>5. Netstata dołącze jak zakumam jak to się robi Wink
netstat -a
>8. Co to winsock? [Please bare with me...]
glowna biblioteka sieciowa windowsa, a wlasciwe zestaw.
czesto rozne badziewia ja podmieniaja, a antyspywary nie zawhe to wykrywaja jest takie gowienko na sieci (zapomnialem nazwy) co potrafi "oczyscic" to. ale uwaga! program jest na tyle glupi, ze jak oczyscicsh czysta bioblioteke..to stracish net wogole
>9.
>-jak ściągałem mapę, to Nocheat 50-99% CPU
>-na specu też 50-99% CPU
>-jak w grze to 80-99% CPU
blee, zle dziala nocheat, to raczej nienormalne aby proces w taki sposob
zawlashczal sobie moc procesora.. chyba to jest klucz do rozwiazania, przynajmniej w chwili obecnej na to bym stawial.
(temat przeskoczyl na gg, jak sie uda wnioski wypishemy na forum)
ps
tp lacza masakruja ale chuck korzysta tylko z crowleya
_________________ "to zdjecie nie jest moje.. pytanie czyje? "
u mnie opciaza procka na 100% i z nocheat'em i standardowym q2 , myslalem ze moze to byc cos z grafa, ale po wymianie na radeona zachowuje sie tak samo.. problem musi byc w czyms innym
od jakiegos roku mam lacze przez crowley, (dwa lata temu mialem przez netie) fajnie chodzi ale wszystko co dobre sie konczy bo od 1 kwietnia bede mial gts :/
Aha jesli nocheat czy inny kwak obciaza wam procka na 100% i przy tym przegrzewa sie procek to sprobujcie obnizyc priorytet procesu (ctrl+alt+del menedzer zadan i tam zmienic na nizszy niz normalny).
Ja tak walczylem z q4 jak mi wiatrak Zalmana siadal (tak, tez zrobilem : ) az w koncu kupilem Thermaltake Big Typhoon i zero przegrzewania od wielu miesiecy (ok 35 stopni przy obciazeniu klasy mocny filtr/konwersja w PS lub kompresowanie mp3 lub Quake4/Civ4/Sims2) .
_________________ "Dzięki Internetowi dowiedziałem się jak wielu idiotów jest na świecie" - Stanisław Lem 1921-2006
Fejki : "Czy rozumiesz choc troche logike tych czynow? NIE MA LITOSCI DLA SKUR*SYNOW!!!" - Kazik na Żywo
Najlatwiej to reinstalka windowsow po solidnym formacie i pierwsza rzecza jaka instlaujesz tuz po samych windowsach (zdecydowanie PRZED podpieciem do kompa kabelka z internetem) - instalka firewalla (Zone alarm, Outpost - skuteczna a darmowe) i antywirusa (NOD32 zbiera same pochlebne opinie).
_________________ "Dzięki Internetowi dowiedziałem się jak wielu idiotów jest na świecie" - Stanisław Lem 1921-2006
Fejki : "Czy rozumiesz choc troche logike tych czynow? NIE MA LITOSCI DLA SKUR*SYNOW!!!" - Kazik na Żywo
polecam, szczegolnie gdy ewidentnie czujemy, ze cos nam steruje sygnalem, wypluwa extra paczki, a firewall staje sie ociemnialy, antywir nic nie wskazuje objawy dosc standardowe, np kazde polaczenie sieciowe poprzedzane jest wyslaniem kilku paczek na jakies abstrakcyjne IP, a strony ze znanymi zachodnimi skanerami i softem do sprawdzania (czy nawet skrajnie msupdate) nagle przestaja byc osiagalne sprawdzone
tylko przypominam o rozwadze, bo mozna stracic net
co do sprawy jarka, to raczej nie wina samego systemu a bardziej hard+soft, mial cos sprawdzic i pewnie da znac, plus w2k
co do 100% zajecia procka to.. jest to nienormalne zaden proces, o ile nie wymaga gigantycznych obliczen nie powinien zawlaszczac calej mocy, to jakas kpina moze jakis wyciek ? sprawdzal ktos co sie dzieje ze swapem?
rada viteza bardzo dobra, jezeli to jest jednak "normalne" dla nocheata to pozostaje tylko obnizenie priorytetu.
_________________ "to zdjecie nie jest moje.. pytanie czyje? "
[quote="kaszub"]co do 100% zajecia procka to.. jest to nienormalne zaden proces, o ile nie wymaga gigantycznych obliczen nie powinien zawlaszczac calej mocy, to jakas kpina moze jakis wyciek ? sprawdzal ktos co sie dzieje ze swapem?
rada viteza bardzo dobra, jezeli to jest jednak "normalne" dla nocheata to pozostaje tylko obnizenie priorytetu.[/quote]
ilosc zajmowanej pamieci przez nocheat'a pozostaje taka sama podczas gry a po obnizeniu priorytetu zaczyna sie lagoza , wiem ze nie jest to wina grafy, ustawien dzwieku, grafiky, nocheat'a w samym q2. co by bylo smieszniejsze na zwyklym q2 jest to samo.
na jaka wersje z paczowanego(3.19, 3.20 ?) q2 odpalacie nocheat'a, moze w tym jest senk ??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum