Przed chwila sciagnalem i obejrzalem film pokazywany chyba na targach E3, demonstrujacy engine HL2. Pliczek ma 600 mega, to jest 20-minutowy film QuickTime (hl2_demo_trailer_full.mov), ale POWINNISCIE to zobaczyc. KONIECZNIE.
Mnie doslownie zatkalo z wrazenia, gdy zobaczylem jak gosciu (gracz) wyrywa kaloryfer ze sciany, rzuca nim we wroga stojacego na gorze schodow. Trafiony przeciwnik leci do tylu, uderza w stajacy za nim automat z napojami, z ktorego wysypuje sie mnostwo puszek (turlaja sie po podlodze i spadaja po schodach). Gra jest pelna interakcji z otoczeniem na niespotykana dotad skale. Po prostu kosmos
Inna scenka: gracz chowa sie w pomieszczeniu, barykaduje drzwi przesuwajac do nich lodowke. Przeciwnicy probujac wejsc do srodka wala w drzwi, ktore sie trzesa i lodowka zaczyna powoli sie przesuwac. Po chwili dochodza do wniosku, ze jednak mozna tez sprobowac przez okno
hl2 pozamiata, to jest pewne, chociaz jest jeszcze Stalker, ktory imho jest zdecydowanie najciekwszy z wszystkich fpp teraz, ale ze wzgledu na malo znana firme nie ma szans na "zbyt" duzy rozglos
btw. doom3 sux
DOOM III sucks, zgadzam sie. Ale zapomnieliscie jeszcze o Far Cry. Engine i klimat tej gry wymiataja. Jak zaczalem grac, to przez tydzien nie moglem sie oderwac od kompa Szczegolnie nocne rajdy jeepem po wyspie pelnej wrogow robia niesamowite wrazenie.
A ja ciagle czekam na Q4 ;) . Do Dooma 3 mam za slaby sprzet, wiec uwierze wam na slowo ze sux i nie bede sie wykosztowywal bu upgrade'owac. Do HL2 pewnie tez nie zdaze zebrac funduszy na upgrade, wiec pewnie tez uwierze na slowo (i mam nadzieje ze bedzie sux ;) ).
Q4 tylko zapowiedziany... jak sie pojawi za ok 2 lata to moze wtedy juz bede mial nowy hardware i sobie z nim poradze :)
_________________ "Dzięki Internetowi dowiedziałem się jak wielu idiotów jest na świecie" - Stanisław Lem 1921-2006
Fejki : "Czy rozumiesz choc troche logike tych czynow? NIE MA LITOSCI DLA SKUR*SYNOW!!!" - Kazik na Żywo
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum