Capture The Flag (ctf.pl)  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Quake 4
Autor Wiadomość
white05
Wisienka

Wysłany: Nie Kwi 17, 2005 12:48 pm   

hmm,q4 definitywnie nie ! ;) zostaje przy q2 8)

M!ng
Śliweczka
For The Horde!

Wysłany: Nie Kwi 17, 2005 2:15 pm   

Nawet jezeli bedzie ladnie wygladal i wogole, to watpie ze dynamika gry pozostanie taka sama jak w q2, zapewne bedzie przypominala bardziej juz q3, a to mi sie w q3 wlasnie niepodoba.

Adolf 
Robaczek

Wysłany: Sro Kwi 20, 2005 11:25 pm   

Imho dynamika w Q3 nie byla az taka zla, byla po prostu inna niz w q2 i q1, a wiadomo ze jak ktos dlugo gral w jedna z poprzednich czesci quake, to potem mu sie trudno przyzwyczaic do czegos nowego. Mi sie zreszta q3 nawet podobal, tylko ze na poczatku nie moglem sie przelamac do grafiki - zbyt cukierkowata jak na pierwszy rzut oka, a potem juz bylo za pozno, zeby zaczac grac w q3 i nadrabiac straty... lepiej bylo w q2 klepac newbiasow ;)
Inna sprawa, ze CTF w q3 na poczatku to byla jakas parodia - brak haka ? To nie dla mnie, ninja rope musi byc i juz, bez tego ctf to nie ctf :). Potem co prawda wyszedl cctf (classic ctf), ale tez bez zadnych rewelacji, mimo ze dodali hak, ale bylo juz za pozno zeby scene ctf w q3 bardziej rozruszac. Wiekszosc wrocila do q2, niektorzy zaczeli grac w ut ctf ( imho nie jest najgorszy, ale jako quaker nie moge lubic unreala .. przeciez ).
No ale wracajac do tematu. Ciezko powiedziec jaka bedzie dynamika w q4 - najprawdopodobniej podobna do tej z d3, bo zdaje sie, ze q4 powstaje na engine d3, a przynajmniej wyglada jak 100% kopia dooma. Scena q3 chce zeby q4 wygladal jak q3, scena q2 jak q2, a q4 to bedzie po prostu q4 - nowa gra i tyle. Dynamika w tej grze nie bedzie problemem ( chociaz ja tez chcialbym ta z q2 ). Problemem bedzie to jak zrobia CTF, bo chyba wiekszosc z nas czeka wlasnie na ten mod. Reszta to juz sprawa drugorzedna - bronie, techy, armory ... przyda sie jakis powiew nowosci, ale jak spieprza ctf, to prawdopdoobnie q4 nie zagosci na moim hdd zbyt dlugo.
Obawiam sie tylko jednego - magii tytulu. Wiadomo, ze kazdy quake byl inny, ale kazdy quake byl dobry i jakby nie patrzec, kazdy quake byl gra przelomowa. Tyle ze ... ze pierwsze 3 czesci robil ID software z carmackiem na czele, a q4 robi ravensoft, ktora dotychczas mial zamilowanie do kamperskich grach, a quake to ma byc dynamiczna gra i bez zbednych bajerow. Wszyscy czekamy na q4 i oczekujemy niewiadomo czego.. a prawda jest taka, ze q4 to moze byc 'gniot' i jak narazie tego oczekuje. Wole sie milo zaskoczyc niz rozczarowac :)

Kazwa 
Malinka
egeszegedre!

Wysłany: Czw Kwi 21, 2005 12:26 am   

Rudolf, Ty to jestes gooooooosc =]

Szybki przeglad przez swiat fpp + wlasne odczucia, to lubie! ;)

vitez
Warsaw Cop, Zawisza Zbanowany

Wysłany: Pią Kwi 22, 2005 9:01 pm   

Adolf ma bardzo podobne odczucia co i ja ... i oczekiwania i marzenia ;) .
W q3 chwilke tez gralem... dm taki sobie, promode przyjemny - klepanie noobow co nie wiedza co to instant switch ;) .. niestety CTF spartolony a chetnych do gry w CCTF nie znalazlem... wiec q3 odszedl w zapomnienie.
A co bedzie w Q4? Oby linka i techy, bajery kolorkowe mozna pewnie powylazac.

M!ng
Śliweczka
For The Horde!

Wysłany: Sob Kwi 23, 2005 2:45 pm   

Adolf, ja jakos juz tak mam ze kosmetyczne nawet zmieny mnie zniechecaja do gry :P Dlatego niegram juz w csa ;) Gralem w 1.5 , jakos tam powoli szlo, ale wszedl 1.6 no i niepotrafilem sie przestawic, choc wszyscy mowia ze to tylko kosmetyczne zmiany. Niemowie ze w q3 dynamika jest zla, ale napewno inna :P Dla mnie q2 jest pod wzgledem dynamiki gry zrobiony idealnie i niewiem czy uda sie cos takiego powtorzyc. ;)

luz
Śliweczka

Wysłany: Sro Kwi 27, 2005 12:37 pm   

a ja w cs'a nauczylem sie z kalacha strzlac, i nie SKAKAC , a kucac ;DDD ;) gra dla mnie, juz nie mam tej energii co ci "mlodzi", "oldschool" musi przy cs'ie odpoczywac... kucasz w rogu, robisz herbate, zjesz cos ;) ... i <PAC> headshot, i tak 5 min... ;) nawet na zmiane mozna ksiazke czytac... polecam dla "starych wyjadaczy" ;)

Przepraszam za calosc wypowiedzi ktora jest calkowicie OFf TOPIC :>

*we ride together, we die together - bad boys for live - [S] owned you. ;)

Joseph
Śliweczka

Wysłany: Sro Kwi 27, 2005 10:26 pm   

Nie wierzę w sukces Q4 mimo, że nie zagłębiałem się w temat... ale już po Q3 widać, że gry tego typu zmierzają w bardzo złym kierunku :)

Ja takie ewolucje przeżyłem na przykładzie Warcrafta, Starcrafta, Diablo I, Broodwara, Diablo II, Warcraft 3, Diablo II LoD, WoW. Wszystko to zrobione przez Blizzarda. No i of kors jeśli już do czegoś wracam, to SC/BW na necie i War II w singla :P

Ja to wiem, że dla mnie Q2 będzie forever i nawet Q16 tego nie przebije :)

Howgh!

M!ng
Śliweczka
For The Horde!

Wysłany: Czw Kwi 28, 2005 9:31 am   

luz, tak apropo to napewno w cs`ie nie poskaczesz sobie jak w quakeach, ale jezeli juz skaczesz, to i odrazu kucasz ;P

Ostatnio zmieniony przez M!ng Pią Kwi 29, 2005 6:25 am, w całości zmieniany 1 raz  

Joseph
Śliweczka

Wysłany: Czw Kwi 28, 2005 9:42 pm   

"paroppo" ? mi się wydawało, że to szło: "gerappa"

SiDq
Jabłuszko

Wysłany: Pon Maj 02, 2005 7:11 am   

Wprawdzie to nie o quake4, ale dotyczy w pewnym stopniu "nas".
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=19239

Adolf 
Robaczek

Wysłany: Czw Maj 05, 2005 1:10 pm   

http://planetquake.ingame...?&newsid=236425
Skan artykulu od seite1 do seite9 ;)
Powiem tyle - nie jest zle :)

vitez
Warsaw Cop, Zawisza Zbanowany

Wysłany: Sob Maj 07, 2005 11:17 pm   

Sid mnie wlasnie przekonal do zakupu Dooma3 (przetestuje nim kompa przed Q4 :> ) a ze Q4 biore to juz pewne od dawna :>

-rc-AZES
nofik

Wysłany: Pon Maj 09, 2005 11:59 am   

http://pc.gamespy.com/pc/quake-iv/611006p1.html

-rc-AZES
nofik

Wysłany: Pon Maj 09, 2005 11:59 am   

http://pc.gamespy.com/pc/quake-iv/611006p1.html

Odpowiedz do tematu