to jest moja ulubiona liczba ktora wynosi 1,618...
ta liczba wywodzi sie np:
-z ciagu Fibonacciego (1,1,2,3,5,8,13,21,34,55...) czyli z ciagu rosnacego gdzie kazdy kolejny wyraz rowna sie sumie dwoch poprzednich...
Liczba fi wywodzi sie z tego ciagu poniewaz ilorazy wyrazow sasiadujacych sa bardzo zblizone do liczby fi...
-pszczol zenskich jest zawsze wiecej niz pszczol meskich... dzielac liczbe zenskich przez meskie z kazdego ula na calym swiecie zawsze otrzymamy ten sam wynik czyli fi...
-nasiona slonecznika rosna w dwoch przeciwnych sobie spiralach... stosunek srednic tych spirali wynosi fi...
-tzw. zloty podzial...
stosunek odleglosci pomiedzy glowa a podloga a odlegloscia pomiedzy pepkiem a podloga... wychodzi fi...
stosunek odleglosci ramienia do czubkow palcow do odleglosci lokcia do czubkow palcow... znowu fi... stawy dloni... palce u nog... odleglosc pomiedzy kregami... itd...
-fi jest obecna: w budynku ONZ w Nowym Jorku... w strukturach sonat mozartowskich, Piatej Symfonii Beethovena...
-Na liczbie fi opieral sie Stradivarius aby policzyc dokladnie miejsce i polozenie otworow rezonansowych w pudle swoich slynnych skrzypiec
wyjechala... ale wraca w piatek...
luz ale ty jestes taki zajebisty...
do tego TAKI przystojny...
sluchaj... moze mi poradzisz jak mam znalezc jakas Panne?
to bedzie fajna ciekawostka...
czesciej wychodzic z domu. wkoncu, jakby nie bylo stare madre przyslowie mowi, "kazda zmora, znajdzie swego amatora" .
ale wiesz co mnie zaniepokoilo ? twoja reakcja na moj behawioryzm. masz szczescie ze akurat JA jestem tolerancyjny i nie mam uprzedzen do takich praktych, aczkolwiek ich nie praktykuje.
ps: a ja lubie liczbe, 69. ;>
tylko dalej nie wiem co cie zaniepokoilo...
moj wpis zostal oparty na wyciagnietych wnioskach...
-ta fotka... hmmm...
-ten text pod wpisami...
moglbym nawet rzec ze masz wysokie mniemanie o sobie... to dobrze... tylko nie wpadaj w narcyzm bo to juz bedzie przesada...
gdzies tam juz kiedys to napisalem ale z racji ze jest topic o ciekawostkach walne to jeszcze raz...
w 40 ruchowej partii szachowej mozliwych kombinacji po obu stronach jest wiecej niz wszystki atomow we wszechswiecie...
mega liczba...
hehe, to ze zadnych uprzedzen do mnie nie masz to dobrze. a zaniepokoila mnie twoja reakcja, na moj wyglad, a dokladniej stwierdzenie "do tego TAKI przystojny... " (c) Grzdyl. Poprostu na codzien nie spotykam sie z taka aprobata, a juz napewno nie ze strony mezczyzn. Takze z gory mowie NIE PREFERUJE takiego rodzaju "rozrywek" Grzdylu.
a uscislajac pojecie behawioryzmu to, z ang. behaviourism od behaviour ‘zachowanie się’ .
A jako, ze warto cos dodac zwiazanego z topic'iem, to wiedzieliscie ze ŚWINA przezywa 30min orgazm ?
Na Wzgorzach Albanskich jest Castel Gandolfo... Jest to letnia rezydencja gdzie papiez spedza wakacje... Poza wiadomymi funkcjami ta szesnastowieczna cytaldela jest siedziba Specula Vaticana - Obserwatorium Watykanskiego... Jednego z najbardziejtechnologicznie zaawansowanych obserwatoriow astronomicznych w Europie...
Takze w tej cytadeli jest Biblioteka Astronomiczna Watykanu w ktorej jak mowiono jeste ponad 25 tysiecy tomow a miedzy innymi takie biale kruki jak rekopisy Kopernika, Galileusza, Keplera, Newtona i Secchiego...
Najbardziej mnie zastanawia fakt laczenia nauki i wiary jezeli wiadomo ze dla przecietnego czlowieka argumenty jednej strony wykluczaja argumentacje drugiej...
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum