przy dobieraniu skladow uwazam ze trzeba GLOWNIE pamietac o tym kto regularnie gra a kto nie..wiadomo ze skill plus minus zostaje..ale po pewnym czasie bez gry to nie jest juz to samo...(wiem ze pewnie organizatorzy sa tego swiadomi-tak tylko przypominam )
ja jestem za losowaniem(o ile oczywiscie ma to jakies znaczenie;p) tak jak bylo w ostatniej lidze. troche osob marudzilo i tak tez bedzie teraz ale dogodzic wszystkim nigdy sie nie da. trzeba wybrac najbardziej rozsadne rozwiazanie.
tak czy inaczej dobieranie teamow na wlasna reke bedzie troche nie fair w stosunku do osob ktore sa teoretycznie slabsze(mniej znane)..a to z tego powodu ze jasne jest ze nikt ich nie wezmie..a jesli juz wezmie-to beda sleczec na specu i raz na jakis czas dla przyzwoitosci da im sie 5 minut
rozumiem ze gramy for fun i git o to chodzi-ale prawda tez jest ze kazdy team mniej lub bardziej bedzie chcial wygrac..czy sie do tego jawnie przyzna czy tez nie..
losowe teamy beda wlasnie funem..tak mysle;p
wiec tak teamy beda 6scio osobowe wiec i tak ktos bedzie siedziec na lawce oczywiscie nie moge nikomu kazac sie zmieniac. tyle osob w teamie jest dlatego ze sam pameitam pierwszy cop turnament gdzie bylo po 5 osob w teamie i wiekszosc meczow byla rozgrywana 4 v 4 tak wiec rozumiem ze to nie jest klan i tu dyscyplina poszczegolnych zawodnikow bedize slabsza i dlatego jeden rezerwowy. pozatym koszyki beda wybrane a sklady beda losowane przez bot na ircu badz tez bedziecie musieli mi zawierzyc. o!
Widmo jesio mowie/pisze od ponad 5 lat, a Ty sie dopiero teraz zauwarzyles To tak jak zel od wiekow zamiast sz pisze sh
Mi wpadl ostatnio inny pomysl.
Ilosc osob 16. Wybieramy 4 kapitanow do 4 teamow. W kazdej rundzie bedzie wybierany sklad z pozostalych graczy, w kazdej rundziej kazdy team zagra z kazdym teamem (system grupowy, wygr 3 pkt, rem po 1, przegr 0), z tym ze w kazdej kolejnej rundzie kapitan (kapitanowie sie nie zmieniaja) nie bedzie mogl wybrac gracza do teamu ktory juz byl w teamie we wczesniejszych rundach. Rundy mozna grac np co weekend, mysle 2-3h i all mecze mozna rozegrac, z czego podst ustawienia map to 2 mapy po 10 min z cap lim 10 (or merc limit) zeby sie nie przedluzalo. Idea tego jest by zagrac for fun a nie kto wygra turniej. Z reszta kolejna edycje mozna ustalic z innymi kapitanami.. Oczywiscie pomysl do udoskonalenia jezeli sie komus spodoba. Do tego mozna jakas prowizorke stronke sklecic zeby zapisywac jakie sklady byly i wyniki.
polowa posta tygrysa mnie sie podoba, drugiej nie qmam :]
co do losowanie to szczecho dobrze wiesz jak to w praktyce wyglada.. mowisz ze byly pretensje ostatnio, ale teamy byly w miare roowne (swiadcza o tym wyniki).. a po losowaniu zapewaniem cie ze bedzie jeszcze wiekszy lament niz ostatnio ..
pozatym wydaje mi sie ze 6 osobowe temay za duzo, co z tego ze mecze byly grane 4 vs 4 potraktuj to jako lige 4 na 4 z 5tym zapasowym, a nie 6tym. im wiecej teamow tym lepiej !
a pozatym : tak jak szyna mowi 4 fun !!
_________________ Behold the power of darkness or stfu |m| ^ ^
Moim zdaniem nie ma co kombinować i zrobić tak jak wcześniej. Wyszło zajebiście. Wtedy też były lamenty. Poza tym wrzuci się wylosowane składy na forum i każdy będzie mógł napisać co nie pasuje i się to uwzględni jak będzie sensowne.
coolfon po pierwsze jak sklady losowane (nie wybierane) to nikt nie bedzie mial nic do powiedzenia bo nikt nie mial na to wplywu ostatnio byly dobierane teamu i mieli prawo mowic mi ze zle dobralem:) co do pomyslu tygrysa, ciekawy sam nad tym myslalem tylko nie iwedizalem w jakiej formie by to moglo byc pomysli sie nad tym a co do batora hmm 5cioosobowe teamy nie jest glupim pomyslem: bedzie wiecej meczow ale z drugiej strony jak widziales mapliste ciezko bedzie zagrac ctf5 czy sume we czworke. i tu powstaje pytanie skoro teamy sa dobierane i ciezko mowic i jakims teamplayu to czy dawac takie mapy na ktorych potrzebne jest zgranie czy po prostu lf4 lf7 lf10:P ja sadze ze jednak ciekawie by bylo zagrac na troche ostatnio zapomnianych mapach, a co Wy na to?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum