Pomyslalem sobie ze fajnie moglaby wygladac jakas Liga bez quada (tak jak jest ban BFG to mozna i quada wylaczyc).
Spowodowaloby to wymuszenie zupelnej zmiany taktyki wielu klanow i... niekoniecznie obecnie najlepsze klany naprawde okazalyby sie najlepsze.
Bo niektorzy gracze to bez quada prawie nie potrafia grac... zupelna metamorfoze musialaby przejsc taktyka ofensywy - co najmniej 3 graczy na silnie broniona baze a nie jeden napakowany quader z psem... srodek by opustoszal, gra nie bylaby taka schematyczna - ze rowno co minute jatka na srodku, rowno co minute defensywa ktoregos klanu spodziewac sie moze napakowanego quadera (albo nie bardzo napakowanego). Gra bylaby bardziej niepewna - atak moglby nastapic w kazdej chwili, ledwo kilku atakujacych zebraloby sie do kupy.
Brak quada owszem oslabialby kazda druzyne, ale wprowadzalby wiekszy element niepewnosci i wymuszal wymyslenie ciekawych taktyk.
Co wy na to?
_________________ "Dzięki Internetowi dowiedziałem się jak wielu idiotów jest na świecie" - Stanisław Lem 1921-2006
Fejki : "Czy rozumiesz choc troche logike tych czynow? NIE MA LITOSCI DLA SKUR*SYNOW!!!" - Kazik na Żywo
proponuje jeszcze wylaczyc techy, zeby nie bylo juz zadnych obowiazkow
po prostu chodzisz i strzelasz, a przypadkiem zagladasz do bazy wroga i bierzesz flage
oczywiscie, kategoryczne .. NIE!
Przesadzasz z marudzeniem... quad nie jest wyznacznikiem CTFa takim jak techy czy flagi czy hak... quad jest tylko zmienna w ustalaniu taktyk a nie celem gry jako takim... rownie dobrze moznaby zrobic paczke map gdzie zamiast quada bylaby niewrazliwosc i wtedy taktyki bylyby ustawione wlansie na odpowiednie wykorzystanie niewrazliwosci (jak najszybciej dorwac flage i ja doniesc a eskorta ubija "blokerow" )...
O ile CTF bez quada to CTF nadal (q2ctf5, lfctf4) , o ile CTF bez BFG to tez nadal CTF to juz CTF bez techow to nie CTF :) (quad nie zostal wprowadzony w modzie CTF tylko w oryginalnej grze wiec nie jest integralna czescia modu CTF, tylko dodatkiem w grze).
Btw, Adolf jest wlasnie jedna z tych osob co nie umieja bez quada grac IMHO ;) stad nie dziwi mnie jego veto :>
_________________ "Dzięki Internetowi dowiedziałem się jak wielu idiotów jest na świecie" - Stanisław Lem 1921-2006
Fejki : "Czy rozumiesz choc troche logike tych czynow? NIE MA LITOSCI DLA SKUR*SYNOW!!!" - Kazik na Żywo
Kiler [Usunięty]
Wysłany: Nie Lip 20, 2003 9:36 am
ja tam nie wiem czy nie umie itd ale bylem pewien ze powie vote no ;]
rzecz gustu...
ja tam lubie q ale jak go nie ma to nie marudze ;p
no chyba ze mapa to lf10 - zalamka
wybaczcie ze sie wypowiadam w sprawie ktora ostatnimi czasy mnie mniej dotyczy ale jest bliska mojemu sercu ;>. NIE wyobrazam sobie walki na ctf1 kiedy to wychodzisz na srodek po q a tu nie ma Walki i gradu pociskow w kirunku/wrogiego koloru/... kur*wa jak to tak mozna ... to jest zatracenie tego o co Walczysz zeby w ostatecznosci wygrac....
------------memento jimi-------------dt come back soon------------
_________________ powoli powoli do przodu powoli
karzdy tak jak lubi karzdy tak jak woli
byle do przodu powoli powoli
Ja tylk badam teren... z racji wielu wyjazdow to moze po wakacjach cos takiego szybkiego - dwumiesiecznego ruszy (na max 8 klanow systemem kazdy z kazdym i tyle :) wygrywa najlepszy bez zadnych playoffow, finalow itp)
Naucz sie angielskiego jesli chcesz tak szpanowac wyrazeniami ktorych nie znasz ;)
ee tam dlaczego prawie nikt nie gra lfctf10 ?? dlaczego rzadko kto lubi ctf5 a prawie nikt nie lubi ctf4 ?? proste ... nie ma q tam gdzie jest q ctf1 ctf2 ... i takie tam inne to jest walka wiec moim zdniaem mozna zrobic lige gdzie bedzie jeszcze wiecej q np na ctf1 mozna wstawic jeszcze jednego quada na srdoku
_________________ Where you go now is up to you ~
Boundaries are for pushing ~
Remember to breathe ~
r1
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum