Capture The Flag (ctf.pl)  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Quake 4
Autor Wiadomość
Vea
Śliweczka

Wysłany: Pon Maj 09, 2005 12:28 pm   

Tez nie wierze w sukces q4... jesli bedzie to gra pokroju cs przy ktorej podchody trwaja 20 min gra jakies 15 sek... i znof to samo... 0 dynamiki... mozna grac w cs w zminimalizowanym oknie gadac na gg i ogladac tv...
Co do nowosci... wszystkie tam gry III, IV, VII itd... zachwycaja grafika i tyle... przerost formy nad trescia... ;)
Ja tam wole Warcrafta II Quake II... i w sumie 0 nowosci... No ale czekam bo to w sumie QUAKE... przegram pogram zostawie...
i q2 rzadzi... :) jedyna tak dynamiczna gra...
so let me go"

Adolf 
Robaczek

Wysłany: Pon Maj 16, 2005 3:42 pm   

Vea twoj brak wiary to po prostu brak znajomosci podstawowych faktow ;)
Zacznijmy od tego, ze Quake 4 napewno odniesie sukces ( magia tytulu ), wiec to nie jest kwestia wiary nawet hehe. Napewno tez Q4 nie bedzie gra pokroju CS, bo przede wszystkim sama nazwa zaprzecza takiemu czemus, a po drugie, wszystkie czesci quake mialy jedna wspolna ceche - wlasnie dynamike i co by nie mowic, o ten aspekt nie warto sie martwic wogole.
Co do grafiki ... to trzeba sie pogodzic z tym, ze teraz podstawowym wyznacznikiem gier jest grafika. Ludzie oceniaja gry po samy screenach i dlatego zadna nowosc na rynku nie moze miec przestarzalej grafiki. Oczywiscie mi sie to tez nie podoba, wiekszosc developerow zapomina o tym, ze gra to nie sam silnik graficzny, ale na szczescie Ravenowi zalezy na opini publicznej i biora pod uwage kazda opinie ( no... napewno ta najbardziej rozpowszechniona ).
Jeszcze jedno. Piszesz ze q2 to jest 'jedyna tak dynamiczna gra'. Heh, prawda jest taka, ze q2 jest najmniej dynamiczny z wszystkich 3 czesci :) Moze ctf troche zakrzywia ten obraz, ale tutaj grapple duzo zmienia. Wystarczy porownac sobie demka q1, q2 i q3 ... q2 to maly zolwik przy swoich konkurentach ;) Wolna rakieta ( jak dla mnie to porazka po calej linii ), brak kontroli lotu ( oczywiscie jest, ale nie defaultowo na serverach ) i wolna zmiana broni ( weaponflags z ctfa wcale tak duzo nie zmieniaja, powinien byc insta switch ) - ty to nazywasz dynamika ?:)

kazpex 
NASA

Wysłany: Pon Maj 16, 2005 10:25 pm   

ciekawe jak tam wymagania sprzętowe......

vitez
Warsaw Cop, Zawisza Zbanowany

Wysłany: Wto Maj 17, 2005 7:39 am   

Cytat:
ciekawe jak tam wymagania sprzętowe......

Ja sie o nie nie martwie :D :twisted: , nowego kompa wlasnie pod q4 skladalem... a wlasnie, mialem sprawdzic jak mi Doom3 smiga.

Vea
Śliweczka

Wysłany: Wto Maj 17, 2005 3:45 pm   

Tak wiem Adolf patrzylam na q2 pod katem ctf... w q3 za malo gralam zeby trafnie ocenic ktora z nich jest bardziej dynamiczna... uwazam ze q4 nigdy nie zdobedzie tylu zwolennikow co q2... moze sie myle kto wie ;]
Jesli q4 nie bedzie pokroju cs to bardzo sie ciesze... nienafidze cs ;P
;]
so let me go"

Yokai 
Jabłuszko
(_)/////D

Wysłany: Wto Maj 17, 2005 10:18 pm   

hm...duzo by mozna filozofowac-q4 odniesie sukces czy nie odniesie to tesh bedzie zalezne od osobistego spojrzenia danego czlowieka...jednego bedzie przyciagala grafika, efekty swietne tekstury itp itd etc....ale komus innemu wrecz przeciwnie moze to przeszkadzac ...zadnej ameryki nie odkrywam-ale czasem gorsza grafa i efekty nadrabiaja grywalnosc i klimat gry...jak dla mnie to jest wazniejsze...grywalem w q3, gram troche w call of duty-fajne gry...ale tak na dluzsza mete-to gram i bede gral chyba tylko w q2..

q2 ma to cos :wink:

Vea
Śliweczka

Wysłany: Wto Maj 17, 2005 11:17 pm   

q4 moze wygladac jak chce miec dynamike jaka chce... mnie i tak od q2 nic nie ruszy... ;] Kawal czasu tej grze poswiecilam... ;]
so let me go"

M!ng
Śliweczka
For The Horde!

Wysłany: Sro Maj 18, 2005 9:54 am   

Vea, o prosze , Jakie poswiecenie :) Ja to po pierwsze niemam spretu na q4, ale jzeli nabede nowy sprzet, ( no i wyjdzie juz ctf pod q4 :P ) To moze potestuje. Choc i tak jakos niewidze rewelacji w tym q4. ;)

Adolf 
Robaczek

Wysłany: Czw Maj 19, 2005 10:06 pm   

Jeszcze cieple - trailer z E3.
http://planetquake3.net/d...etails&lid=2178
http://www.nofrag.com/fichiers/quake4/videos/1010/
Sam dopiero sciagam, wiec nie wiem jak to wyglada :)

-rc-AZES
nofik

Wysłany: Czw Maj 19, 2005 10:24 pm   

Stare to juz :P

vitez
Warsaw Cop, Zawisza Zbanowany

Wysłany: Pią Maj 20, 2005 12:51 am   

Obejrzalem... ciemne cos :? , mam nadzieje ze bedzie gl_modulate itp 8)

-rc-AZES
nofik

Wysłany: Pią Maj 20, 2005 1:15 pm   

r_gamma a nie gl_modulate :O

f3jk
Śliweczka

Wysłany: Nie Maj 29, 2005 11:53 am   

jezeli to bedzie na engine D3, i bedzie mialo klimat jak D3, to to bedzie wielki niewypal:/, engine moze byc aczkolwiek za bardzo wycukierkowany i wybajerowany, a z tych trailerow to widze ze to D3 tylko inne modele:/, czyli jak dla mnie bieda. Oby sie bardziej postarali niz przy robieniu Dooma. No i GRAPPLE ma byc :D Raven, Id do dziela. 8)

Adolf 
Robaczek

Wysłany: Nie Cze 05, 2005 12:43 pm   

Kolejny artykul ... http://pc.gamespy.com/pc/quake-iv/622407p1.html

Matrix^^
Jabłuszko

Wysłany: Nie Cze 05, 2005 1:36 pm   

Zapewne q4 bedzie na 6plytach kosztowalo 200zl i bedzie sie trzymala cena przez 2lata a w dodatku nie bedzie mozna przegrac bo beda zabezpieczenia o ktorych swiat nie slyszal

Odpowiedz do tematu