Capture The Flag (ctf.pl)  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload


Poprzedni temat «» Następny temat
Help / FAQ
Autor Wiadomość
Adolf 
Robaczek


Wiek: 36
Dołączył: 29 Paź 2002
Posty: 1452
Wysłany: Nie Lut 20, 2005 12:00 pm   Help / FAQ

Zaniedlugo na forum pojawi sie nowy dzial - Help / FAQ. Jezeli ktos jest zainteresowany i chcialby pomoc w tworzeniu takiego podforum, to niech tutaj postnie cokolwiek :) Wymagania ? Znajomosc q2 ( ctf przede wszystkim ) i troche wiecej wolnego czasu. Oczywiscie to tylko formalne sprawy, bo kandydatow wybiore osobiscie. Mniej wiecej sie orientuje kto co potrafi, musze jednak wiedziec komu sie chce :)
Dzial ten powstaje po to zeby troche odciazyc glowne forum ctf.pl, jak i zapobiec zadawaniu oczywistych pytan przez osoby poczatkujace ( sa takie ? ) czy tez osoby, ktorych goglowanie boli :)
Co bedzie w tym dziale ? Wszystko. Poczawszy od prostych i podstawowych komend ( use grapple, czyli jak wlaczyc ninja rope / linke / harpun ), po problemy zwiazane stricte z q2 i nie tylko ( synchronizacja pionowa ... konfiguracja nowych klientow, skrypty, itp ).
_________________
 
 
 
-rc-AZES
nofik


Dołączył: 12 Wrz 2004
Posty: 145
Skąd: 21°09E 51°24N
Wysłany: Nie Lut 20, 2005 12:35 pm   

/add me.
_________________
"War is as much a punishment to the punisher as it is to the sufferer." Thomas Jefferson
"I have never advocated war except as a means of peace." Ulysses S. Grant
 
 
 
PIELUCHA
Śliweczka


Dołączył: 10 Lip 2003
Posty: 218
Skąd: Poznan
Wysłany: Nie Lut 20, 2005 10:21 pm   

jest sens w ogole cos takiego robic ?
jest na ctf.pl ctf guide...chyba styka...tak mi sie zdaje..na nowych graczy bym nie liczyl...bo kto proocz naszych znajomych ma pojecie o tym ze ktos wogole w q2 trzaska wogole na sieci ?
 
 
 
Adolf 
Robaczek


Wiek: 36
Dołączył: 29 Paź 2002
Posty: 1452
Wysłany: Pon Lut 21, 2005 6:35 am   

Ja widze sens w bezsensie.
Duzo osob ma nadal problemy z synchronizacja pionowa albo niektorzy nie potrafia dobrze skonfigurowac r1q2 czy hw ( niektorzy nie lubia readme czytac ;) ). Wiec imho to moze byc przydatne, szczegolnie ze trzeba miec nadzieje, ze pojawi sie ktos nowy, a wiem ze co jakis czas widac 1-2 nowe mordy :). Anyway, to nie ma byc guide jak grac w ctfa!, tylko zbior przydatnych informacji o tym jak grac w q2 efektywniej :)
_________________
 
 
 
PIELUCHA
Śliweczka


Dołączył: 10 Lip 2003
Posty: 218
Skąd: Poznan
Wysłany: Pon Lut 21, 2005 6:45 am   

heheh ....dawac ino szybko cos o holly :P nie chce mi sie gowna robic w sumie :) atak btw...pomogl bym ale czasu malo ;)
 
 
 
vitez
Warsaw Cop, Zawisza Zbanowany

Dołączył: 12 Gru 2002
Posty: 1429
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Lut 21, 2005 6:54 am   

Niedlugo w jakiejs gazetce ktos cos pisal ze bedzie artykul o q2... znowu troche mieska przybedzie. Dzial moze sie przydac.

Ja jak bede sie nudzil moge cos napisac... np posklejac do kupy to co tam plodzilem niedawno o r1q2 ...
_________________
"Dzięki Internetowi dowiedziałem się jak wielu idiotów jest na świecie" - Stanisław Lem 1921-2006
Fejki : "Czy rozumiesz choc troche logike tych czynow? NIE MA LITOSCI DLA SKUR*SYNOW!!!" - Kazik na Żywo
 
 
Prezes_Kiler
Jabłuszko


Dołączył: 02 Gru 2004
Posty: 562
Skąd: P(r)oland/Gdańsk
Wysłany: Pon Lut 21, 2005 7:02 am   

o tym riq2 bardzo by się przydało :]
_________________


 
 
 
vitez
Warsaw Cop, Zawisza Zbanowany

Dołączył: 12 Gru 2002
Posty: 1429
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Lut 21, 2005 9:33 am   

Cytat:
o tym riq2 bardzo by się przydało :]


Tobie oraz w watku o CB na forum juz napisalem wszystko co sie dalo... reszta to kwestia indywidualnych testow i dopasowan.

Btw... ode mnie z 10 osob w klanie tylko 1 miala problem z dopasowaniem r1/hw ... ciekawe...
_________________
"Dzięki Internetowi dowiedziałem się jak wielu idiotów jest na świecie" - Stanisław Lem 1921-2006
Fejki : "Czy rozumiesz choc troche logike tych czynow? NIE MA LITOSCI DLA SKUR*SYNOW!!!" - Kazik na Żywo
 
 
-rc-AZES
nofik


Dołączył: 12 Wrz 2004
Posty: 145
Skąd: 21°09E 51°24N
Wysłany: Pon Lut 21, 2005 10:24 am   

Moje ustawienia r1q2:
Kod:

// R1Q2
set cl_smoothsteps "2"
set cl_async "0"
set cl_maxfps "120"
set r_maxfps "120"
set cl_drawfps 1
m_fixaccel 0
m_directinput 0
netgraph 0
set vid_ref r1gl
vid_restart


No i musialem jeszcze to dorzucic do CFG bo mi sie jebalo (nie wiem czemu):
Kod:
//OTHERS
set s_khz "44"
set cl_run "1"
set lookstrafe "1"
set lookspring "1"
_________________
"War is as much a punishment to the punisher as it is to the sufferer." Thomas Jefferson
"I have never advocated war except as a means of peace." Ulysses S. Grant
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz załączać pliki na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.6 sekundy. Zapytań do SQL: 11