zamierzam kupic se aparat cyfrowy : P pytanie do osob ktore sie conieco na tym znaja:
Otoz mam do wyboru 6 aparatow:
Minolta Dynax 5D
Nikon Coolpix 8700
Canon EOS 300D
Canon Power Shot S2 IS
Fuji Fine Pix S9500
Minolta A200
przeczytalem juz poszczegolne recenzje i no niby aparaty sa podobne : ], Jednak gdyby ktos mial stycznosc z jakims z tych aparatow i moglby powiedziec jak sie sprawuje, bylbym rad :]]]
odnosnie aparatow, ktore wymieniles jestem w stanie powiedziec tylko tyle co pisze w recenzjach-zmierzam jednak do tego, ze gdybys chcial kupic cos w miare taniego (430 zl) to polecam HP r507. Sam sie w to cus zaopatrzylem i sprawia sie calkiem calkiem. Nie jest to cud techniki - ale za taka cene to bardzo dobra oferta. Zdjecia sa w dobrej jakosci, ma sporo modow i jest bardzo maly
_________________ Is it cuz they like my gangsta walk?
Is it cuz they like my gangsta talk?
Is it cuz they like my handsome face?
Is it cuz they like my gangsta ways?
Whatever it is, they love it
Wysłany: Nie Lut 19, 2006 10:32 am
..buhehehe teg nie widzialem
cos im sie pojebalo..albo to przez ta torbe
_________________ Is it cuz they like my gangsta walk?
Is it cuz they like my gangsta talk?
Is it cuz they like my handsome face?
Is it cuz they like my gangsta ways?
Whatever it is, they love it
Z tej listy to zdecydowanie Minolta Dynax 5D . Mam sie rozpisywac dlaczego?
Z innej manki - to lustrzanka, z wymiennymi obiektywami. Czyli efekty z wbudowanym obiektywem moga byc takie sobie... jakbys mial drugie 2000 na obiektywy to polecilbym ci komplet: Tamron 17-35 2.8-4 , Minolta 50 1.7 i Sigma 70-300 APO DG .
Karty pamieci - Sandisk Ultra II 1GB ze dwie sztuki najlepiej (tanieja obecnie).
A tak w ogole to... za tydzien beda duuuuze targi w USA i po nich w ciagu jakichs 2 miesiecy spadna ceny bo nowe modele moga wejsc, bo konkurencja obnizy ceny itp. Jesli ci sie bardzo nie spieszy to i z 500zl moglbys zaoszczedzic na cierpliwosci.
Z jeszcze innej manki - jesli nie chcesz sie bawic w obiektywy itp pierdoly zwiazane z lustrzankami, chcesz miec kadrowanie na obracanym lcd i nagrywanie filmow - to Minolta A200.
_________________ "Dzięki Internetowi dowiedziałem się jak wielu idiotów jest na świecie" - Stanisław Lem 1921-2006
Fejki : "Czy rozumiesz choc troche logike tych czynow? NIE MA LITOSCI DLA SKUR*SYNOW!!!" - Kazik na Żywo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum