pisze tutaj bo mam problem :
mam nagrywarke dvd+/- , ale nie mam programu ( z licencją) za pomoca którego mogłbym nagrywac filmy na DVD-/+r, kto ma jakis program lub moze doradzic ... smiało pisac !
nero... ok spoko ale tam jest dołaczony program Nero Vision Express 2 lub 3 i nim mozna nagrywac dvd i robic 'menu' a inaczej tez da sie nagrac płytke dvd+/-r ?
vidmo nie kumam, czy inaczej w nero chcesz nagrywać czy innym programem ?
W tym nero co ja ci powiedzialem jest oprocz express jeszcze burning rom, którego bardziej polecam.
w nero możesz nagrywać wszystkie płyty +/- ds i dl też.
Polecam tak: chcesz nagrać sobie dokumenty/muze na krążek rób to nerem.
Chcesz skopiować film, rób to clone cd/dvd.
Obojętnie czy masz płyte, czy obraz płyty czy gotowe foldery audio i video na hdd i tak sobie poradzi.
Chcesz zrobić album ze zdjeciami itd -=> Nero
Wszystkie proigramy które mi są potrzebne do edycji filmów, nagrywania, kopiowania , przerabiania avi-=> vcd/dvd i na odwrót:
Pomijając ant movie catalog [progz do bazy filmowej]
Jezeli bedziesz miał film na dvd, mocno zabezpieczony, że clone dvd albo inny program nie da rady tego przegrać to zainstaluj sobie AnyDVD [robiony przez firme związaną z Clone cd i dvd]
On sobioe jest w tle, i "łamie zabezpieczenia" dzięki czemu programy nie mają kłopotów ze zgrywaniem :]
Masz jeszcze jakieś pytania to wal smiało :]
btw Pieluch nagrywałeś już płytke DL ?
Z tego co czytałem to jest banalne ale mnie na samą płytke nie stać
[1 dvd dl (koło 9gb) ~ 20zł]
[1 dvd (4,5gb) ~ 2zł]
hm to moze ja sie cosik dowiem:
chcialbym w niedlugim czasie jakas nagryware dvd kupic, ale szczerze mowiac w tego typu sprzecie w ogole sie nie znaju wiec jaka dobra marka? ile kasy na sredni sprzet?
Pozdrawiam TuR!n
_________________ przepraszam ze sie odzywam :>
a i fejkow nie lubie...
heheh nie chce mi sie kompa rozkrecac zeby ja wlozyc bo brak mi miejsca juz na tasmie
a tak pozatym dla niezorientowanych zajrzyjcie na
www.cdrinfo.pl
tam wszysto o nagrywaniu, oprogramowanie , sprzet, rady... kazdemu (nawet temu zaawansowanemu) sie przyda
Kiler ....
własnie ściagnałem se od kolegi film zgrany z orginalnej płyty dvd , mam cały folder "Video_ts" , odpalam nero, dodaje ten folder i nagrywam.... skończone! ale kiedy chcem sprawdzic czy działa na odtwarzaczu... hmmm pisze reading ... i wysowa mi płyte i to nie jest wina odtwarzacza ale programu do nagrywania ... bo to musi ( tak myśle ) przekonwertowac to w jakis sposob na ta płytke dvd .... i tym Nero Vision Express mogłem... ale kurwa licencje mi zabrali ... (( i tu twki problem ;/
wchodizsz w clone dvd
klikasz:
zapisz istniejące dane
i teraz
Źródło: pliki z filmem [podajesz sciezke do katalogu video_ts]
Metoda zapisu: Nagrywarka DVD
Deskryptor nośnika: nazwa filmu
i w celu nagrania klikasz Wykonaj
Działa bo sam tak robie, a w nero nie wiem po huj on mieli ten film wiec lepeij Clone DVD.
ZWRÓĆ UWAGĘ NA NOŚNIK
Czy jest to płyta dvd - czy +
Bo może twoj stacjonarny odtwarza tylko jeden z tych formatów, a nie oba !! Ja takiego problemu nie mam [philipsiaki rox] ale kumpel może tylko dvd + odtwarzać.
Jestem ciekawy po ile są najtańsze płyty DVD i płyty CD w waszym mieście.
U mnie płyty cd są po 60gr [najtańsze działające] a jak była promocja to po 50gr.
Płyty DVD po 1,3zł [najtańsze działające] bo raz kupiłem 10płyt dvd za 10zł ale kurwa 3 działały a reszta dla ozdoby.
Płyty cd najtańsze [benq czy cos takiego] są ok.
Płyty dvd 4x kupuje za 1,8-2zł [Esperanza na przykład]
Ale do jakichś lepszych filmów polecam płyty TDK [8x] koszt około 3zł.
Płyty dwustronne [dvd ds] są u mnie po 3,5zł [esperanza]
hm to moze ja sie cosik dowiem:
chcialbym w niedlugim czasie jakas nagryware dvd kupic, ale szczerze mowiac w tego typu sprzecie w ogole sie nie znaju wiec jaka dobra marka? ile kasy na sredni sprzet?
Pozdrawiam TuR!n
Turinie mój drogi
Wszystko zależy od tego ile masz kasy.
Ja mam nagrywarke LiteON za coś koło 300zł. i jestem zadowolony. Działa wszystko prawidłow, mam gwarancje i styka.
W tej klasie są jeszcze LG i Sony.
Te droższe np o 50-100zł to mają jedną z prędkości trochę szybszą więc nie robi.
Natomiast z tego co wiem to jeżeli już chciałbyś taką naprawdę porządną kupić nagrywareczke to bierz Toshibe.
[quote="PIELUCHA"]heheh nie chce mi sie kompa rozkrecac zeby ja wlozyc bo brak mi miejsca juz na tasmie
a tak pozatym dla niezorientowanych zajrzyjcie na
www.cdrinfo.pl
tam wszysto o nagrywaniu, oprogramowanie , sprzet, rady... kazdemu (nawet temu zaawansowanemu) sie przyda [/quote]
No nie wyglupiaj się, nagrywara dvd to podstawa.
Weź wyślij mi twoj nowy dysk i się znajdzie miejsce :p
p.s 3 posty po rząd - sory, pisząc 1 posta nie myslalem o drugim, pisząc drugego nei myślałem o 3 a statsy rosną
p.s2 nie bijcie
a ja ma nagrywareczke Philipsa i tez jestem zadowlony , moj odtwarzacz czyta płyty + , a płyty dvd u mnie w b-stoku chodza po 1zł lub 1,20zł .. sa i inne ale po co przepłacac
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum