Mi tam nie oceniac, ale co z tym filmem ctf'a podejmie sie ktos ? czy kazdy mocny w gadaniu tylko ?
Kiler [Usunięty]
Wysłany: Sob Sty 03, 2004 1:23 pm
ja powoli robie, nic pewnego ale chęci są
apropos kfaku:
wchodzisz do keygripa, odpalasz demko ale nie przy użyciu beefquake tylko zwyklego [w ustawieniach musisz ustawic na quake2.exe zwykle]
i widać czerwonych i niebieskich.
a jak zmontujesz film to dopiero jedziesz beefquakiem na avi..
szyna nawet slowem nie wspomnialem ze robie film o scenie CTF'a
a jezeli chodzi Ci o film CTF'a - 3m to ROBILEM jakis czas temu i podzielilem sie wynikami swojej marnej pracy = kupa
gdyby ktos nie widzial tego posta w innym topicu to wrzucam go tu ;]
Ej kiedys gadalem z Vitezem zeby zrobic cos takiego jak zbior fajnych akcji czyli jedziesh na quadzie i przylaguje ci (albo i nie) i zabijasz sie na scianie albo na swoim typie z teamu ale vitez stwierdzil ze ludzie nie beda umieli ucinac demek a calych demek nie bedzie sie chcialo przesylac lub jak sie przesle to ktos inny nie bedzie chcial ich cuina za kogos ;] moze by zrobic taki filmik krotki z takimi akcjami, bedzie sie z czego posmiac btw na ten pomysl wpadlismy gdy ja jechalem z quadem na ctf2 i rl no i sie zabilem o sciane ale oczywiscie mi przylagowalo i nie zmienilo sie na grappla ;]
ps
mozecie podac strone na ktorej sa te programy do robienie z demek aviki ? dzieki z goory
Wysłany: Pon Sty 05, 2004 8:02 am
Do robienia z demek filmu avi użyj beef quake
http://mrg.telefragged.com/beefquake/
Ustaw odpowiednią rozdziałke, odpowiednią jasność
ja mam takie ustawieia
set gl_modulate 40
set game ctf
i rozdziałka 512 384 wystarcza ale każdy według uznania niech se ustawi.
Potem w konsoli beefquake:
aviexport (liczba klatek) (nazwa dema.dm2) (nazwa wyjściowa.avi)
i macie avika
Wysłany: Pon Sty 05, 2004 8:39 am
Z dzwiekiem... u mnie tez nie ma, wiec chyba to normalka, pewnie beef quake tylko klatki grafiki eksportuje do avi, ale jest na to sposób, można edytorem dźwiekow/muzyki (audio) nagrać dotwarzane dzwieki z queja z dema (najprostrzym i najlepszym edytorem audio jest COOL EDIT) potem to zmixować z avikiem (w VISUAL DUB - bo prosty jest)
po 1. dzieki za oceny
po 2. glosu przy przerabianiu na .avi nie ma, nie bylo ale bedzie (podobno ma byc w najnowszej wersji beefquakea)
po 3. takie zrobienie filmu jak mowi nuclear jest slabe. robilem tak 1 film i najwazniejsza wada tego jest brak consoli (czyli nie bylo by widac "nuclear was railed by mkuh") a to (przynajmniej w dm'e) jest bardzo wazne bo nie zawsze widac jak ktos kogos miazdzaco zfraguje i consola to potwierdza
po 4. jezeli chcecie to moge wam pomoc w tym filmie (mowie o wycinaniu demek i przerabianiu na .avi) musielibyscie mi tylko wysylac demka z minuta w ktorej mega akcja sie znajduje
ktos by to musial poskladac w jedna calosc, dobrac muzyke i moze jakies efekty, ktorych u mnie brakowalo
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum