Wysłany: Pią Gru 05, 2003 3:45 pm Zjazd/Turniej w Warszawie - omawianie spraw - lista str.1!
Zeby nie rozszerzac tamtego tematu wypisze cokolwiek tutaj.
Po pierwsze - termin to okolice ferii i na pewno weekend. Wiec nawet jak nie ferie to spokojnie mozecie sie na weekend wybrac no nie?
Drugie - poprosze o wstepne zapisy kto jest chetny! Bardzo wiele od tego zalezy, na pewno wybor miejsca (ilosc kompow) jak i pozniejsze rozmowy o ewentualne znizki (jesli bierzemy rezerwacje na calosc to mozna spokojnie sie o konkretna sume dogadac a nie placic oddzielnie od kazdego stanowsika).
Trzecie - do wyboru mamy miejsca:
- Arena (scisle Centrum Warszawy, Metro Centrum); bylem, dosc ciasno, niezbyt "intymne" (brak oddzielnej salki "na luzie" ) , klopoty z piciem/paleniem (ochrona metra sie szwenda, posterunek Policji tuz obok( ale Polak potrafi ;) . Ilosc kompow 20 plus pare sztuk (2-3? ) wlasnych, dobre lacze (ale po co?), chyba tez konsola i duzy ekran jest :)
- Strefa (bliskie Centrum; Metro Politechnika obok; duzo sklepow pubow i klubow dookola); nie bylem pisze z relacji (ale bede). Wygodne duze miejsce, ok 20 kompow plus pare wlasnych. Luzniejsze (szczegolnie otoczenie, Plac Konstytucji).
- Cyberland (Metro Sluzew); najluzniejsze, najwieksze, ponad 39 kompow, mala salka boczna (z automatami do Coli, jednym stolikiem)- moze sie cos pozmienialo bo dawno nie bylem. Zalety to najspokojniejsza mozliwosc picia/palenia/bawienia sie, obok kilka pubow i sklep (w tym podobno nocny), wygodny taras do palenia/picia, brak scislej ochrony, najwiecej miejsca . Wady - najdalej od Centrum, nie wiadomo jak z noclegiem w okolicach (podobno jest jakies schronisko).
Ceny we wszystkich trzech podobne, ale jak bedzie wiele osob to da sie wynegocjowac, sadze ze ok 30-40zl za noc/dobe.
_________________ "Dzięki Internetowi dowiedziałem się jak wielu idiotów jest na świecie" - Stanisław Lem 1921-2006
Fejki : "Czy rozumiesz choc troche logike tych czynow? NIE MA LITOSCI DLA SKUR*SYNOW!!!" - Kazik na Żywo
Ostatnio zmieniony przez vitez Czw Gru 11, 2003 3:53 am, w całości zmieniany 6 razy
Wysłany: Pią Gru 05, 2003 4:40 pm Re: Zjazd/Turniej w Warszawie - wstepne dywagacje i zapisy
[quote="vitez"]
[ciach]
Trzecie - do wyboru mamy miejsca:
- Arena (scisle Centrum Warszawy, Metro Centrum);
- Strefa (bliskie Centrum; Metro Politechnika obok;
- Cyberland (Metro Sluzew);
[/quote]
Najleprzy wydaje mi sie ze Cyberland, w szczegolnosci ze dzieki metru wszedzie blisko. Bylem we wszystkich trzech wiec moge potwierdzic. Co do miejscowek to w ferie sporo studentow se jedzie do domow, wiec domy studenckie beda puste. A w poblizu i prostytucji i sluzewia jest pelno akademikow.
Sliw
ps. Vitez hihi, teraz nawet na forum zaczalem sie udzielac. :>
Wysłany: Pią Gru 05, 2003 4:59 pm Re: Zjazd/Turniej w Warszawie - wstepne dywagacje i zapisy
Cytat:
Sliw:
Co do miejscowek to w ferie sporo studentow se jedzie do domow, wiec domy studenckie beda puste. A w poblizu i prostytucji i sluzewia jest pelno akademikow.
Wlasnie to jest calkiem niezla mysl. Postaram sie czegos moze dowiedziec w wolnym czasie (jak z cenami i wogole czy jest taka opcja, bo jednak ci studenci jada ale ich rzeczy juz nie) A tak wogole to Vitez tez podsunol dobry pomysl. Kiedys spotkalem takiego Austrliczyka w wawie, zagadalem z nim troceh i wtedy to sie wlasnie dowiedzialem ze jest tu troche takich miejsc (dla studentow-turystow, chyba wogole UW tez tam sie miesza w cala ta akcje) gdzie mozna sobie pokimac za w miare przystepna cene (on cos nawiajl ze mieszka kolo Muzeum Narodowego w jednym z takich miejsc). Tez sie postaram czegos dowiedziec o tym. Jak bede wolny eh....
A i ja tez sie zglaszam ze przybede na ten zjazd
_________________ "Terra Incognita, upragniona jednak jescze nie zdobyta, dla ciebie, w tej chwili czujesz sie jak w niebie, powiedz dobrze ci z tym ja wybieram, ziolo, dym, rym to co najwazniejsze dla mnie a dla ciebie ?? Martw sie o siebie...
ja tez na banka wpadne i tak jak juz wczesniej mowiuem postaram sie przyjechac kilka dni wczesniej zeby pomoc w finalnym stadium organizowania zjazdu...
co do miejscowki na dzizen dzisiejszy chyba najbardziej odpowiada ten cyberland z racji panujacego klimatu w lokalu plus mozliwosc wynajecia pokoju w akademiku... pouaczenie tych dwoch spraw przyniesie zajebisty efekt... tylke teraz przydauoby sie troche wiecej konkretow... i co do cyberlandu (lub innego lokalu) i co do akademika...
wspolas jezeli zadziauasz to bedizesz miau u mnie duzego plus a ja potrafie sie odwdzieczyc adekwatnie do zachowania i zaangazowania w sprawe...
brzozik ma urwanie guowy z racji studiow na dzien dzisiejszy ale mysle ze jezeli nie bedzie planowau gdzies wybyc na ferie to moguby poswiecic pare dni na pomoc w organizacji...
vit jak zwykle zabiegany i zaangazowany w 1000 palacych projektow PCP dobrze by byuo gdyby tez znalazu chwilke na odwiedzenie "wspolnikow" lub po prostu wybadanie sytuacji w cyberlandzie...
i jeszcze jedno... jezeli wypaliuby ten akademik nie byuoby problemu z noclegiem w cafe co na dzien dzisiejszy jest chyba najwiekszym problemem... dlatego poswiccie na to rtroche czasu a przyjezdni na pewno odwdziecza Wam sie w odpowiedni sposob...
btw. ile kosztuje triptiserka w wawie ?
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum