Ostatnio dość popularny na DMie, od niedawna na CTFie zaczyna sie robic "sławny"
Mowa tu o NoCheat [coś ala Q2Ace]
W newsach anomal i na ctfie Vitez starali się przybliżyć wam ten temat.
Co o nim sądzicie?
W odpowiedzi pomoże ankieta
hmm mnie sie to bardzo podoba chociarz na poczatq nie dzialalo mi bo zainstalowalem wersje dla servera huhu. fajna jest ta konsola
A najbardziej podoba mi sie railtrail bo .. zawsze gram na cl_particles "0" zeby miec wiecej fps i wogole nie widzialem raila co mnie bardzo irytowalo a teraz widze bo railtrail dziala na
cl_particles "0"
:>
:]
Nie wiem co to i sie pewnie nie dowiem bo nie bede tego nawet instalowal, musialbym najpierw q2 zainstalowac bo nawet nie mam na dysq od miecha nie gralem i nie zamierzam grac...
Nie wiem co to i sie pewnie nie dowiem bo nie bede tego nawet instalowal...
By sie dowiedziec co to wystarczy przeczytac njusa mojego czy anomala , w miare pokrotce chyba wyjasnilismy z czym to sie je i jakie ma najfajniejsze funkcje :) . Ale skoro nie zamierzasz instalowac Q2 to masz racje - lepiej tego nie ruszaj ;)
Mi sie ogolnie podoba bardziej od 2ace... choc nie wiem jak tam z autoscreenshotami (bardzo to sobie chwalilem podczas Ligi w Q2ace - nie musialem pilnowac po meczu zrobienie screena z wynikami) oraz jak z autodemkami (czasem sie przydawaly np podczas klanowki gdy przed rozpoczeciem meczu malo ktory gracz pamieta o wlaczeniu nagrywania w odpowiednim momencie), podejrzewam ze ich nie ma ...
_________________ "Dzięki Internetowi dowiedziałem się jak wielu idiotów jest na świecie" - Stanisław Lem 1921-2006
Fejki : "Czy rozumiesz choc troche logike tych czynow? NIE MA LITOSCI DLA SKUR*SYNOW!!!" - Kazik na Żywo
Kiler [Usunięty]
Wysłany: Pon Lip 14, 2003 10:23 am
vitez dokladnie ze wszystkim się stoba zgadzam.
JEst jedno ale ;]
Q2ace stoi w miejscu nocheat nie ;p
Bryce mowil ze postara sie poprawić locs'y i w nowszych wersjach planowane jest wlasnie nagrywanie demek i screenshoty.
JEszcze te screenshoty to bym wytrzymal ale demka musza byc ;p
Nocheat nie stoi w miejscu bo jeszcze nie osiagnal stopnia q2ace... moze i jest bezpieczniejszy - na to dowodu nie ma, moze ma kilka bajerkow wiecej, ale i kilku bajerkow z ace mu brak :( . Dla mnie bardziej przydatne byly te autonagrywania i autoscreenshoty niz przezroczysta konsola, drawfps, drawping czy railtrail... rzecz gustu.
Kumanus: zalezy jak sobie skonfigurujesz tak bedziesz mial screenshoty.
_________________ "Dzięki Internetowi dowiedziałem się jak wielu idiotów jest na świecie" - Stanisław Lem 1921-2006
Fejki : "Czy rozumiesz choc troche logike tych czynow? NIE MA LITOSCI DLA SKUR*SYNOW!!!" - Kazik na Żywo
jesli dobze wyczytałem na forum najnowsza wersja pozwala na minimalną ilość 10 fps
wiec nie bedzie dałos ie wejsc do kiosku na ctf1 dla pocieszenia dodam ze w nasteppnej wersji ma byc see;)
Ja tam wchodze na min 120fps do kiosku (rogiem od strony drzwiczek quada)... a aktualnie mam 500-600fps :D
Kiler [Usunięty]
Wysłany: Pon Sie 04, 2003 1:38 pm
wyszla nowa wersja opatrzona numerkein 2.33
Zmiany:
[nie chce mi sie tlumaczyc ale jest dosyc prosto i jasno napisane]
2.33 changes:
- Completely recoded auto-updating
* NoCheat.exe can now also be automatically updated (requires game restart)
* Updates shouldn't cause dial-up box to come up if disconnected.
- Added cl_railtrail_color (value 0-5)
- Added cl_highlight (default on). Will highlight people's names in console
- Fixed nc_help's opengl vendor/renderer data
- Removed cvar "fixedtime"
- Fixed loc overflow bug when dealing with large distances
- Lowered cl_maxfps's minimum to 5 from 15
- Fixed screenshots/demos/etc being saved to baseq2 instead of the mod folder
- Added cvar_toggle and cvar_inc (from BeefQuake)
- Removed gl_ztrick
- Added celshading (gl_celshading)
- Added hud/text scaling (gl_scale)
- TGAs now can be loaded instead of any other image format (wals, pcxs, etc). This means you can now use TGAs for skins, console backgrounds, the font, etc.
- Removed XP/Normal mouse acceleration messages
- m_xp set to 2 will force it to use the XP fix, even if you aren't in XP
- Added video mode 1280x1024
- nut.pcx checked for AQ2
- command "error" removed
- gl_coloredlightmaps (default: 1) added. Setting to 0 results in greyscale lightmaps with a software render look. (code by evilpope)
- AMD drivers support
One other big change is NoCheat's ref_gl has been renamed to ref_ncgl. If you want to use NoCheat's graphical improvements, you can either set it to "NoCheat OpenGL" in the video menu or change vid_ref to "ncgl" in your configs. In order to use celshading, 32bit textures, hud scaling or the greyscale textures, you must use ncgl instead of gl.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum