Capture The Flag (ctf.pl)  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Bany na Coolnecie wyjasnione
Autor Wiadomość
kfak
Śliweczka

Wysłany: Wto Lis 18, 2003 6:17 pm   

ja raczej proponuje nie dawac sedziom jednego admina ;>

adminy powinny miec osoby odpowiedzialne, nie ulegajace wplywom kolegow a raczej wplywom ogulu. do tego powinni byc sprawiedliwi i nie powinni kickac na lewo i prawo...

pozdrawiam

Magnus
Śliweczka

Wysłany: Wto Lis 18, 2003 6:42 pm   

Xerot od początku wyglądał mi na borowika...Do więznia go i kuratora :D :lol: :lol:

ryq
Śliweczka

Wysłany: Wto Lis 18, 2003 6:43 pm   

[quote="kfak"]ja raczej proponuje nie dawac sedziom jednego admina ;>[/quote]

ke? :shock:

ryq
Śliweczka

Wysłany: Wto Lis 18, 2003 6:44 pm   

Xerot ma 12 lat 3ba mu to wybaczyc :wink: najwyzej poprawczak :lol:

Rezor
NIELUBIANY, prawdopodobnie BAN

Wysłany: Wto Lis 18, 2003 8:18 pm   r

tez mam 12 :lol: i co?? :P : ja jestem odpowiedzialny zawsze jak mialem electa to sie grzecznie pytalem po mapie czy zmienic czy nie

Tur!n
Śliweczka

Wysłany: Wto Lis 18, 2003 8:31 pm   

jest szansa dla sceny... mlode pokolenie... rosnie : )))) rezor wybacz ale 12 lat i odpowiedzialnosc nie pasuje do siebie : )))) ja mam 19 i boje si brac zapalki do rak ( joke) hihihih :)

pozdro : )))))))))

szyna^
Wujas

Wysłany: Wto Lis 18, 2003 8:32 pm   

Rezor brawo za samoocene..... normalnie coraz gorsze mam zdanie o niektorych ...... bosh..... "jak mam electa to costam" - komedia :S

Magnus
Śliweczka

Wysłany: Wto Lis 18, 2003 8:42 pm   

Odrazu jedziecie po chłopaq. Nawet 12 latek moze byc odpowiedzialny,ale czysto teoretycznie :lol: :roll: :o

Kala
Śliweczka

Wysłany: Wto Lis 18, 2003 10:12 pm   

I Ci da tego admina tak ? pffffffffffff kogo jeszcze z dupy dasz POLICJA ! Kurwa jak sie ludzie zmieniaja

kiler-awf
Wisienka

Wysłany: Wto Lis 18, 2003 11:01 pm   

Ja powiem pare słów z woli tego że 1 odpaliłem lfire 2.0 na servie w Polsce
(po faq viteza i swoim chęciom) i już trochę pamiętam jak to było i jak to jest obecnie w CTFie

1. Adminy na Colnecie to porażka ( jest ich za dużo,
nie są rozliczni admini za własne fanaberie i ogólnie adminy mają osoby co nie wiedzą co się z nimi robi i po co są.) ale Orlan jest niereformowalny więc to postulat w błoto.

2. Grajac pod fejkami (OPENBSD NETBSD Leonek [PL]Pokemon) Widać w całej okrasie jak wiecy są panowie admini
a)- Orlan kopie za brak NC (dziwne tylko że wtedy jak mocno dostaje w dupe) większość adminów zreszta też tak postępuje. Bo jak się jest chłopakiem do bicia to NC nie potrzebny. Jak się bije to już potrzebny

Wogóle dyskusja o NC to farsa.. Albo powinno być NC all time na serverze albo żadnego kicka za NC ale jak powiedziałem Orlan jest niereformowalny i tak jak jest teraz bardzo mu pasuje i tego nie zmieni.
Bo kopie się tych co jest to wygodne a "NC to gówno" i nie ma to jak q2 mający 60mb a z tym świństwem to nierealne . Bo na pewno ani Orlan ani Vitez tym swoim NC sceny CTFa nie uleczą bo też jest już nieuleczalna jak rak.

3. Teraz ctf to dm. każdy tłucze na punkty a nie na teamplay. ale trudno to jest jak gra po 20 na servie.
Może pare ludzi pomyśli o graniu 5 na 5 ? na innym serverze niż coolnet
bo może sprzetowo i łącze ma ok ale nic pozatym.( to taka mała dygresja)

4. A wogole to moim skromnym zdaniem i tak macie to wszystko w dupie
więc za mocno się nie angażujcie. Bo ja tak mam i bardzo mi z tym dobrze.
Ze sportowym pozdrowieniem Kiler-awf

vitez
Warsaw Cop, Zawisza Zbanowany

Wysłany: Wto Lis 18, 2003 11:27 pm   

Cytat:
Dlatego mysle ze to po wymianie adminow i tak maly by tesame osoby i nic by sie niezmienilo oprocz hasel.

Alez wg mnie dokladnie o to chodzi. Niech beda i ci sami, do tej pory w miare sprawdzeni admini ale z NOWYMI haslami. Dla kazdego oddzielne nowe haslo, i jak potem ktos dostanie nielegalnie (czyli nie od Orlana) od kogos admina "w prezencie" (no nie Diax? :P ) to bedzie wiadomo od kogo (po hasle uzytym w logu).

Osoby ktore moim zdaniem na dzien dzisiejszy naduzywaja admina:
- Cichy bob - gra w toku, wszyscy ladnie biegaja a ten sobie z wlasnego widzimisie zmienia mape (np z lfctf3 na q2ctf1)
- Diax - nielegalnie ma admina, banowal pare osob "bo go wkurzaly" , czy tez przy mnie ktos go zwyzywal (a juz byl po ostrzezeniu ode mnie ze ma nielegalnie admina ale go nie banuje bo jest z vectry) i cytat Diaxa "gdyby nie Vitez to juz mialbys bana" .

Wiem ze jeszcze pare osob ma goscinnego, cudzego a tym samym nielegalnego admina dlatego bylbym za wyczyszczeniem listy i rozdaniem nowych hasel - osobiscie dla kazdego od nowa. Po tym opublikowanie listy adminow. I jak ktokolwiek zauwazy ze ktos nie z tej listy uzywa admina to niech zglosi, sprawdzic i zablokowac dane haslo - do wyjasnienia z "wlascicielem" (bo niekoniecznie musial podac haslo, ktos mogl podpatrzec w kafejce np przewijajac konsole po kims itp).

orlan
NoOrlan v2.34

Wysłany: Sro Lis 19, 2003 12:11 am   

Odnosnie Kilera-awf
kilus prawda jest iz kikam za brak NC chodz wlasciwie powinien to skryp robic automatycznie ale nie mam go jak napisac potem testowac. Tak wiec wlasciwie maja szczescie ci ktorzy nie maja NC i nie sa kikani. Moglbym rzec ze to moje niedopatrzenie. Pzzyjalem zasade ze skoro nieche mi sie juz kikac wszytskich za brak NC to bede kikal najlepszych czyli pierwszych na liscie. Druga zasada to tajka ze NC maja posiadac admini i osoby czesto dobrze grajace aby dawac przyklad i niewzbucac watpliwosci. Naprawde czasmi to mi sie juz zygac chce prosze pewnei osoby o to by zamienily biteme na NC a one mowia tak tak i olewaja sprawe. Wszyscy wiedza skad mozna boty sciaganc ile razy zlapalem dobrych gracz grajacych na dopalkach. Wszyscy mowia ze graja czysto a szczegolnie ci co cheatuja. Jezli ktos tego by niepilnowal tobysmy mieli piekna bot arene na coolnecie. Wszyscy znaja strone www.unknowncheats.com (zamknieta) wiec tematu dalej chyba niemusze rozwijac dlaczego NC. By the way kiler to jak by nie gral pod fejkiem to penie bym cie nie banowal (pokemon) co do BSD to zaden problem masz NC server pod linuxa pewnie jako klient tez bedzie chodzil. quake z NC zajmuje tyle samo miejsca co normalny q2 wic niewiem oco sie czepiasz , pozatym nigdy nie mowiles ze to grasz na BSD. Widc i nigdy tego klienta nieurzywales nawet nie probowales.
Zawzsde nazekales tylko jak pamietam nawet swego czasu obraziles sie na ctf. JAk sie chcesz do czegos przydac napisz skryp sprawdzajacy NC na IP/maska pod lin.

Do viteza
Dyfuzja adminow mimo ogolnego wrazenia jest niewielka, wlasnie dlatego iz 1 admin jedna osoba no czasami dwie, Dzis al B przejrzal logi i wyplynelo kilka adminow ale byly to glownie adminy sedzow CB! Skoro tak nalegacie zostanei zrobiona nowa zredukowana lista. Puplicznie adminy zostana podane aby osoby grajace wiedzialy kto ma uprawnienia. Liste vit. umiescisz na ctf.pl i bedziesz ja aktualizowal oki ?
postaram sie ja robic juto moze zalozcie jakis topic kto ma miec uprawnienia na coolu aby wybrac pare osob

vitez
Warsaw Cop, Zawisza Zbanowany

Wysłany: Sro Lis 19, 2003 4:50 am   

Cytat:
co do BSD to zaden problem masz NC server pod linuxa pewnie jako klient tez bedzie chodzil.

NC server chodzi bez problemu bo nie wymaga sterownikow graficznych. Z NoCheat klient pod linuxa/unixa jest podobno jakis problem w BSD wlasnie ze wymaga starszych jakichs sterownikow ktore nie istnieja pod jakies wersje BSD. Szczegolow nie znam, ktos (moze wlansie kiler-awf? ) o tym marudzil kiedys na servie.

Cytat:
Liste vit. umiescisz na ctf.pl i bedziesz ja aktualizowal oki ?
postaram sie ja robic juto moze zalozcie jakis topic kto ma miec uprawnienia na coolu aby wybrac pare osob

Zaden problem, mail czy ICQ do mnie masz :) . W tej liscie adminow umieszcze rowniez kontakty do nich (gg/icq/mail) w razie gdyby komus sie nie podobalo ich zachowanie niech im wjezdza na priv a nie na serwie ryzykujac rozjuszeniem admina ;) . Tak samo kontakt do Orlana - jak ktos zauwazy "obcego" admina to niech zglasza - najlepiej od razu do Orlana nie do mnie bo ja tylko przekazac moge a nic zrobic, albo jak sie komus nie spodoba zachowanie jakiegos admina.
Ostatnio na mnie pare osob marudzilo ze smiem kopac/banowac za brak NoCheat... coz, mam nadzieje ze w swoim powyzszym poscie Orlan jasno sie wyrazil odnosnie Coolnetu a NoCheat - to dla tych ktorzy welcome message nie umieja czytac.

Kumanus
Orc

Wysłany: Sro Lis 19, 2003 8:33 am   

Cytat:
- Diax - nielegalnie ma admina, banowal pare osob "bo go wkurzaly" , czy tez przy mnie ktos go zwyzywal (a juz byl po ostrzezeniu ode mnie ze ma nielegalnie admina ale go nie banuje bo jest z vectry) i cytat Diaxa "gdyby nie Vitez to juz mialbys bana" .

hehe .. ale zamiast upominac go to odrazu powini mu zabrac admina .. bo jak ciebie na serverze nie bedzie to diaksiu zrobi spustoszenie .... zaczynajac odemnie :D ;]

orlan
NoOrlan v2.34

Wysłany: Sro Lis 19, 2003 9:04 am   

Co do diaksa to za urzywanie nielegalne admina dostal bana na miesiac. Tak wiec nawet jak ktos udostepni swojego admina "koledze" a w logach to wyplynie oba gaye dostaja bana.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach