Taki problemik.
Jestem w sieci lan lacze 1mbit DSL 3 osoby, czyli calkiem ok, kiedys byl server-komputer na swiat. Teraz czlowiek co to zalozyl (5X lat ,niekumaty w sprawach informatycznych) zakupil router za 180 pln.. koles mi mowi ze zadnych portow nie blokuje..a ja nie moge w coniektore gierki pograc i podejrzewam ze stoi za tym tan super-fajny router. Mam pytanie w jaki sposob z windowsa sprawdzic ktore porty sa zamkniete, chce mu wydrukowac i pokazac bo juz mnie szlag trafia gdy slysze "czasem urzadzenia tak maja". Nie chce mi sie znow Linuxa instalowac.
Dzieki i pozdrawiam
Turin
_________________ przepraszam ze sie odzywam :>
a i fejkow nie lubie...
a masz IP zewnetrzne czy jestes za natem? sa gry ktore wymagaja by moc nawiazac z Toba polaczenie zwrotne (zupelnie nowe) i z klientem za natem tego nie zrobia - moga jedynie odsylac dane polaczeniem ktore Ty nawiazujesz wczesniej
jesli nie jestes za natem i masz IP zewnetrzne, w takim razie cos jest blokowane - a skoro czlowiek nie kuma nic, to moze nawet nie wiedziec twardy reset routera, nowy firmware i konfiguracja od 0 a nie zmienianie konfiguracji po kims bo to jest po chuju zdeczka
ale swoja droga to pewnie masz nata bo taki router za 180zl moze byc za glupi by robic Ci za bridge'a filtrujacego na takim DSLu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum