tak naprawde to tylko ja jestem ten zly i tylko ja kopalem i banowalem
przyznaje sie do tego.
Ja nie wiem co Wy tak sie przejmujecie.... nie macie ciekawszych rzeczy do roboty ?
fajnie widziec, ze jednak ludzie sie jeszcze interesuja tym co sie dzieje . Jest nadzieja ;]
szyna-w zasadzie racja ... moze i przesada-ale to jednak jest wkurzajce musisz przyznac kiedy jakis nastoletni lebek kaze ciagnac laske swoim starym polowie serwa ;p
moze i sie czepiam-to byla tylko propozycja z moje strony nic ponad to..ale trudno sie gra for fun kiedy ci psuja krew zamiast sie bawic(bo chyba do tego to sluzy ostatecznie;p)..
btw-widzisz banowales i kickowales jak sam mowisz-wiec jednak Ciebie tez to mniej lub bardziej wkurzalo prawda?;]
Yokai - ja tak zawsze robilem, tzn shutupy za nadmierne bluzganie. Probowalem nawet tlumaczyc dlaczego... dzieki temu wiekszosc naszej cool-ziomalskiej sceny mnie teraz nienawidzi, bo przeciez "zyjemy w wolnym kraju, wchodze na serv se poskakac for fun, polamic i pobluzgac i zaden Vitez nie bedzie mi mowil co mam robic wiec spierdalaj Vitez" . I wez tu gadaj z takimi .
_________________ "Dzięki Internetowi dowiedziałem się jak wielu idiotów jest na świecie" - Stanisław Lem 1921-2006
Fejki : "Czy rozumiesz choc troche logike tych czynow? NIE MA LITOSCI DLA SKUR*SYNOW!!!" - Kazik na Żywo
_________________ "Dzięki Internetowi dowiedziałem się jak wielu idiotów jest na świecie" - Stanisław Lem 1921-2006
Fejki : "Czy rozumiesz choc troche logike tych czynow? NIE MA LITOSCI DLA SKUR*SYNOW!!!" - Kazik na Żywo
a wlasnie.. bo tak naprawde to zaczelismy od dupy strony.
czyli od personali, a nie programu! (prawie jak rzad RP )
dlatego proponuje, uniewaznic wybory adminow, i zaczac od programu.
czyli po prostu zaczac wymieniac to czego oczekujemy od adminow.
najpierw stworzmy zasady, a pozniej dobierajmy do tego osoby.
bo w sumie moze nawet dla takiego nerwusa jak Szyna tez znajdzie sie stolek
Lepper bedzie rzadzil, to czemu nie Szyna heheh (no offence)
do takiego wniosku sklonily mnie posty Pyza i Yokai.
Pyz:
"A ja Ci powiem Z-Factor, że to jest tak, że tylko Szyna, Vitez i ja się otwarcie przynajemy do kopania. Wielkokrotnie byłem oskarżany o to, że kogoś kopnąłem, za samą obecność na serwerze. Wniosek?"
a wniosek i zarazem postulat jest taki, ze admin ZAWSZE, ale to ZAWSZE powinien uzywac REAL nicka.
i absolutnie kurwa nie wolno kopac spod fejka. (tak jak to robil np. Szyna)
bo kopac to tylko osobiscie, i trzeba za to wziasc odpowiedzialnosc.
bo faktycznie inni admini moga za to beknac .. np. Vitez, na ktorego kazdy kick byl zwalany.
Yokai:
"admin ma pilnowac porzadku na serwie" ... "ze nie glupio by bylo gdyby dorzucic do tego dbanie o troche kultury"
... "jada sie nawzajem w stylu "ciagnij laske flecie swojej matce""
i z tym sie absolutnie nie zgodze ! admin nie jest od tego rzeby kogos wychowywac !
jak ktos kogos jedzie z takiej rury, to jego sprawa, i to tylko ZLE o nim swiadczy.
kurcze, wszyscy jestesmy ludzmi, i adrenalinka oraz testosteron robi swoje
czasami komus puszcza nerwy, np. po zlym dniu or smt. trza sie wyzyc.
ja to rozumie, i nie widze powodu, rzeby kogos za to kopac.
ale z drugiej strony cos w tym jednak jest, wezmy np. Kazwe, ktora Sarcia zablokowala w tunelu
z megalifem. oj... to moze wkurwic pewnie tez poleciala sroga wiacha
no i co w takim wypadku ma zrobic admin ?
ja nie widze innego rozwiazania jak zapytanie sie innych grajacych osob na serwie.
niech to bedzie taki mini vote, czy kogos kopnac i zbanowac, czy nie.
np. Kazwa krzyknie: kurcze jakis lamer mnie blokuje w tunelu, admnie pomoz.
no i admin slucha innych. 4 ZA kicknieciem, 2 przeciw .. przeglosowane i basta.
admin robi egzekucje (spod real nicka) i ostro jedzie, levelban od razu.
albo np. Yokai pisze na servie, ze jakis fejk zwyzywal go od najgorszych. i znowu
admin slucha innych co zrobic z takim delikwentem. jesli wieszosc bedzie za kickiem, to
nie ma co sie obcyngalac i kicka mu !
a wiec proponuje zaczac dyskusje nad tym co admin powinien i czego nie powinien robic.
generanie nad "programem"
moje propozycje:
1) Admin zawsze, ale to zawsze musi uzywac REAL nicka.
2) Admin powinien wysluchac opini innych osob grajacych na serwerze,
przed podjeciem decyzji. (tyczy sie kickniecia, bana, a takze np. zmiany mapy)
3) Admin nie ma prawa toczyc osobistych wojenek z kimkolwiek.
4) Admin to nie zasluga, tylko obowiazek.
5) Admin nie jest na zawsze, i ludzie (wiekszosc) moze odebrac admina komus
6) po szuste nie kradnij (adminow) nie morduj i nie cudzoloz
7) Admin ma pelne prawo byc bezlitosnym wobec fejkow. oraz ma pelne prawo olac
prosbe kazdego fejka (no chyba, ze kilka osob na servie powie, ze to jednak nie jest fejk)
wtedy znaczy ze admin sie nie zna na fejkach
itd.
dawajcie swoje propozycjie
_________________ ^
Z-Factor
_____________________________________________________________________________________
"sztuka jest jak gowno, tego sie nie rozumie to sie czuje"
Mi nie chodzilo o to azeby nie przeklinac. Slowa typu "o zesz kurwa, "ja pierdole", czy polish przecinek "kurwa" (na przyklad) wcale mi nie przeszkadzja. Zadna to chluba ale tez ich uzywam. Mowilem tylko o czestych, niepotrzebnych irytujacyh fludach. Zwroc komus o cos uwage(tez na przyklad) a konczy sie to tak"
"wypierdalaj huj ci w dupe smierdzisz idz caignac fleta i wypierdalaj"
albo
"buahahahhaah (inteligenty okaz smiechu) a pote pauza grozy... i zniw buahahhahah"
albo
"wy kurrwa cwele pierdolone grac nie umiecie" , "ty jebany cwoku odawaj kurwa moego pierdoloonego psa jhuju"
no Factor-kiedy tak z ok 15 osob na serwie komentuje hm...8..noto gra zaczyna denerwowac nawet mnie spokojnego ;p nie mowiac ze dla mnie to jest zenada i tyle-sorki. Mi naprawde nie chodzi tylko o Yokaia, czy ktos do mnie bedzie "mowil" czy nie, ale glownie o caloksztalt.
Ale jesli Tobie lub innym to nie przeszkadza...no coz..jak tam chcecie. To Wasz wybor-ok, kazdy gra jak lubi
to tyle co chcialem powiedziec ;]
odnosnie Twojego pomyslu. Jest dobry, propozycje tez jak najbardziej..ale nie wiem czy sie to odbije w rzeczywistoci wiec narazie sie wstrzymam z wymienianiem swoich propozycji
[quote]ale z drugiej strony cos w tym jednak jest, wezmy np. Kazwe, ktora Sarcia zablokowala w tunelu
z megalifem. oj... to moze wkurwic Smile pewnie tez poleciala sroga wiacha Smile[quote]
Słabo gniłem gdy właczyłem chase kazi ;d ;d ;d
Ja bym na to nie wpadł ;d
JA bez admina wszedłem do lbue i zabijając sarcie [apropos podobno to był jakiś fake a nie ona...] uwolniłem kazwe ;d [bohater ;d ]
Admin by kicknął albo zrobił forceteama blokującego i po ptakach...
1) Admin zawsze, ale to zawsze musi uzywac REAL nicka.
Jak tego sprawdzisz? Myslisz, ze bedzie sie komus chcialo ciagle wertowac logi?
Cytat:
2) Admin powinien wysluchac opini innych osob grajacych na serwerze,
przed podjeciem decyzji. (tyczy sie kickniecia, bana, a takze np. zmiany mapy)
Gdzie co 3, w porywach co 4 gracz, gra w q2 pod wplywem alkoholu, narkotykow lub ma strasznego dola bo dziewczyna go rzucila i ma nerwa. Co za tym idzie pierdoli go co ludzie pisza. I co? Admin ma sie takich pytac "przepraszam, czy powinienem dac <nick> kicka?"... Czlowieku, get real, 3/4 ludzi sra na to co sie dzieje, wpada poszczelac sobie do ludzikuff ....
Cytat:
3) Admin nie ma prawa toczyc osobistych wojenek z kimkolwiek.
Nie da rady temu zapobiec, natura czlowieka jest zupelnie inna. Mozesz sie Ty, Yokai i kazdy inny zarzekac, ze nigdy Wam nerwy nie puszcza i sie powstrzymacie, a ja dam sobie reke uciac ze predzej czy pozniej cos Wam sie wymsknie.
Cytat:
4) Admin to nie zasluga, tylko obowiazek.
No, a jak admin czyni swoja powinnosc - najpierw prosi, zostaje zignorowany, prosi znowu, ignore znowu, kopie, zostaje obrzucany bluzgami.. po kilku takich sytuacjach przestaje prosic tylko dziala, wszak tez jest czlowiekiem i ma granice swej wytrzymalosci... to potem sa takie posty typu 3/4 w tym topicu.
Cytat:
5) Admin nie jest na zawsze, i ludzie (wiekszosc) moze odebrac admina komus
Moze z 50% osob grajacych w q2ctf w polsce ma pojecie o istnieniu tego forum, z czego polowa regularnie je czyta. Rozpromowac forum? Dzialaj. Have fun, good luck.
Cytat:
6) po szuste nie kradnij (adminow) nie morduj i nie cudzoloz
Toc to q2 a nie The Sims.
Cytat:
7) Admin ma pelne prawo byc bezlitosnym wobec fejkow. oraz ma pelne prawo olac
prosbe kazdego fejka (no chyba, ze kilka osob na servie powie, ze to jednak nie jest fejk)
wtedy znaczy ze admin sie nie zna na fejkach
Ta? I co wpadnie jakis typ "f3jk" i powie "ej ziomy to moj real nick", bo sobie zmienil pol roku temu? (czysty przyklad, a mamy kilka takich kwiatkow na naszej scenie.. ja moge zmieniac mojego real nicka codziennie!)
Cytat:
itd.
dawajcie swoje propozycjie
Lepiej nie. IMO takie cos powinno sie odbyc wsrod zamknietego grona, wybranego przez zwierzchnika coolnetu, aka Orlana, a nie "dajcie wladze masom". Pomijam fakt, ze nigdy nie dogodzisz wszystkim. Lepiej Ci powiem - jacykolwiek admini nie beda, zawsze znajdzie sie jakas grupa narzekajacych.
Kod:
Disclaimer
Powyzsza tresc jest moja subiektywna opinia na wypowiedz Z-Factora, wszelkie kopiowanie, cytowanie, powielanie, udostepnianie i rozpowszechnianie bez zgody autora jest zabronione.
Prezes_Kiler:
Admin by kicknął albo zrobił forceteama blokującego i po ptakach...
a potem na forum flame "Ty lamo kopnales mnie jak mnie nie bylo przy klawiaturze jebany chuju kurwa zabierzcie temu frajerowi admina!!!!!!! noob kurwa pedal jebany w pizde szmaciarz".
A tak btw.
Mnie zajebiscie irytuje to jak Z-Factor ciagle wylatuje z coolnetu za flooda, mowilem mu by naprawil config "nie chce mi sie" ... Jak dostane admina to Z-Factor'a bede banowal dopoki nie naprawi configa, bo spamuje mi chat tym wylatywaniem z servera i wracaniem, a wina jest ewidentnie po jego stronie a nie servera. No i co, zrobie tak.. To potem Z-F wpadnie tutaj plakac, jaki to pyz niedobry bo bezpodstawnie banuje Z-F'a
-na wulgarne odzywki proponuje zastosowanie kar panujacych na boisku pilki noznej - zolta kartka (shutup) dla obu panow... przy kolejnej probie (np wyjscie i wejscie z servera i w dalszym ciagu jazda) - red one...
-q2ctfpl jest tak mala scena ze zawsze mozna dojsc do tego kto uzyl admina... jezeli raz spod fejka admin zostal uzyty to po interwencji taki delikwent wiecej juz uzywac go nie bedzie...
jasne i surowe kary za zlamanie zasad powinny byc najlepsza przestroga dla osob ktore chca przekroczyc granice 'dobrego smaku'... i adminow i grajacych...
1.ciagle wertowac logi? raz zostanie zlapany i po ptakach... (przy zastosowaniu wlasciwych kar za przegiecie paly)
2.mala scena/admin zna praktycznie wiekszosc grajacych i zawsze sie trafi ktos kto nie bedzie zaaferowany TYLKO gra... odpowie i zgoda - pomysl dobry...
3.admin powinien byc czysty jak łza... a pod osobistymi wojnami i stwierdzeniem nie da rady kryja sie kicki bez powodu...
4.znowu chowanie sie za slabosciami czlowieka... uwazasz ze nie sprostasz? powiedz ze nie chcesz admina bo nie dasz rady...
5.jezeli interesujesz sie ta gra-scena wiesz o istnieniu tego forum... nie chce ci sie zalogowac/wypowiadac - twoja strata... bedziesz mial pretensje do admina i bedziesz chcial cos z tym zrobic? musisz sie tutaj wypowiedziec... sprawa oczywista...
6.factor mial na mysli chyba przekazywanie innym swoich hasel...
7.admin chyba wie kto jest fejkiem a kto nie... watpie zeby zielony koles dostal admina...
btw mozna zrobic oddzielny topic dlaczego admin kopnal kolesia... zawsze okazja do przeczytania ciekawego flame-a
zawsze istnieje dobre rozwiazanie... trzeba tylko chciec...
yokai... 'przecinek' - kurwa to niestety smutna rzeczywistosc slyszana w pojazdach komunikacji miejskiej...
z argumentami pyza w większości się zgadzam,
tylko nie z tym ostatnim ;d
bo wiesz co mi mógłby zrobić koleś który wpierw stojąc utrudnia gre apóźniej jeszcze mnie bluzga na forum za zrobienie porądku ;d
<naskoczyć> ;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum