Oceny to w sumie dobry pomysl, chociaz ja wole pisac tylko dobrych filmach, a krotki komentarz imho jest zawsze fajny. Chociaz z checia skrytykuje pare gniotow, dla zasady i wlasnej satysfakcji :D
Co do samych filmow, to imho teraz wiekszosc nowosci to slabe filmy i nie warto o nich nawet wspominach, chyba ze ktos jest maniakiem kinowym i oglada poprostu wszystko. Ostatnio pojawia sie moze jeden dobry film na miesiac ... chociaz obawiam sie, ze 'miesiac' tu zdecydowanie nie pasuje. Zreszta ja zarzucilem paroma koreanskimi produkcjami, mimo ze nie najnowsze, to chyba warte obejrzenia. Chyba ze wszyscy te filmy juz widzieli, to jestem mile zaskoczony ( tylko po co mam siebie oklamywac :D ).
Nie wiem czy ktos pisal - Monty Python rulz.
nie mowiac starym angielskim serialu z Pania Bukiet (czy żakiet) w tle...
no i do tego hotel zacisze i przeboje jasia fasoli
Nie wiem czy ktos pisla o tym filmie ale przed chwial go widzialem i pomyslalem ze musze podac ten tytul Green Streets Hoolignas wypas film o "ekpiach" z Anglii
_________________ i'm evil so don't fuck with me niach niach
Zaczynam wlasnie oglądać właśnie wersje reżyserską TOLKIEN'a. Jedyna 12cd i każdy odcinek, nie jest okrojony tak jak w kinie. Trwa ponad 4 godziny. Może skończę do końca tego roku
Tzn. chodzi ci o LOTRa, bo Tolkien do jednego utworu sie nie ograniczyl w swoim zyciu ;) Afair w director's cut dodali sporo scen, ktore wyjasnialy niektore akcje, szczegolnie tym ktorzy nie czytali ksiazki. Za to w ostatniej czesci dodali chyba z 20 minut napisow ;d
To ja moze jeszcze 2 filmy dopisze, ktore w jakis sposob ominalem kiedys:
- The Insider - Michael Mann + Pacino ... dawno nie ogladalem tak dobrego filmu, ktory byl tak kurewsko nudny i przez caly czas myslalem ze go wylacze, ale nagle sie skonczyl. Naprawde dobry kawal kina. Nie polecam go jednak wszystkim, bo wiem ze odpadniecie dosyc szybko. Trzeba sie tez przyzwyczaic do dziwnego sposobu krecenia filmy by Mann - te zblizenia kamery czasami doprowadzaja do szalu :)
- Barton Fink - bracia Coen oczywiscie. Bardzo oryginalny filmik, aczkolwiek znowu z serii 'moze zanudzic na smierc', jednak dla tych co wytrzymia poczatek czeka porzadna jazda. Film moze lekko tragiczny, ale ostatnia scena z Goodmanem pozamiatala kur**
nie wiem czy juz ktos ten film proponowal czy nie - jesli nie to macie dzis okazje go obejrzec. Mianowicie chodzi mi o "Jak rozpetalem II wojne swiatowa" - leci dzis na polsacie o 19 30 - super komedia
[quote="Yokai"]nie wiem czy juz ktos ten film proponowal czy nie - jesli nie to macie dzis okazje go obejrzec. Mianowicie chodzi mi o "Jak rozpetalem II wojne swiatowa" - leci dzis na polsacie o 19 30 - super komedia [/quote]
Potwierdzam.... swietny film, ale to w sumie nabijanie postow bo watpie zeby sie znalazla osoba ktora nie widziala tego filmu i by sie jej nie podobala... ?;) heheheheh
_________________ -=[ Panic Fear Makers ]=- and -=[ Slaves of Pain ]=-
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum