo wiadomo kto tak dobrze gra. Jesli nie chcial sie przedstawic to podejrzenie ze to cziter z tymi najnowszymi czitami, ktory nie zna nickow lepszych graczy - naturalnie wzroslo.
Rowniez calej afery by nie bylo gdyby nie te wiadomosci o nowych czitach skutecznie udajacych najnowsze NoCheat. Bywaly wczesniej takie sytuacje ze jakies fejki graly naprawde podejrzanie, ale jak widzialem ze maja NoCheat to olewalem - immunitet. W obecnej sytuacji juz nie moglem olac, tym bardziej ze inni gracze tez marudzili na tego fejka i dlatego najpierw grzecznie poprosilem o przedstawienie sie, gdybym byl wielki, zly pan Vitez Admin to po prostu z bani przywalilbym fullbana nie pytajac o real nicka - tak kiedys robilem.
Oczekiwalem od Kribola zwyklej odpowiedzi na moje pytanie o nicka w stylu "Kribol" . Tak wiele by to cie krib kosztowalo? Napisanie tego jednego slowa? Ze musiales pocwaniaczyc po pijaku i nie podac nicka? Czy to naprawde takie trudne napisac jedno slowo - swojego real nicka? Czy naprawde jestescie wy fejkowcy tacy glupi ze musicie dyskutowac pod fejkiem zamiast grzecznie odpowiedziec na pytanie o real nicka?
Konsekwencje masz - bylo podejrzenie o czita, podejrzenie potwierdziles nie podajac real nicka. Nauczka na przyszlosc by podawac real nicka gdy grzecznie prosza, gdy gra sie za dobrze by to bylo "normalne" .

Kribol - Pon Lis 24, 2003 1:55 am

Pan Vitez powiedzial to musze sie go sluchac.. czlowieku kim Ty dla mnie jestes..ze mam sie Ciebie sluchac.. przez takich jak ty gra traci swoj smak.. staje sie meka a nie przyjemnoscia. Myslisz ze jak masz admina to mozesz sobie wprowadzac swoje obledne zasady na scenie.. juz masz taka manie cheatow ze praktycznie grac przestales tylko specujesz i doszukujesz sie u kazdego cheata.

Rowniez afery by nie bylo zebym ciebie nie zabil.. wielce sie oburzyl ze jakis fejk go bije i wymyslil jakis pretekst zeby go sie pozbyc.

Myslisz ze takimi zachowaniami cos zyskasz? pozbedziesz sie fejkow? tylko tracisz w oczach ludzi o ile juz u wszytkich nie straciles.

Wystarczy pokazalem juz publicznie Twoja glupote i to tyle co mialem do powiedzenia..

Pozdrawiam..

Diax - Pon Lis 24, 2003 8:14 am

Z tego co wywnioskowałem z viteza zachowania wygląda na to że Vitez granajlepiej i nikt nie może grac od niego lepiej w przeciwnym wypadku zostanie oskarżony o czity i dostanie bana!!!
szyna^ - Pon Lis 24, 2003 11:32 am

Vitez powiem Ci tak WYLUZUJ bo juz nikt nie ma ochoty na Twoje gierki z fejkami.
Auchim - Pon Lis 24, 2003 11:37 am

Zrobmy tydzien fejka :D niech wszyscy przez tydzien graja pod fejkami specjalnie dla Viteza :evil:
Wspolnik - Pon Lis 24, 2003 11:45 am

PARANOJA !!! Dajcie sobie spokoj ludzie. Vitez brnie w zaparte ze sowimi tlumaczeniami nie chcac przyznac sie do bledu :) i nic co powiecie nie przekona go ze nie ma racji :D wiec dajcie sobie spokoj. Uwazam vitez ze jednak nie masz od konca racji, krib mogl ci odp. na pytanie ale napewno nie zasluzyl na bana za jej brak a z tymi czitami to cos mi sie zdaje ze ... :D chyba nie masz nic lepszego do powiedzenia na swoja obrone :? . Po II wypowiadaja sie tu gracze w obronei fejkow ktorzy sami mi wrzucali jak lamilem sobie z pod fejka wiec... to chyba PARANOJA.
FireBird! - Pon Lis 24, 2003 11:50 am

[quote="vitez"]
Cytat:
wydaje mi sie ze vit juz wie ze popeuniu buad i nastepnym razem dwa razy sie zastanowi niz kopnie jakiegos fejka...

Zle ci sie wydaje. Fejk smierdzial, wylazlem na speca obejrzec, dwie inne osoby wspomnialy ze ten tank cos smierdzi wiec w obliczu zagrozenia z powodu nowych czitow (jest jakas szansa ze jakis cziter wejdzie na Coolnet, a im bardziej ktos zaprzecza i twierdzi ze era czitow minela tym bardziej jest podejrzany :/ ) smierdzacy fejk zostal NAJPIERW poproszony o real nicka (i tu wykazal sie glupota - mogl podac dowolnego nicka dobrego gracza, ja bym to lyknal i bylby spokoj, tak samo gdyby podal swojego real nicka to tez dalbym spokoj) , od tego momentu zaczelo sie cos co nazywam pyskowaniem i kozaczeniem. Pyskowanie to nie bluzgi, to proby dyskusji spod fejka - dzieci i fejki glosu nie maja, chcesz podyskutowac - przedstaw sie a nie bohatera zamonitorowego zgrywasz bos anonimowy. Jak juz porownywalem - jak rozmowa z zastrzezonego numeru bez przedstawiania sie - mile? Watpie...
Po tym jak fejk smierdzacy czitem nie przedstawil sie (a powiem po waszemu: a mogl scieme odwalic, dowolny nick dobrego gracza podac i ja bym to lyknal, i byloby luz), dostal levelbana na przemyslenie swojego stanowiska. Coz, alkohol mu nie wywietrzal, stwierdzil ze wroci nadal pod fejkiem i nadal bedzie probowal dyskutowac nie przedstawiwszy sie. A ze ja z fejkami nie gadam to wiadomo, wiec mial 10 sek na przedstawienie sie - zeby bylo wiadomo kto tak dobrze gra. Jesli nie chcial sie przedstawic to podejrzenie ze to cziter z tymi najnowszymi czitami, ktory nie zna nickow lepszych graczy - naturalnie wzroslo.
Rowniez calej afery by nie bylo gdyby nie te wiadomosci o nowych czitach skutecznie udajacych najnowsze NoCheat. Bywaly wczesniej takie sytuacje ze jakies fejki graly naprawde podejrzanie, ale jak widzialem ze maja NoCheat to olewalem - immunitet. W obecnej sytuacji juz nie moglem olac, tym bardziej ze inni gracze tez marudzili na tego fejka i dlatego najpierw grzecznie poprosilem o przedstawienie sie, gdybym byl wielki, zly pan Vitez Admin to po prostu z bani przywalilbym fullbana nie pytajac o real nicka - tak kiedys robilem.
Oczekiwalem od Kribola zwyklej odpowiedzi na moje pytanie o nicka w stylu "Kribol" . Tak wiele by to cie krib kosztowalo? Napisanie tego jednego slowa? Ze musiales pocwaniaczyc po pijaku i nie podac nicka? Czy to naprawde takie trudne napisac jedno slowo - swojego real nicka? Czy naprawde jestescie wy fejkowcy tacy glupi ze musicie dyskutowac pod fejkiem zamiast grzecznie odpowiedziec na pytanie o real nicka?
Konsekwencje masz - bylo podejrzenie o czita, podejrzenie potwierdziles nie podajac real nicka. Nauczka na przyszlosc by podawac real nicka gdy grzecznie prosza, gdy gra sie za dobrze by to bylo "normalne" .[/quote]

Masz ponad 20 lat a zachowujesz sie jak by q2 byl calym twoim zyciem. Poszukal bys se lepiej kobity, chociaz nie wiem ktora zaakceptuje twoje chore zasady.

fr0z3n - Pon Lis 24, 2003 12:52 pm

omg vitez z calym szacunkiem ale to zaczyna wygladac na komedie.
w pelni zgadzam sie z szyna. wyluzuj stary.
diax ja tak ci niesmialo tylko powiem ze bezpiecznej dla ciebie bedzie jak zrezygnujesz z wstawianiem na koncu kazdego twojego zdania wykrzyknikow bo to tak jakbys capsem pisal. zdrowiej bedzie dla ciebie :].

Kumanus - Pon Lis 24, 2003 2:09 pm

a ja twierdze tak jak vitez bo i ja fejkow nie lubie :)
Grzdyl - Pon Lis 24, 2003 3:28 pm

tak kumanus... i ja nie lubie... ale vitez naduzyu swoich kompetencji... a poza tym czasem powinien sie ugryzc w jezyk... ;)
qwisacz - Pon Lis 24, 2003 3:30 pm

Ludzie! Nie mowcie ze przez takich ludzi jak Vitez gra traci swoj urok. Owszem moze troche traci, ale gdyby nie tacy ludzie jak Vitez to bysmy na servach mieli pelno cheaterow i zapewniam ze gra bylaby duzo bardziej upierdliwa i calkowicie stracilaby swoj urok...
Vitez tepi takie zachowanie jak i fejkowanie. I dobrze. Bo ludzie "pyskujacy" spod fejkow odrazu smierdza czitami.

Kumanus - Pon Lis 24, 2003 4:10 pm

a co ma pyskowanie do czitowania ? ;p
Adolf - Pon Lis 24, 2003 4:19 pm

Ktos tu sie musi wybrac do lekarza .. od glowy. To co sie czasami dzieje na coolnecie mozna nazwac absurdem. Zacznijmy od tego co to wlasciwie jest "fejk"? No niech mi ktos powie, bo nie potrafie zrozumiec. Przeciez nigdzie nie jest napisane ze trzeba grac lub wogole miec stalego nicka. To ze dzisiaj jestem adolf wcale nie oznacza, ze jutro nie moge byc np. rudolf ;-) i nikogo to nie powinno obchodzic kim ja jestem. Oczywiscie mozna sie spytac i jezeli bede mial humor to odpowiem, ale nie ma takiego nakazu przeciez, prawda ? Widzimisie Viteza mnie nie interesuja.. bo kto to wogole jest Vitez ? Fejk!
Przez te akcje viteza niektorym sie odechciewa grac. Nie raz widzialem sytuacje jak nasz paladyn oskarzal jakiegos newbiasa o to ze jest fejkiem...
Jezeli chodzi o czity to badzmy powazni - Viteza wcale nie interesuje czy ktos czituje czy nie - to jest tylko marny powod zeby wywalic kogos z servera... takie zboczenie po prostu. Niektorzy musza sie jakos dowartosciowac :P
btw. qwisacz to cziter !

Icer - Pon Lis 24, 2003 4:32 pm

no adolf dobrze mówi ale .. i tak vitez bedzie mial admina .. jakas liga czy cos to vitez jest wspólorganizatorem ... moim zndaniem nie powinien miec ..
Szwejos - Pon Lis 24, 2003 5:11 pm

ja tez nie lubie fejow , drazni mnie to, ale co z tego, moga tak gra . a co np jak ja bym gra na qlnecie i ja bym wicia zabil ?hmmm podaj prawdziwego nika !! ale to jest moj prawdziwy i sie z nim nei dogadam bo ja czesto nie gram z braq czasu i mam bana ? :P A tak wogule to vitek przesadza i zgodze sie z wiekrzoscia. a tak wogule to czemu vita i tak moze miec admina przecez mozna ankiete zrobic czy vitek ma miec admina czy nei co bedzie jak 90% powie ze nie ma miec ? ciekawe :)
fear - Pon Lis 24, 2003 5:12 pm

jak kazdy stary "Tatusiek" Vitez ma swoje czerstwe zasady ktore trudno akceptowac wiec Tatusku zmienisz je albo poprostu wydaje mi sie ze niezaslugujesz na admina :o
szyna^ - Pon Lis 24, 2003 5:50 pm

No no madre slowa od 3 wyzej wymienionych :D
qwisacz - Pon Lis 24, 2003 6:34 pm

Cytat:
btw. qwisacz to cziter !

hehe.. no no ;)
Nie wiem skad to wywnioskowales, ale zrobiles to blednie.

A z tym czitowaniem do fejkow to jest tak ze jezeli ktos gra dobrze i gra pod fejkiem to cos tu smierdzi. Bo po co grac pod fejkiem jak sie wymiata. Bo czego niby mial sie wstydzic , swojej gry? Widocznie gra na czitach :)

vitez - Pon Lis 24, 2003 6:45 pm

Cytat:
wiec Tatusku zmienisz je albo poprostu wydaje mi sie ze niezaslugujesz na admina :o

Ze zacytuje Kribola: "czlowieku kim Ty dla mnie jestes..ze mam sie Ciebie sluchac".

Wprawdzie wy i tak wiecie swoje ale wypisze w punktach moja wypowiedz dla lepszego zrozumienia (choc nikt nie bedzie probowal zrozumiec, wystarczy wbic sobie do lba "Vitez jest zly bo kopie" ;( ):

1. Fejk za dobrze gral + wiadomosci o nowych czitach udajacych nocheat = zagrozenie
2. Pare osob ze speca potwierdzily ze fejk jakos dziwnie za dobrze gra = graczom sie nie podoba ze wsrod nich moze byc cziter
3. Prosba fejka o ujawnienie nicka by miec spokoj ze to jakis dobry gracz a nie cziter.
4. Gdyby: a) fejk ujawnil nicka (a mogl podac dowolnego i bym uwierzyl i dal spokoj) b)nie bylo wiadomosci o czitach udajacych NoCheat - to calej sytuacji by nie bylo
5. Fejk nicka nie podal wrecz zaczal sie burzyc zwiekszajac tym samym podejrzenia ze albo jest nikim albo nikogo nie zna tylko sobie testuje czity.
Wniosek - w obliczu zagrozenia ze strony nowych czitow jak i na sugestie specujacych graczy levelban na przemyslenie sytuacji.

Wy widzicie jedna strone medalu - "Vitez dal bana, zabrac mu admina!".
Ja widze obie strony - to mogl byc cziter, wyjscie dwoch nowych czitow ktore udaja nocheat to duze zagrozenie.

Zachowujecie sie jak ignoranci ktorzy nie maja antywirusa na komputerze "bo ja jestem ostrozny i nigdy nie bede mial wirusa" ... a potem za jakis czas "musialem format zrobic bo dostalem jakiegos wirusa w mailu... ato .doc przeciez byl!" . Ignoranci ktorzy naprawde mysla ze w Quaku nie ma cziterow, a czitow uzywa moze 10 osob na calym swiecie - tak samo jak niektorzy mysla ze w internecie nie ma wirusow.

duke - Pon Lis 24, 2003 7:39 pm

Ta, przychodzi jakies koles z zagranicy, ktos mu cos pieprzy ze fejk jest ; p , dostaje on tez kicka, a potem ma Polakow za rasistow bm'ow etc. Ostatnio KJ mi mowil ze dostal bana za to ze za dobrze gral ; p.
Tur!n - Pon Lis 24, 2003 7:41 pm

dobrzePowiedziane... ale po czesci rozumiem reakcje Kribola... trudno wyrokowac kto w tym "konflikcie" ma racje... sadze ze jak zwykle prawda gdzies lezy po srodku :!:

pozdro...

ps.Duke mi sie wjebal:P TenPostMialBycTuszZaPostemViteza...

Kumanus - Pon Lis 24, 2003 8:30 pm

Ja przychylam sie do decyzji Viteza (jak zawsze) i nie zebym mial cos do kirbuuu. jak by dal mu tego nicka to byl by spoqj. Jak by nie bylo jest komenda say_person ... powiedzial by to tylko i wylacznie Vitezowi (bo byl adminem) i by bylo all ok.