To moze ja powiem cos wiecej o serialach ktore ogladam, filmy nie sa juz w modzie nadeszla era seriali
1. "The Shield" - Dramat, Kryminal, Sensacja, Komedia w tym serialu brakuje jedynie SF (z czego sie ciesze). Glownie serial pokazuje tzw. Grupe Uderzeniowa - jednostke do walki w szczegolnosci z przestepczoscia zorganizowana w najgorszej dzielnicy LA, pokazuje rowniez sprawy i zycie policjantow, detektywow z tego samego posterunku co grupa. Brudni gliniarze, przekrety, dochodzenia, wielkie pieniadze, gangi, morderstwa, gwalty, a nawet watek gejowski to wszystko mozna w tym serialu zobaczyc. Oglada sie go naprawde przyjemnie i lekko chociaz sceny niekiedy sa naprawde ostre. Przy takim serialu mozna naprawde sie zapomniec i stracic poczucie czasu (4 sezony w 5 dni mowi samo za siebie). Fakt trzeba troche nadrobic bo we wtorek bedzie juz 10 odc 5 sezonu ale warto bo z odcinka na odcinek serial robi sie jeszcze lepszy. Ocena: 10/10
2. "Prison Break" - to juz zupelnie nowy serial bo rozpoczeto jego emisje w sierpniu 2005 i wyszlo narazie 13 odcinkow, kontynuacja od 20 marca. Bardzo dobry scenariusz, co to ludziom do glowy przychodzi, w skrocie mowiac serial opowiada o genialnym inzynierze ktory przekonany niewinnoscia brata skazanego na kare smierci postanawia wyciagnac go z wiezienia, wymyslil plan ucieczk co do kazdego szczegolu i umiescil go w postaci tatuazy na calym swoim ciele. Serial naprawde trzyma w napieciu, sporo akcji, wiezienne zycie, ucieczka ale co jak co bardzo nietypowa . Ocena 9/10, musialem dac 9 bo The Shield jest lepszy =].
3. "Invasion" - kolejny nowszy serial bo dopiero leci 1 sezon. Dramat, Sci-Fi. Ten opis bardzo dobrze pasuje do serialu, mnie przekonal bym go sciagnal : "Od wieków człowiek przeszukiwał niebo w celu znalezienia oznak inteligentnego życia. Ale bez skutku. A co, jeśli odpowiedź znajduje się w fakcie, iż obcy byli tu... wśród nas? I co, jeśli wszystkie naturalne katastrofy, których nas spotykają są tylko zasłonami maskującymi coś o wiele bardziej złowieszczego?" Wiecej nie trzeba chyba dodawac, co najwyzej ze po pierwszych 3-4 odcinkach mozna sie lekko zniechecic, ale kolejne to juz naprawde cos co nie pozwoli odejsc od monitora.. Polecam na pozne godziny nocne, mozna nie raz podskoczyc . Ocena 8/10.
4. "LOST" - tego serialu nie trzeba chyba opisywac, warto tylko zauwazyc ze poczatkowo byl naprawde bardzo dobry, wspaniala gra aktorska, genialny scenariusz trzymajacy w napieciu w kazdej sekundzie trwania serialu, niestety jak zwykle pieniadze robia swoje i zaczyna sie straszne przeciaganie fabuly w celu nakrecenia jak najwiekszej ilosci sezonow (pierwsze miejsce pod wzgledem ogladalnosci w stanach, to naprawde duza kasa), teraz zamiast starac sie wyjasniac widzowi co tak naprawde dzieje sie na tej wyspie, dodawane sa nowe watki ze juz naprawde czlowiek gubi sie w tym wszystkim. Mimo tego wszystkiego serial godny polecenia . Ocena 7/10
*kolejnosc ma znaczenie...
Warto jeszcze dodac jeden nowy serial "The Unit" ktory zapwiada sie naprade bardzo dobrze. Jak narazie wypuszczony zostal jedynie jeden odcinek pilotowy i byl bardzo udany.. z pewnoscia bede sledzic ten serial dalej. Serial opowiada o elitarnej jednostce do zadan specjanych wykonujacych roznego rodzaju misje na calym swiecie. MOge w tej chwili ocenic jedynie 1 odcinek 9/10. Adolf tutaj usmiech w twoja strone bo wiem ze Ci sie spodoba =].
Oczywiscie zaczalem przegladac inne seriale rowniez, napisze cos wiecej jak sie co do ktoregos przekonam
Moda na sukces fakt zalosny serial.. natomiast jezeli chodzi o MacGyvera to byl to wielki hit w swoich czasach tak jak Straznik Texasu . Kilka lat temu 8/10 teraz 4/10 =] ocena dla jednego i drugiego.
Magnolia - trzygodzinny film z 1999 z tegorocznym oscarowcem (Philip Seymour Hoffman) i Tom Cruise. Szkoda opisywać. Namiesza wam w baniakach tak, że nie wstaniecie. Ja po zakończeniu filmu 15 minut ze szczęką na podłodze spędziłem
Requiem dla snu - tematyka oklepana (uzależnienia) ale sposób wykonania powala.
Wicker Park (Apartament) - zaskakująca historyjka. Pobudza emocje. Polecam.
Donnie Darko - spooky klimat i zaskakujące zakończenie
Matchstick Men (Naciągacze) - Nicolas Cage w wyśmienitej roli i powalające zakończenie. Czego więcej trzeba?
A Beautiful Mind (Piękny Umysł) - to chyba większość zna. Znakomita rola Russela.
Bowling for Columbine (Zabawy z bronią) - historia 2 uczniów, którzy postanowili zabawić się w q2 w szkole oparta na faktach... jak sobie pomyślisz, że to może się zdarzyć w twojej szkole...
Elephant (Słoń) - podobnie jak wyżej
Czas serferów - Linda w ciekawym wydaniu Dawno się nie śmiałem
Million Dollar Hotel - Nie wiem jak to opisać ale szczęka na ziemi pare razy... szczególnie ten Gibson ze skrzelami... brak słów
Crash (Miasto Gniewu) - tegoroczny oscar.... duże podobieństwo do Magnolli... ale interesujący
Skeleton Key (Klucz od koszmaru) - zwykły thriller ale fajnie zakończenie
Tyle mi przychodzi do głowy. Szkoda, że nie obejrzycie "Atanarjuat, the Fast Runner". 3 godzinny film o eskimosach Tego nie ma ani w hollyood ani bollywood
Kod da Vinci - ksiazki nie czytalem, film widzialem. Mnie sie podobal, bo akurat lubie takie historie. Ogladalo mi sie go latwo, lekko i przyjemnie. 2.5 godziny zlecialo szybko i nie nudzilem sie. 7/10.
i jeszcze maly linkz00r ad. Kodu. (zwrocilem uwage ze wzgledu na Swidnik - bo kilka osob z forum, mieszka w tym miescie)
btw- w swidniku sytuacja wyglada tak, ze jesli ktos juz ma ochote na kino-to wsiada w autobus/samochod i za 10 min jest w Lublinie(mamy bardzo blisko). Tam jest kilka dobrych kin.
Nasze swidnickie to raczej zabytek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum