Wysłany: Sob Wrz 13, 2003 5:06 pm Czemu gram w q2ctf?....
Takie maue pytanie... Zastanowcie sie nad nim i napiszcie czemu wlaczacie kompa i wchodzicie na server zeby pograc w q2...
Mam zamiar kilka wpisow wykorzystac w fanarcie zeby przyblizyc laikom co takiego przyciaga do tej gry...
Ale piszcie szczerze... Bo inaczej to nie ma sensu...
hm...
no nie wiem... raza zagralem w caffe... i postanowilem sobie neta zalozyc ta gra ma w sobie "cos".
_________________ przepraszam ze sie odzywam :>
a i fejkow nie lubie...
Kiler [Usunięty]
Wysłany: Nie Wrz 14, 2003 8:33 am
Quake [konkretnie 2 i troske 1] ma w sobie wyjebaną dynamikę, fajne mody, możliwość rozwoju skill'a i to coś
CS znudzil mi sie po tygodniu, q3 jak go zobaczylem ;d
a q2 wogole mi sie nie znudzil
Szczegolnei ctf, nim dluzej grasz tym bardziej zdajesz sobie sprawe ze lamisz
I to jest fajne
Przejdziz cala gre na hardzie wchodzisz do netu i nie umiesz po sete skoczyc a to jest podstawa. dazysz do tego, jak to uczynisz to zmieniasz cel. I tak jest w kolko
A to rejla poprawić trzeba a tu hak nie "wchodzi"
I mysle ze to jest to...
Ja gram w queja poniewaz ta gra sprawia mi strasznie duzo frajdy... I tutaj moge wymienic kilka pprzykladow bo chodzi o wyszczegolnione momenty...
-np. kiedy gram jakas klanowke czy jakis COPik... jest patowa sytuacja albo ostro dostajemy w dupe i ta flaga bedzie TA honorowa... kiedy zwiewam na haku przed innymi kolesiami i czuje "ich oddech" na plecach tentno mi w tym momencie tak skacze ze ledwo co moge wytrzymac w fotelu...
- co mi sie nigdy indziej w grze nie zdazylo to fakt ze jestem strasznie spiety i strasznie przezywam ta gre... nawet kilka razy zlapau mnie skurcz w nodze... no masakra... szczerze...
(ale cos w tym musi byc ze pks-y tak "intensywnie" graja w tego queja... Budzik np rozwalil klawiature na kolanie a myszke na scianie bo straciu ampa na defie... to jest psychol )
-poza tym lubie "ten" specyficzny klimat na serverze... wpadam... znajome xywy... znajome rywalizjacie... (robie wszystko zeby ubic kurza ale i tak od niego zawsze dostaje w dupe... co jest pretekstem do rzucenia jakiegos textu... btw dobry ten koles jest...) a nie jakies czaty, irce i tego tam typu sprawy...
-do tego dzieki quejkowi zwiedzilem uadny kawau Polski i poznalem naprawde fantastycznych ludzi... z niektorymi osobami nawet jezdzimy razem na wakacje... powstaja przyjaznie ktore bez pomocy tej "gry" powstac by nie mogly...
- i nie zgadzam sie z opinia ze gry tego typu budza agresje... kiedy mam zly humor lapie ampa, staje na defie i zdobywanie fragow naprawde pomaga... a ubicie napakowanego quada... hmmm miodzio...
-tak jak kiler napisau wczesniej cauy czas w tej grze cos sie zmienia... kiedys (jakies 2 lata temu) myslalem ze juz umiem wszystko i nic nowego do tej gry wniesc nie mozna... kiedy teraz (chyba po 5 czy 4 latach gry) ogladam stare demka uswiadamiam sobie jak to wszystko sie zmienilo.... gra staua sie bardziej dynamiczna, szybsza zmiana broni, czesciej hak jest uzywany i zupelnie inne rzeczy sie licza... Teraz Quad a wczesniej 4 kolesi na defie <sic!>...
-dzieki tej grze mozna zapomniec o wszystkich przeyziemnych sprawach, o obowiazkach, o problemach... Ona pomaga oderwac sie od tej codziennosci...
Wuasnie dlatego gram w queja... Lubie ta gre... Ona dalej sprawia mi przyjemnosc... Chociaz swiat idzie do przodu zawsze wiesz ze cos tam na Ciebie czeka... Tym czyms jest wuasnie quejk...
Jak cos sobie jeszcze przypomne to napisze kilka bzdur...
Moze ktos jeszcze chce napisac czemu lubi ta gre?
Kiler [Usunięty]
Wysłany: Pon Wrz 15, 2003 2:43 pm
z tym oddechem na plechach mam to samo!!
prawie wstaje z fotela , stres jak cholera!!
naszczescie moja pozycjia to def
bo tak to bym padl :]
a te "drętwienie" nogi to chyba przez twoja masturbacje grzdylu
nie zwlaj tego na q2 :] :p [joke]
Bardzo madrze napisales Grzdyl moze i ja cos dodam od siebie.
W q2 ctf nie chodzi tu tylko o ta dynamike,akcje,nie starzejaca sie wcale grafike i wspanialy klimat gry.Tu chodzi tez o ludzi, ktorzy z toba graja i poczucie ze bawisz sie razem z takim samymi zapalencami jak ty.Tworzy sie tu swoista qejkowa spolecznosc,moze dzieje sie tak dlatego ze scena nie jest zbyt duza i wiekszosc ludzi sie zna.Moglby ktos powiedziec tak o kazdej grze w ktora gra sie po sieci, jednak w q2ctf jest cos wyjatkowego, nie wiem juz sam czy sprawiaja to ludzie czy sama gra.Mialem okazje grac po sieci w wiele innych gier i żadna nie dorównywala nawet w połowie q2ctf. No to tyle, moze troche dziwny ten text,ale cóż....
_________________ "Wątpiąc w swoją moc, dajesz moc swoim wątpliwościom" - Misteryman ;P
Witam ...
A wiec grzydlu czemu gram/gralem w Quake II ?
Zaczolem grac bo wciagnal mnie w to kolega ( to co tych chcesz zrobic innym ) . Po zobaczeniu gry ( zaczolem od Dm ) spodobala mi sie dynamika i roznorodnosc. Puzniejsze czasy pokazaly mi CTF'a co mnie jeszcze bardziej wciagnelo. Gra zespolowa w ktorej nie ma identycznych sytuacji idywidualnosci ponosza porazke itd...
Dzieki niej co roku jezdzimy do Stolunia !
No i masa ludzi jakich poznalem tu ciagnie mnie dalej do niej ...
Konczac chcialbym dodac, ze uwazalem to za najlepsza rozryke jaka mozna zlapac na komputerze, wiec bawilem sie w nia z wami
p.s. Dobre wyladowanie zlosci na nie ozywionej materi ...
-maua sprawa ktora tez mi sie podoba w quejku... jak sie pojawi jakas osoba ktora stwarza innym problemy (wyzywa/uzywa czitow/zabiera techy) to zaraz ten jest "doprowadzany do pionu" przez innych, czy to tych ktorzy maja admina czy cauej braci CTF-owej.. Tym kims byl np. Skalar ktory na tpi kiedys ostro jechau na zbocie i podskakiwau do wszystkich... Jak widac na zauaczonym obrazku "w kupie sila" i takie osoby ktore psuja zabawe sa szybko eliminowane z waskiego grona...
moim zdaniem to tez jest plus...
A co do tego skurczu... Mam kobiete ktora zaspokaja wszystkie moje potrzeby... Nie to co Ty killer... Slyszauem ze masz juz odciski na duoni...
(joke )...
Kiler [Usunięty]
Wysłany: Pon Wrz 15, 2003 6:42 pm
" Gra zespolowa w ktorej nie ma identycznych sytuacji idywidualnosci ponosza porazke "
"najlepsza rozryka jaka mozna zlapac na komputerze"
" Dobre wyladowanie zlosci na nie ozywionej materi ..."
[c] dżizus
"kiedy zwiewam na haku przed innymi kolesiami i czuje "ich oddech" na plecach tentno mi w tym momencie tak skacze ze ledwo co moge wytrzymac w fotelu"
"strasznie przeżywam tą grę"
"specyficzny klimat na serverze... wpadam... znajome xywy... znajome rywalizjacie..."
"dzieki tej grze mozna zapomniec o wszystkich przeyziemnych sprawach, o obowiazkach, o problemach... Ona pomaga oderwac sie od tej codziennosci...
"
[c] grzdyl
"nim dłużej grasz tym bardziej zdajesz sobie sprawę ilę jeszcze musisz się nauczyć "
[c] kiler
Wszystko to pięknie ujęte [w miarę pięknie D]
przedstawia po krótce fenomen naszej gry ;]
ziumm.. poza choroba psychiczna masz chyba parkinsona... bo dwa razy wcisnales na "wyslij" ...
fakt faktem ze na jakas nocke musze brac druga koszulke na zmiane bo kazdy frag wychodzi u mnie przez skore (czyt. poce sie jak cholera)... Ale co jest najdziwniejsze tylko i wylacznie w tej grze...
Dzieki hakowi dynamika tej gry wyciska z gracza osme poty... przynajmniej w moim przypadku... Ale wiem o swojej "przypaduosci" i jestem przygotowany na nocke na kazda ewentualnosc... (koszulka, recznik, mydelko i do tego babcia dorzuci cos do jedzenia...)
W CS-ie to jest zupelnie inny klimat i nie ma co porownywac queja do tej strasznie powolnej i schematycznej gry... Dlatego CS jakos nigdy mnie nie wciagnau... I dziwie sie ze ludzie ktorzy graja w queja moga zaraz wyjsc z serva i przerzucic sie na CS'a... Te gry to dwa rozne bieguny... W CS'ie jest kamperstwo a w queju jest i szybkosc i kamperstwo... Eliminacja slabszej gry dokonuje sie samoczynnie...
Moze w Q4 zrobia CTF'a na podstawie tego z 2 tylko z lepszym silnikiem... To by bylo ciekawe...
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum