Capture The Flag (ctf.pl)  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload


Poprzedni temat «» Następny temat
Clanbase Quake II CTF Cup Spring 2005
Autor Wiadomość
vitez
Warsaw Cop, Zawisza Zbanowany

Dołączył: 12 Gru 2002
Posty: 1429
Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Lut 16, 2005 3:40 am   

Cytat:
Vitez Ty se lepiej kurwa zmień narodowość i wtedy w cb wraz z ziomkami będziesz fajny. Ja nie rozumiem jak można jechać tak po swoim kraju...


Zwykle oko za oko - jestem tak "fajnie" traktowany tylko przez wspolplemiencow... smutne :( .
A ty idz sie naucz kultury, bo kulturwe juz masz opanowana.
_________________
"Dzięki Internetowi dowiedziałem się jak wielu idiotów jest na świecie" - Stanisław Lem 1921-2006
Fejki : "Czy rozumiesz choc troche logike tych czynow? NIE MA LITOSCI DLA SKUR*SYNOW!!!" - Kazik na Żywo
 
 
Adolf 
Robaczek


Wiek: 35
Dołączył: 29 Paź 2002
Posty: 1438
Wysłany: Sro Lut 16, 2005 3:52 am   

Vitez tyle ze twoje zachowanie nie przypomina 'oko za oko', ale 'ja wam pokaze kto ja jestem' ;)
_________________
 
 
 
SiDq
Jabłuszko

Dołączył: 16 Sty 2005
Posty: 703
Skąd: Białystok
Wysłany: Sro Lut 16, 2005 6:37 am   

Ok. Właśnie wróciłem z lekcji "kultura" i stwierdzam po niej, że nadal Twoje zachowanie w sprawie Polski mnie zajebiście wkurwia.
_________________
[;
 
 
 
Tur!n
Śliweczka


Dołączył: 16 Gru 2002
Posty: 477
Skąd: Lublin
Wysłany: Sro Lut 16, 2005 10:57 am   

Vitez imho. scena Polska Quake2 za Toba nie przepada z jednego wzgledu, przynajmniej raz komus wlazles za skore, mam na mysli kicki za fejka za jakas bluzge za to ze miales zly dzien, nawet ostatnio gadam sobie z koleszka na specu (coolnet) a ty nagle,jeb, shutupy i text ze "say person" funkcjonuje a ilez to ja razy musialem sluchac Twoich smutow na temat tego jaki to cool jest Bleee a Xs jest super-fajny. Czlowieq Twoje texty na temat krucjaty przeciwko Nam Polakom, jaki Ty smieszny jestes zachowujesz sie jak eh..brak slow, zrozumialbym gdybys mial 13 lat ale nie 2X.
Wracaj do swoich "przyjaciol" z super-fajnego xs-u i sie od nas odpierdol. Ps.Hehe mozna by wyslac msg. do Bjorna czy jak ten koles sie zwie w Cb i napisac ze Vitez ( dowody na forum tylko english verison ;d) bedzie "tepic" Polksie klany tylko za to ze sa polskie czyli na arbitra sie nie nadaje ;) ;) ;) ;)
Ps2. a druga sprawa ten caly klient r1q2 czy jest taka mozliwosc ze z jego "winy" mam wiecej fps??? bo podejrzewam ze te cyferki ;) co mi sie pojawiaja to fps. :) tylko ze teraz kolo 150-200 a na nc. zawsze miale ale TO ZAWSZE 83 :) dodam ze mam bardzo chujowo karte co sie dumnie nazywa GeForce 4.
_________________
przepraszam ze sie odzywam :>
a i fejkow nie lubie...
 
 
Adolf 
Robaczek


Wiek: 35
Dołączył: 29 Paź 2002
Posty: 1438
Wysłany: Sro Lut 16, 2005 11:06 am   

ja na chujowym geforce4 mam ponad 800 fps, tyle ze to gf4 4400 :)
mxy ssaja, ale napewno powyzej 100 klatek powinienes miec, wiecej raczej r1q2 pokazuje tyle ile jest - 83 to ja na v2 sli wyciagalem 6 lat temu :/
_________________
 
 
 
Tur!n
Śliweczka


Dołączył: 16 Gru 2002
Posty: 477
Skąd: Lublin
Wysłany: Sro Lut 16, 2005 11:14 am   

to pieknie :) pieknie :) ofc. GeForce4 mx :) niedlugo 3ba bedzie ja zmienic :P bo Thief3 nie chodzi :wink: :wink: :wink: :wink:
_________________
przepraszam ze sie odzywam :>
a i fejkow nie lubie...
 
 
Kazwa 
Malinka
egeszegedre!


Wiek: 109
Dołączyła: 14 Gru 2002
Posty: 1005
Skąd: Wroclove! :*
Wysłany: Sro Lut 16, 2005 12:57 pm   

Vitez, ja cie lubie jako czlowieka i na tematy poza q2 zawsze z Toba lubilam/lubie gadac .. Ale w tym jednym temacie kwakowskim to masz glowe tak zryta, ze marnuje sie slowa gadajac z toba .. Odbilo Ci .. : Adminem/Sedzia jestes dobrym, ale .. reszta zwiazana z q2, to po prostu jakas wielka parodia. Masz zajebiscie wielkie EGO, banujesz, na sile reformujesz ludzi i myslisz, ze jako admin/sedzia CB jestes Bogiem .. Nasz maly rycerzyk, ktory widzi siebie jako zbawiciela swiatka q2ctf .. Daj se spokoj i skup sie lepiej na grze, bo ash szkoda sie robi, ze czlowiek z taka 'wladza' gra nie lepiej od Vulcana na pingu 300 ;(
_________________
endless tears, forever joy!
 
 
 
szyna^
Wujas


Dołączył: 29 Gru 2002
Posty: 1826
Skąd: Bstox!
Wysłany: Czw Lut 17, 2005 1:24 pm   

Dajcie juz spokoj Vitezowi on i tak sie nie zmieni ani nie zmieni swiata ani polskich graczy.
_________________
--------
 
 
 
Prezes_Kiler
Jabłuszko


Dołączył: 02 Gru 2004
Posty: 562
Skąd: P(r)oland/Gdańsk
Wysłany: Pią Lut 18, 2005 5:40 pm   

Najpierw napisałem na Clanbase w komentarzach to właśnie:
Cytat:

HW doesn't work on most PC [both of hw crashes]
Riq2 has got different physics than normal Q2/NC
Riq2's physics is for most polish players [i think not only polish] worse than normal physics of q2 engine so Those clients not IMHO suxx.
Can we use NC ?
Please?
Because every-normal-player wants to play matches without cheaters but we don't want to use unplayable clients!!!!
C'mon Admins & Supervisors understand it.
If somebody is using NC and you think that he is cheating so get his demo. If he doesn't have it then is w/o.
Simple and BEST method for both.
Thank You and sorry of my english [im still learning..]


potem rozmowa mejlowa z prezesem bjornem:
[quote]
==>> Hi !
==>> There is an importan message from me [STa]KILER.J waiting
==>for You in
==>> comments to news " Decision about clients to be used " Sorry of my
==>> english but many players has got the same problems [not
==>only polish]
==>> Moment ago should be a match sta vs tic but we had
==>problems with new
==>> clients so we had to use wildcard.
==>> Tic also wanted to use NC. But Bjorn talked about rules. I
==>understand that
==>> was too late, and we know the rules but if the rules are not good? ==>> Can you change them? ==>> Please read the comment. ==>> Thank You ==>> [STa]KILER.J ==> ==>

JEGO ODPOWIEDŹ:
==>We already had this discussion at the start of the cup. We
==>even ran a poll on the cuppage, where people could vote for
==>clients and the majority of the players wanted r1q2. We
==>decided to allow holywater as well, because it didn't need
==>any configging. Unfortunately it doesn't work for everybody. ==> ==>By now, you had about 3 weeks time to config r1q2, but you
==>probably were too lazy for it. If you have difficulties, try
==>asking other players who are using it and have configged it
==>well. If that's the case, the physics aren't any different
==>from nocheat.
==>
==>I won't allow you or anyone else to play with nocheat,
==>especially not on Polish servers as they proved to be hacked
==>easily. So I suggest you start configging and make sure you
==>have the right client sunday. Otherwise you won't be playing. ==> ==>Regards, ==> ==>Björn ==>

MOJA ODPOWIEDZ:
Many days of configuring that shit. I was talkin about it with many players and still can't configure it. Holywars is home-made project, and his author closed him and backed again to q2advance - ROTFL
Poll including programs which don't work right - ROTFL
Unnormal Rules - ROTFL,
I think it's shame to CB:q2. Unfortunately i'am writing to You after cup started ;/ So we have to agree with rules ;/
Thank you for Your replay and see you on Sunday-evening-match ;s


Także z0nk! Musimy grać na tym gównie.
Walczyłem ztym gównem parę dni i gówno mi to dało.
Teraz jak gram to nonstop na tym, żeby się przyzwyczaić bo chcę sobie pograć ligówki ;/

Mi te ustawienia nie pomogły ale może komuś z was ułatwią przystosowanie się do riq2:

Cytat:

For those who can't play with HolyWater, use R1Q2! Just run the R1Q2Updater.exe to get the latest build, then add the following to your configs to get normal physics:

set cl_async "0"
set cl_smoothsteps "2"
set r_maxfps "90"
set cl_maxfps "90"
set vid_ref "r1gl"
vid_restart

If the physics still don't work as it used to be try play with those settings a bit. For example, try this configurations:

set cl_async "1"
set cl_instantpacket 1
set cl_smoothsteps "2"
set r_maxfps "10000"
set cl_maxfps "120"
set vid_ref "r1gl"
vid_restart

As for me, both R1Q2 and HolyWater work fine, just had to use a new config for R1Q2.
_________________


 
 
 
vitez
Warsaw Cop, Zawisza Zbanowany

Dołączył: 12 Gru 2002
Posty: 1429
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Lut 18, 2005 9:57 pm   

Ja r1q2 testowalem i konfigurowalem ok 3 dni... podobnie wiekszosc z mojego klanu i wszyscy maja teraz w porzadku dzialajace r1 (tak mi sie wydaje)...

Oto jakie kilka porad wypisalem odnosnie konfigurowania tego - powinienes sam potestowac rozne wartosci a nie wklejac gotowce do configa:

"
I tried:
- cl_async 0 or 1 (stayed at 1 but many people on XP windows would prefer 0 - then it works like good old q2/NC);
- cl_maxfps between 30 and 120 (stayed at 120 but some people prefer 80 or even 50 due to ping going up at 100);
- r_maxfps between 300 and 1000 - stayed at 1000 although my PC and graphic card give me around 300 - seems smoother when I have it more than my PC gives ;); with cl_async 0 you should set it to max 120 and cl_maxfps to max 120 as well.
- cl_smoothsteps - between 0 and 3 - stayed at 3 as it gave most accurate "jumping" and stairs/ramps walking, 0 was quite nice too but a bit different (prolly due to fps things, with cl_async 0 and cl_maxfps 120 cl_smoothsteps at 0 or 2 should work fine but everybody has to find his best solution)
- cl_strafejump_hack between 0 and 1 - works on servers with strafejump hack enabled, on other servers makes strafejumping more difficult sometimes (depends on fps and ping) and even if enabled on server it's still weird so I don't use it.
- m_directinput between 0 and 2 IIRC - left at 0 as I have Win ME so no acceleration problem, although at this setting I had to make my sensitivity higher by 0.5 . Some people with XP can also prefer to leave it at 0 and try some r_mfix or r_xpfix - don't remember the exact name - variable.

Seems complicated but after 3 days of testing and reading and setting up I have my r1q2 working normally like good old NoCheat - it even allows to use ncgl library what is very important to me.
"
_________________
"Dzięki Internetowi dowiedziałem się jak wielu idiotów jest na świecie" - Stanisław Lem 1921-2006
Fejki : "Czy rozumiesz choc troche logike tych czynow? NIE MA LITOSCI DLA SKUR*SYNOW!!!" - Kazik na Żywo
 
 
vitez
Warsaw Cop, Zawisza Zbanowany

Dołączył: 12 Gru 2002
Posty: 1429
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Lut 18, 2005 9:57 pm   

Ja testowalem r1q2 i konfigurowalem ok 3 dni... podobnie wiekszosc z mojego klanu i wszyscy maja teraz w porzadku dzialajace r1 (tak mi sie wydaje)...

Oto jakie kilka porad wypisalem odnosnie konfigurowania tego - powinienes sam potestowac rozne wartosci a nie wklejac gotowce do configa:

"
I tried:
- cl_async 0 or 1 (stayed at 1 but many people on XP windows would prefer 0 - then it works like good old q2/NC);
- cl_maxfps between 30 and 120 (stayed at 120 but some people prefer 80 or even 50 due to ping going up at 100);
- r_maxfps between 300 and 1000 - stayed at 1000 although my PC and graphic card give me around 300 - seems smoother when I have it more than my PC gives ;); with cl_async 0 you should set it to max 120 and cl_maxfps to max 120 as well.
- cl_smoothsteps - between 0 and 3 - stayed at 3 as it gave most accurate "jumping" and stairs/ramps walking, 0 was quite nice too but a bit different (prolly due to fps things, with cl_async 0 and cl_maxfps 120 cl_smoothsteps at 0 or 2 should work fine but everybody has to find his best solution)
- cl_strafejump_hack between 0 and 1 - works on servers with strafejump hack enabled, on other servers makes strafejumping more difficult sometimes (depends on fps and ping) and even if enabled on server it's still weird so I don't use it.
- m_directinput between 0 and 2 IIRC - left at 0 as I have Win ME so no acceleration problem, although at this setting I had to make my sensitivity higher by 0.5 . Some people with XP can also prefer to leave it at 0 and try some r_mfix or r_xpfix - don't remember the exact name - variable.

Seems complicated but after 3 days of testing and reading and setting up I have my r1q2 working normally like good old NoCheat - it even allows to use ncgl library what is very important to me.
"
_________________
"Dzięki Internetowi dowiedziałem się jak wielu idiotów jest na świecie" - Stanisław Lem 1921-2006
Fejki : "Czy rozumiesz choc troche logike tych czynow? NIE MA LITOSCI DLA SKUR*SYNOW!!!" - Kazik na Żywo
 
 
vitez
Warsaw Cop, Zawisza Zbanowany

Dołączył: 12 Gru 2002
Posty: 1429
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Lut 18, 2005 9:57 pm   

Ja testowalem r1q2 i konfigurowalem ok 3 dni... podobnie wiekszosc z mojego klanu i wszyscy maja teraz w porzadku dzialajace r1 (tak mi sie wydaje)...

Oto jakie kilka porad wypisalem odnosnie konfigurowania tego - powinienes sam potestowac rozne wartosci a nie wklejac gotowce do configa:

"
I tried:
- cl_async 0 or 1 (stayed at 1 but many people on XP windows would prefer 0 - then it works like good old q2/NC);
- cl_maxfps between 30 and 120 (stayed at 120 but some people prefer 80 or even 50 due to ping going up at 100);
- r_maxfps between 300 and 1000 - stayed at 1000 although my PC and graphic card give me around 300 - seems smoother when I have it more than my PC gives ;); with cl_async 0 you should set it to max 120 and cl_maxfps to max 120 as well.
- cl_smoothsteps - between 0 and 3 - stayed at 3 as it gave most accurate "jumping" and stairs/ramps walking, 0 was quite nice too but a bit different (prolly due to fps things, with cl_async 0 and cl_maxfps 120 cl_smoothsteps at 0 or 2 should work fine but everybody has to find his best solution)
- cl_strafejump_hack between 0 and 1 - works on servers with strafejump hack enabled, on other servers makes strafejumping more difficult sometimes (depends on fps and ping) and even if enabled on server it's still weird so I don't use it.
- m_directinput between 0 and 2 IIRC - left at 0 as I have Win ME so no acceleration problem, although at this setting I had to make my sensitivity higher by 0.5 . Some people with XP can also prefer to leave it at 0 and try some r_mfix or r_xpfix - don't remember the exact name - variable.

Seems complicated but after 3 days of testing and reading and setting up I have my r1q2 working normally like good old NoCheat - it even allows to use ncgl library what is very important to me.
"
_________________
"Dzięki Internetowi dowiedziałem się jak wielu idiotów jest na świecie" - Stanisław Lem 1921-2006
Fejki : "Czy rozumiesz choc troche logike tych czynow? NIE MA LITOSCI DLA SKUR*SYNOW!!!" - Kazik na Żywo
 
 
vitez
Warsaw Cop, Zawisza Zbanowany

Dołączył: 12 Gru 2002
Posty: 1429
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Lut 18, 2005 9:58 pm   

Ja testowalem r1q2 i konfigurowalem ok 3 dni... podobnie wiekszosc z mojego klanu i wszyscy maja teraz w porzadku dzialajace r1 (tak mi sie wydaje)...

Oto jakie kilka porad wypisalem odnosnie konfigurowania tego - powinienes sam potestowac rozne wartosci a nie wklejac gotowce do configa:


I tried:
- cl_async 0 or 1 (stayed at 1 but many people on XP windows would prefer 0 - then it works like good old q2/NC);
- cl_maxfps between 30 and 120 (stayed at 120 but some people prefer 80 or even 50 due to ping going up at 100);
- r_maxfps between 300 and 1000 - stayed at 1000 although my PC and graphic card give me around 300 - seems smoother when I have it more than my PC gives ;); with cl_async 0 you should set it to max 120 and cl_maxfps to max 120 as well.
- cl_smoothsteps - between 0 and 3 - stayed at 3 as it gave most accurate "jumping" and stairs/ramps walking, 0 was quite nice too but a bit different (prolly due to fps things, with cl_async 0 and cl_maxfps 120 cl_smoothsteps at 0 or 2 should work fine but everybody has to find his best solution)
- cl_strafejump_hack between 0 and 1 - works on servers with strafejump hack enabled, on other servers makes strafejumping more difficult sometimes (depends on fps and ping) and even if enabled on server it's still weird so I don't use it.
- m_directinput between 0 and 2 IIRC - left at 0 as I have Win ME so no acceleration problem, although at this setting I had to make my sensitivity higher by 0.5 . Some people with XP can also prefer to leave it at 0 and try some r_mfix or r_xpfix - don't remember the exact name - variable.

Seems complicated but after 3 days of testing and reading and setting up I have my r1q2 working normally like good old NoCheat - it even allows to use ncgl library what is very important to me.
_________________
"Dzięki Internetowi dowiedziałem się jak wielu idiotów jest na świecie" - Stanisław Lem 1921-2006
Fejki : "Czy rozumiesz choc troche logike tych czynow? NIE MA LITOSCI DLA SKUR*SYNOW!!!" - Kazik na Żywo
 
 
vitez
Warsaw Cop, Zawisza Zbanowany

Dołączył: 12 Gru 2002
Posty: 1429
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Lut 18, 2005 9:59 pm   

Kilka postow sie pojawilo z powodu tego ze po wyslaniu posta odpalal mi jakis blad ogolny i wyswietlal watek bez mojego postu - przepraszam - wina forum :(
_________________
"Dzięki Internetowi dowiedziałem się jak wielu idiotów jest na świecie" - Stanisław Lem 1921-2006
Fejki : "Czy rozumiesz choc troche logike tych czynow? NIE MA LITOSCI DLA SKUR*SYNOW!!!" - Kazik na Żywo
 
 
vitez
Warsaw Cop, Zawisza Zbanowany

Dołączył: 12 Gru 2002
Posty: 1429
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Lut 18, 2005 9:59 pm   

A ten blad wyglada tak:

Could not insert new word matches

DEBUG MODE

SQL Error : 1016 Nie można otworzyć pliku: 'phpbb_search_wordmatch.MYD'. (Kod błędu: 145)

INSERT INTO phpbb_search_wordmatch (post_id, word_id, title_match) SELECT 19068, word_id, 0 FROM phpbb_search_wordlist WHERE word_text IN ('kilka', 'postow', 'sie', 'pojawilo', 'powodu', 'wyslaniu', 'posta', 'odpalal', 'jakis', 'blad', 'ogolny', 'wyswietlal', 'watek', 'bez', 'mojego', 'postu', 'przepraszam', 'wina', 'forum')

Line : 251
File : /home/vweb/vweb0040114/forum/includes/functions_search.php
_________________
"Dzięki Internetowi dowiedziałem się jak wielu idiotów jest na świecie" - Stanisław Lem 1921-2006
Fejki : "Czy rozumiesz choc troche logike tych czynow? NIE MA LITOSCI DLA SKUR*SYNOW!!!" - Kazik na Żywo
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz załączać pliki na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.67 sekundy. Zapytań do SQL: 11