Wysłany: Czw Gru 26, 2002 12:43 pm Predkosc w demku..
Zalozmy ze mam nagrane demko jakies.. i chce je puscic w zwolnionym tempie.. na to komenda to chyba timescale.. chce zeby to lecialo w predkosci timescale .1
ale ta komenda nie dziala i ciagle wraca do poprzedniej wartosci 1 Co zrobic ? jak zwolnic demko ????????
Chyba programikiem do ogladania demek... demoplayer czy jakos tak... podpowiadam tylko bo sam demka ogladam raz na ruski rok :/ - brak czasu.
_________________ "Dzięki Internetowi dowiedziałem się jak wielu idiotów jest na świecie" - Stanisław Lem 1921-2006
Fejki : "Czy rozumiesz choc troche logike tych czynow? NIE MA LITOSCI DLA SKUR*SYNOW!!!" - Kazik na Żywo
a wiec tak.. udalo mi sie jakos przyspieszyc.. taka kombinacja :
alias "+ff" "timescale 6"
alias "-ff" "timescale 1"
bind f7 "+ff"
ale zwolnic za cholere sie nie da.. 0.1 .1 itd itd.. nie dziala :/ a powinno...
_________________ Miszczu
Kiler [Usunięty]
Wysłany: Czw Gru 26, 2002 10:12 pm
[quote="-=ff=-sz4dy"]a wiec tak.. udalo mi sie jakos przyspieszyc.. taka kombinacja :
alias "+ff" "timescale 6"
alias "-ff" "timescale 1"
bind f7 "+ff"
ale zwolnic za cholere sie nie da.. 0.1 .1 itd itd.. nie dziala :/ a powinno...[/quote]
a fiec shady:
ja sobie zbindowalem:
bind 1 timescale 1
bind 2 timescale 7 [dzila]
bind 3 timescale 0.1 [zwalni i mi dzila a jak ci nie dziala to zobacz bind 4 ]
bind 4 timescale -3 [boshe jakie strraszne zwolnienie ale dziala ]
fiec i liczby dziesietne i ujemne dzialajom przy zwalnianiu ;]
a fajnie bo nie fiedzialem o tym ze moshna tak manipulofac demami..
nie bawiłem sie w aliasy ale jak bindy dzialajom to i aliasy tesh...
Hm a moze "dzialalnosc" timescale zalezy od tego czy uzywasz biteme czy q2ace itp?
_________________ "Dzięki Internetowi dowiedziałem się jak wielu idiotów jest na świecie" - Stanisław Lem 1921-2006
Fejki : "Czy rozumiesz choc troche logike tych czynow? NIE MA LITOSCI DLA SKUR*SYNOW!!!" - Kazik na Żywo
kiler moze udostepilbys mi jakos swojego q2 ? tak bez pakow zbednych najlepiej ctf'ow itd.. chodzi mi tylko o to zeby dalo sie zwolnic demko :/ dzieki z gory daj znac na p2p
_________________ Miszczu
Kiler [Usunięty]
Wysłany: Pią Gru 27, 2002 10:19 am
dam znać tutaj bo te p2p to jakoś jest lipne ;p
moj quake2 to jest oryginalne demko ;] z idsoftware.com + v.320 z ctfem i moj pak i cfg ;]
więc nie mam pomysłu by ci udostepnic mojego queja ale ten sam możesz sobie ściągnąć [40MB?] z idsoftware.com
ale zanim to zrobisz to obadajmy dlaczego ci nie działa ;]
vitez wspomniał o sofcie..
ja używam q2ace v1.17 jeżeli ty tego nie używasz spróbuj może zadziała ;]
no wiec.. zainstalowalem demko2 [40mb].. na nie wrzucilem 3.20 + ctf [full], wrzucilem na to q2ace 117 czy jakos tak.. nic nie zmienilaem kompletnie.. ale mimo wszystko i tak nie dziala timescale mi kompletnie.. nie reaguje w ogole na taka komenda w czasie ogladania demka.
Keygrip?
Tym programem m.in. byl robiony filmik Quake2- polish frag festival.
Jezus: w demoplayu przyspieszanie dziala.. zwalnianie nie .. ke ?
Vitez: Jak nie wiesz jak byl robiony pff to sie nie odzywaj plz bo byl robiony wlasnie tak jak ja chce zrobic.. czyli zwolnic demko zeby komputer mogl robic wiecej screenshotow tga.. z ktorych robi sie avika [videmachem][ktorego sie pozniej obrabia [adobe premierem] + dodaje dzwiek [jakims tam dolby cos tam...].. tak o to zostal zrobiony quake2- polish frag festival... a keygrip byl wykorzystywany do robienia specjalnych efektow tylko w demkach.. jakich ogladniejcie pff. wiec ma ktos pomysla czemu moze mi nie dzialac ?
btw.. jezeli nie zwolnie demka to bedzie wygladalo tak jak moemntami widac na pff jak przechodza abrdzo szybko miedzy korytarzami.. czyli jakies 100km/h koles biegnie
Moze ty szady jak nie wiesz jak byl robiony to sie nie odzywaj? Czytalem stronke o filmie i napisy koncowe w nim. W Polish frag Festival byl uzywany dosc mocno keygrip a ma on opcje wlasnie spowalniania demek a ty dosc metnie tlumaczysz o co ci wlasciwie chodzi z tym zwalnianiem. Najpierw pisales ze chcesz wolniej odtwarzacz demko, a tu wrzucasz cos o screenshotach z tga i o predkosci 100 km/h = niezbyt dokladnie piszesz po co ci wlasciwie to wolniejsze/szybsze odtarzanie demka. Bo jak tylko do ogladania demek wolniej lub szybciej - to timescale albo demoplayer, jak do edycji/robienia efektow czy nawet sklejania demek w filmik ze zmiana predkosci odtwarzania - to keygrip ... ale to bardzo ogolnie bo jest wiecej programow (wymienione w napisach koncowych Polish Frag Festival - poproboj ktorys z nich).
Wiciu.. wiec opisze Ci sposob w jaki robili ten filmik bo widze uwazasz sie za madrego.. 1. przerabiali sobie demko.. zeby mialo takie efekty fajne specjalne.. keygripem.. pozniej wlaczali q2.. timescalowali je do 0.1 i puszczali cl_animdump 1 .. pozniej z powstalych tga'ow robili avika videomachem.. pozniej obrabiali go adobe premierem.. i pozniej dodawali dzwiek.. wiec Vicio nie wypowiadaj sie na ten temat bo rozmawiale z tworca i on mi powiedzial jak to robil do czego sluzyl kazdy program i jak mam to zrobic.. czaisz ?
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum