ble, mam pytanko
W firmie u siebie chce wstawić w ścianę monitor, czyli musi byc LCD i najlepiej zeby byl jak najwiekszy... Chodzi mi kolo 28" mniej wiecej... Monitory sa drogie, stad pytanie czy normalnie bede mogl telewizor jakis cieniutki podlaczyc do kompa i czy bedzie dzialac normalnie i wyswietlac filmy, bo to tylko o to chodzi.
dzieki z gory.
sida ja tam nie widze problemu powiedz ile $ na to przeznaczasz, bedzie latwiej
orientacyjnie wejdz na komputronik.pl w grupe monitory i tv plazmowe
tam najmniejszy jest 42" Sony za 7tys
jesli za duzy to wejdz w grupe monitory lcd np 32" Sony 7200zł [ja bym plazme kupował ;pp]
to tak przykładowo dałem 2x sony ale tego masa jest :]
Jezeli 28 cali to tylko LCD ( nie wiem czy wogole sa plazmy 28'' ). Generalnie plazmy jako telewizory sa lepsze, bo maja lepsza jasnosc i kontrast ( tutaj spora roznica w porownaniu do lcd ). W plazmach tez jest lepszy kat widzenia, a to przy ogladaniu filmow jest dosyc znaczace - chyba ze zawsze ogladasz filmy w tym samym miejscu i tej samej pozycji :D Jeszcze na korzysc plazmy przemawia brak opoznienia, aczkolwiek najnowsze monitory LCD nie maja juz opoznienia tez praktycznie.
No ale plazma nie jest idealna. LCD ma troche wyzsza rozdzielczosc przy duzych wyswietlaczach ( chociaz w przypadku filmow to nie ma wiekszego znaczenia ). LCD ma dluzsza zywotnosc i mniejsze zuzycie pradu, a prad jest drogi :)
Jak chcesz 28 cali to wybor masz prosty, bo plazmy 28 cali raczej nie znajdziesz.
Jezeli chodzi o firmy to najlepiej Eizo / Iiyama.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum