"Przepraszamy, serwis napisy24.pl jest chwilowo niedostępny.
Schodzimy do podziemia."
hatak.pl jeszcze istnieje ale pewnie niezadługo, sam im @ wyslalem zeby uważali
Cytat:
Na różnych forach można trafić na różne informacje o tym:
Forum TG, post sam001 napisał(a):
A teraz male info:
-------------------------------
[...] w sprawie bezprawnego rozpowszechniania tumaczeń i napisów do filmów zagranicznych za pośrednictwem sieci Internet na szkodę waścicieli praw autorskich reprezentowanych przez (i tutaj uwaga!) Tomasza sianeckiego, tj o czyn z art. 116 ust. 1 ustawy z dnia 4.2.94' r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych [ble ble ble] postanowi: zażądać wydania rzeczy mogących stanowić dowód w sprawie, a zwaszcza komuterów, dysków twardych, pyt cd, dvd, dyskietek i innych nosnikow danych, a w przypadku odmowy [ble ble ble] dokonac przeszukania pomieszczen zajmowanych przez [...]
Uzasadnienie
Prokuratura rejonowa w s-kach nadzoruje prowadzone przez KMPw S-kach postępowanie w sprawie bezprawnego rozpowszechniania tumaczeń i napisów do filmów zagranicznych za pośrednictwem sieci internet na szkodę waścieli praw autorskich [ble ble ble] Majac na uwadze uzasadnione przypuszczenie iz [tu moje dane presonalne] moze znajdowac sie w posiadaniu przedmiotow dowodzacych powyzszej dzialalnosci zas zabezpieczenie w/w przedmiotow jest niezbedne dla zapewnienia dalszego prawidlowego toku postepowania, nalezalo postanowic jak w sentencji.
Dalej jakies pouczenia.
-------------------------------
Strasznie mnie zdziwilo kto to ten Tomasz Sianecki i jak wklepaem go w wiki to normalnie SZOK!! ulubiony dziennikarz z Szkla kontaktowego
Mam rozumiec ze to wlasnie on wytypowal mnie? Czy moze tylko figuruje w postanowieniu o zadaniu wydania rzeczy i przeszukaniu?
Dodam jeszcze ze cale najscie bylo dosyc dziwne, jako ze dzis mialem mature z chemiii to jako pilny studencina uczylem sie do ok 2 w nocy, potem kapiel i szykowanie sie do snu, wreszcie o 3 rano bach, tak za 15 6 rano dzwonili, tata wyjrzal przez okno i zobaczyl 4 facetow z usmieszkami wiec nie otworzyl im tylko wyszedl spytac sie czego chca a oni z legitymacja ze z policji, bylem nietomny jak mnie budzili, tj
taka o za 5 min 6 rano zaczal mnie budzic ze przyszli panowie w sprawie komputerow, ponoc przez sen odpowiedzialem ze zaraz zejde i przykrylem sie koldra (dodam ze wszyscy stali w pokoju juz) , dobudzili siadlem na materacu, dali mi kartke i rozgladali sie po pokoju juz, czytam raz patrze na nich mowie chwile ze jeszcze raz musze czytnac bo nic nie kumam, czytam i na serio nic nie kumam, wyczytalem tylko ze jak odmowie to moga na sile przeszukac wiec mowilem ze niech robia swoje, oczywiscie zamknalem laptopa i wyszedlem z systemu...
teraz sie nie dziwie czemu omen nie mogl napisow znalezc
Ostatnio zmieniony przez Prezes_Kiler Czw Maj 17, 2007 2:15 pm, w całości zmieniany 1 raz
w sumie jedyne co ogladam (PC) to seriale a filmy to na wielkim ekranie, z regoly nie sciagam do nich napisow bo poprostu jeszcze nie ma, wiec who cares =]
Co by nie pisac, to kazdy praktycznie korzysta z napisow. Nie wszystkie filmy sa po angielsku, a czasami nawet niektore angielskie sa ciezkostrawne ( przyklad serialu House, gdzie napierdalaja jakims kosmicznym medycznym slangiem <- to do Kazwy hehe ).
Mnie najbardziej rozwala, ze cala ta akcja to jest jedna wielka pokazowka. Znajac zycie nic nie udowodnia zatrzymanym osobom ( niska szkodliwosc spoleczna ), a tylko im namieszaja w papierach. Zreszta nawet nie jestem pewien na jakiej podstawie ich oskarza, bo tlumaczenie ze sluchu nie podchodzi raczej pod zadne wykroczenie. Szkoda tylko, ze servery z napisami zaniedlugo beda staly w jakis egzotycznych krajach, ale w sumie po co obracac gotowka w kraju -> zolci jej potrzebuja bardziej niz my :D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum