Wysłany: Sro Lip 28, 2004 12:35 pm Explorer
mam taki problem mianowicie nie moge w ogóle odpalić Internet Explorera , ani zadnego linku (np jak ktos na gadu mi sle) , moze nie dziwiło by mnie to tak (kochane windowsy) gdyby nie fakt ,że gdy wchodze w jakiś folder i na www przez ścierzke dostępu to strona wyświetla mi sie normalnie , tylko że jeśli na tej już "odpalonej stronie" jest jakis link czy odnosnik do strony w nowym oknie nie odpala sie ona.
Przeinstalowałem windowsy 98 (ale nic nie formatowałem) i dalej to samo. No i co tera zrobić ? tylko nie piszcie ,że to wina neostrady (czyt. w P.S) albo zebym przeszedł na xp ;p
P.S mam kumpla w innej sieci osiedlowej i miał to samo ale na wirusa to to nie wygląda ;p
Wysłany: Sro Lip 28, 2004 2:06 pm
...ale na wirusa to to nie wygląda...
ja bym się co do tego upewnił.
weź przeskanuj nortonem
jak nic nie znajdzie towejdz na
http://skaner.mks.com.pl/
ściągij co trzeba i wtedy przeskanuj.
co do linków z gg toumnie tesh siękopały
alboniemogłemotworzyć
albko ktos mi wysyłał a ja wogole nie dostawałem, ale zmieniłem wersje i było ok
_________________ "Dzięki Internetowi dowiedziałem się jak wielu idiotów jest na świecie" - Stanisław Lem 1921-2006
Fejki : "Czy rozumiesz choc troche logike tych czynow? NIE MA LITOSCI DLA SKUR*SYNOW!!!" - Kazik na Żywo
popieram vitka
opera, mozilla and more
new window sux - new tab rox
co do explorera jest defaultowym obiektem wszelkich atakow nie tylko wiry ale wszelaki spyware i addware lepiej lub gorzej napisany w nim grzebie - widzialem juz takie objawy jak u ciebie i wiele innych.
polecam dobry antywir, dobry firewall + profilaktycznie cos jak cleaner z www.moosoft.com
Również, odradzam używać MS IE, tak samo jak Netscape.
Mozilla, Opera, FireFox, w porywach Avant Browser, tylko że on wykorzystuje elementy MSIE i też jest potencjalnie narażony. Osobiście używam FireFoxa - jest świetny, wersja pod Windowsa też jest, Adolf używa
no widzisz ciezko jest cos diagnozowac zdalnie bez dostepu do "chorej" maszyny.
ja bym sugerowal pelny skan skan systemu antywirusem i cleanerem z najnowszymi bazami danych, nastepnie instalacje firewalla np sygate dosc dobry darmowy w wersji personal: http://smb.sygate.com/sup...pf_download.htm
Po jakosci ostatniej odpowiedzi podejrzewam jednak problem po drugiej stronie ...
Moze jakis remount /dev/brain by pomogl .
_________________ "Dzięki Internetowi dowiedziałem się jak wielu idiotów jest na świecie" - Stanisław Lem 1921-2006
Fejki : "Czy rozumiesz choc troche logike tych czynow? NIE MA LITOSCI DLA SKUR*SYNOW!!!" - Kazik na Żywo
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum