Wysłany: Pon Gru 22, 2003 12:28 pm Lag w czasie gry..
Chciallbym poruszyc temat pingu.
Mimo iz posiadam lacze SDI moj ping wynosi srednio od 170 - 210 ms
Chcialbym ise dowiedzic jak to u was wyglada jakie macie lacze i czy zawsze ma sie taki ping na laczu takim jak moje.
Aha i jeszcze czy jest jakas rada ustawienia by go zmniejszyc
Wysłany: Pon Gru 22, 2003 12:49 pm
OSTRZEGAM NIE POWAŻNA ODPOWIEDŹ
Ja mam ping od 0 nawet do 0,01 a jak zrobic zeby był taki ping również u Ciebie... To wam powiem jest to bardzo proste, polać czterema wiaderkami wody komputer potem podłączyć go pod 220 V i czekać na skok pingu do 0 jeśli 4 wiadra wody nie pomogłu czynność powtażać aż do skutku. Jest to w 100% skuteczny sposób.
Najlepsza rada: powylaczac wszystkie programy (szczegolnie te do sciagania jak kazaa czy DC )zanim zaczniesz grac. Jak to nie dziala - to odlaczyc wszystkich kolegow z ktorymi dzielisz lacze.
Jesli nic ci nie sciaga sie na kompa, nikt nie rozmawia przez telefon, z nikim nie dzielisz tego SDI to pozostaje ci jedynie reklamacja w TPSA (malo skuteczna) i ewentualnie zmiana na Neostrade (srednio skuteczna, Neostrada tez bywa w niektorych regionach zalagowana).
_________________ "Dzięki Internetowi dowiedziałem się jak wielu idiotów jest na świecie" - Stanisław Lem 1921-2006
Fejki : "Czy rozumiesz choc troche logike tych czynow? NIE MA LITOSCI DLA SKUR*SYNOW!!!" - Kazik na Żywo
Vitez jak gram to odlaczam sasiadow (mam serwer w domu )
i wylaczam wszelkie sciganie . Lacze dzial dobrze bo nawet 12 KB mi wyciaga wec dziwie sie temu pingowi a jesli chodzi o neostrade to zalozylbym sobie ale rozdzielac nie wolno..:/
Aha moze byc to wina sprzetu gram na celeronie 366 ,196 Mb RAM , grafika riva2 32MB ???
_________________ Śmierć przychodzi szybko....
Kiler [Usunięty]
Wysłany: Pon Gru 22, 2003 4:26 pm
hmm tesh mam lana i sdi
moj ping normalnie jest 60~120
ostatnio coolnet sie jebie itd [server q2] i mam pinga coś koło 150 + wtyki ;/
nawet jak pisze ze mam ping 80 to i tak wtykuje ;/
a kilka miechow temu mialem kompa podobnego do twojego i ping podwyzszal sie o jakies 10 ...
a jesli chodzi o neostrade to zalozylbym sobie ale rozdzielac nie wolno..:/
SDI tez rozdzielac nie wolno, jesli chodzi o umowe i regulamin korzystania z uslugi. Moze chodzi ci o to ze sie nie da? A na to moge odpowiedziec - Neostrade da sie dosc latwo udostepniac, nawet z windowsowego kompuetera :> . Ale SDI latwiej...
A co do lagu - porownaj na innych serwerach: flagowy.net-line.pl , quake2-ctf-1.xs4all.nl
_________________ "Dzięki Internetowi dowiedziałem się jak wielu idiotów jest na świecie" - Stanisław Lem 1921-2006
Fejki : "Czy rozumiesz choc troche logike tych czynow? NIE MA LITOSCI DLA SKUR*SYNOW!!!" - Kazik na Żywo
vitez mylisz sie ze nie wolno sdi rozdzielac.
w umowie ktora nawet kiedys czytalem nic takeigo nie bylo pisane ;s
wsyzstko na legalu mozna bylo dzielic....
moze w pzoneijsztych umowach to zmieniono ale poczatkowo mozna bylo...
sproboj ustawien RATE i cl_maxfps
polecam set rate 7000 i cl_maxfps 60 na big laga
normalnie to 7200 i cl_maxfps 110 [choc twoj komp i tak tyle nie wyciagnie wiec go nie gimnastykuj i nastaw te 50-60]
powinno choc ciutke pomoc.
poproboj z ustawieniami rate i cl_maxfps przy wlaczanym netgraphie [otwierasz konsole na servie i wpisujesz netgraph 1 ]
hmm chyba tyle polecen od strony q2... reszta to to co napisal Vitez
vitez mylisz sie ze nie wolno sdi rozdzielac.
w umowie ktora nawet kiedys czytalem nic takeigo nie bylo pisane ;s
wsyzstko na legalu mozna bylo dzielic....
moze w pzoneijsztych umowach to zmieniono ale poczatkowo mozna bylo...
Mala rada: Zanim cokolwiek napiszesz - sprawdz czy sie swoimi slowami nie wyglupisz :>
wedlug regulaminu neo mozna dzielic ale tylko w obrebie lokalu na ktory jest podpisana umowa...
Nie zajrzales na link ktory podalem... SDI tak samo mozna - w obrebie lokalu. Nie mozna uzyczac lacza innym "podmiotom" _poza_ lokalem...
Przyklady:
- cale mieszkanie 3 pokojowe okablowane i SDI/Neostrada tylko w nim - OK
- Kafejka internetowa - chyba OK, ale nie doczytalem czy mozna z tego lacza czerpac korzysci materialne
- siec osiedlowa, kilka mieszkan - nie wolno.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum