Niestety, ale kubus.rulez.pl po raz kolejny ma przycięte pasmo tym razem do 512 kb/s. Yossarian podaje że "firma GTS, z ktorej lacza korzysta Kubus, ogranicza jak moze pasmo do TPSA poniewaz nasz kochany narodowy prowajder dyktuje ceny i nie da sie z nim negocjowac. Cena za lacze z TPSA jest w tej chwili duzo wyzsza niz lacza miedzynarodowe - paranoja"
kubus2.rulez.pl z przyczyn technicznych jest obecnie wylaczony, co się z tym wiąże Fajny Board także nie działa. Już niedługo wszystko ma wrócić do normy.
źródło q2tv
Z tego co kojarze to tam stał kubuś ctf ;[
Nextsprawa - czy coolnet jest tesh z firmy GTS ??
Ja tam się tej firmie nie dziwie, że nie zgadzają się na "taką" "współpracę" z monopolistą ;/
Co wy na to?
No coosh, nie dziwie sie TePSie ... Po wejsciu do UE ich sytuacja sie zdeka zmieni ... wiec korzystaja teraz ile wlezie :) Skubance ... Musimy cierpliwie poczekac jeshcze te 3 miechy ... a wtedy pokazemy tepsie gdzie raki zimuja ;)
szyna, 40-50 to najlepsze co bedziesz mogl miec, nie chodzi tutaj o przepustowosc lacza tylko o droga [fizycznie, odleglosc] jaka pakiety musza przebyc. A to 40-50 to i tak wersja bardzo optymistyczna, pamietam kiedys z mojego domowego komputera pingalem sobie xs4all.nl w chwili gdy TPSA dala czadu i lacza do Holandii pociagneli - mialem od 35 do 50 ms
kazwa, nie 3 miesiace a z rok, bo zanim AOL czy xs4all czy jakas inna firma zacznie dzialalnosc na skale masowa to rowniez potrwa, do tego czasu pewnie nasza scena q2ctf bedziesz jeszcze mniejsza niz jest
pyz: szyna, 40-50 to najlepsze co bedziesz mogl miec, nie chodzi tutaj o przepustowosc lacza tylko o droga [fizycznie, odleglosc] jaka pakiety musza przebyc. A to 40-50 to i tak wersja bardzo optymistyczna...
Ja mam teraz jak jest na xs nie wiecej niz 10 osob i w miare przyzwoitej porze (czyli nie wtedy jak pol polski rabie w necie podczas pracy) 40-50. To znaczy ze lepiej miec nie moge ?? i nie bede mial nigdy w zyciu ?? A po II tak szczerze mowiac to ja nie widze az tak wielkiej roznicy u mnie miedzy 40 a 60 na xs, gra sie tak samo i wtyczy tak samo
_________________ "Terra Incognita, upragniona jednak jescze nie zdobyta, dla ciebie, w tej chwili czujesz sie jak w niebie, powiedz dobrze ci z tym ja wybieram, ziolo, dym, rym to co najwazniejsze dla mnie a dla ciebie ?? Martw sie o siebie...
z GTSem jest taka sprawa ze poprostu oszczedza na interkonekcie z TPSa a prawda jest taka ze wiekszosc graczy dochodzi do cool'a przez polpak tak wiec to jest wlasnie przyciecie lacza i stad te wtyki. GTS ma jeszcze bramke z ATMmanem ale zdaje sie ze atman ich routuje przez lacze miedzynarodowe (obie firmy niezbyt sie lubia) .. maja pewnie jeszcze wiecej laczy ale to jest margines jesli chodzi o graczy w polsce. wiekszosc to polpak i tyle.
wspolas to prawda do xs min z polski to jakies 30 ms ale to absolutny min (dorzuc jeszcze opoznienie jakie daje sam quake pewnie z 15ms)
to tak samo jak ze stanami... minimalny ping jezeli idziesz przez kabel oceaniczny to pewnie jakies 80 - 90 ms ale jak masz pecha i twoj provider ma routing przez satelite to minimum 230 ms (predkosci swiatla nie potrafimy jeszcze przekroczyc)
Takie pytanko :
ma ktos neurostrade? chcialbym wiedziec jak chodza pingi na cool i xlesie...
chce zalozyc ale jesli bede mial podobne pingi co mam to pochuju mi zmieniac lacze
_________________ " mess with the best die like the rest "
babach!
i servinfo pokazuje takie srednie pingi
kraj/miasto:ping w (ms) : obciazenie w osobach
hongkong:419 : 5
brazylia: 405 : 13
Niderlandy: 48 : 70
Czechy: 52 : 7
Polska1: (2 wtyki) : 2
Polska2: 66 : 0
portugalia: 120 : 2
Melberne : 381 : 3
Anglia: 60 : 40
SanFrancisko:194 : 3
Houston:160 :13
grecja: same wtyki (ping na poziomie 140 : 0 osob
I tak widac ze dobry serv w czechach badz na niderlandach jest leprzy niz w polsce :>. I tak bywa ze wiele ludzi z polski wybiera jednak ten z angli czy niderlandow. Zreszta temat byla walkowany wielokrotnie, a jak ktos chce troche odpoczac od durnego strzelania to zapraszam do podniebnego bractwa :>.
http://pl-vacc.org/
Pozdrawiam
Sliw
ps. xs4all to sa niderlandy wiec one moga spokojnie miec pinga ponizej 50 tylko musza miec leprze lacza niz to co teraz maja :>
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum